ИТА: Рома, од 2:0 за пола сата, само до бода! Кренуо ЦР7!

Одбране, чувајте се: Роналдо почео да решета, мало фалило за хет-трик! Португалски фудбалер Кристијано Роналдо постигао је свој први, а одмах затим и други гол на утакмицама Серије А. Рома испустила добијено против "српског" Кјева.  Фудбалери Роме ремизирали су са Кјевом на домаћем терену (2:2) у четвртом колу италијанске Серије А.  Римљани испустили лепу предност, а умало доживели и пораз. "Магарци" од 2:0 до 2:2 у Риму! Рома је испустила другу побједу у новој сезони Серије А! Кјево је губио на полувремену 2:0, али је успио да освоји бод на "Олимпику" - 2:2.

Фудбал 16.09.2018 | 21:45
ИТА: Рома, од 2:0 за пола сата, само до бода! Кренуо ЦР7!
Рома је на самом старту дошла до вођства, које је повећала, али се у другом полувремену све распало за "Вучицу".

За Кјево су у стартних једанаест били Иван Радовановић и Ненад Томовић, док је на клупи меч преседео Страхиња Танасијевић. У протоколу за утакмицу није био бивши ас Лација Филип Ђорђевић.

Предност полуфиналисти Лиге шампиона из прошле године донео је Стефан Ел Шарави у 10. минуту, да би 20 минута касније био прецизан Брајан Кристанте на асистенцију Едина Џека. 

Нико није очекивао да Кјево може да се врати након позамашног заостатка на полувремену, још и на гостовању, али су "летећи магарци" успели да се врате и узму бод. 

Словенац Валтер Бирса био је прецизан у 52. минуту, да би на коначних 2:2 изједначио Мариуш Степински у 83. минуту утакмице. 

Капитен репрезентације Србије Александар Коларов провео је свих 90 минута на терену за Рому. 

Рома је у овој сезони Серије А забележила тек једна тријумф, док је Кјево и даље у минусу са бодовима, због претходних одлука ФС Италије.

Пуних пет година "вучица" није поражена од тима из Вероне, односно на посљедњих 10 међусобних утакмица, на којима су "летећи магарци" само три пута успјели да остану непоражени.

У недјељу у матину термину у оквиру четвртог кола Серије А, и четврти пут су освојили један бод, али због недавне казне за "муљање" још нису стигли до позитивне нуле!

РОМА - КЈЕВО 2:2 (2:0)

Послије релативно неуспјешног почетка нове сезоне и само почетног тријумфа у Торину, изабраници Еузебија Ди Франческа су од првог минута јурнули ка голу Стефана Сорентина и након двије прилике Едина Џеке повели већ у 10. минуту.

Сјајно је центрирао Алесандро Флоренци, а на правом мјесту се нашао Стефан Ел Шарави за вођство домаћина - 1:0.

У дресу "магараца" од старта утакмице на "Олимпику" наступили су српски интернационалци Иван Радовановић и Ненад Томовић, док је на клупи за резерве сједио некадашњи играч Рада Страхиња Танасијевић.

Управо је "далекометна паљба" капитена Радовановића била најопаснија за шведског голмана Робина Олсена, који је послије пола сата могао на кратко да одахне након мајсторије капитена Босне и Херцеговине Едина Џека.

Центарфор Роме је у 30. минуту избјегао офсајд, примирио лопту на груди и потом је на "тацни" прослиједио до Брајана Кристантеа, којем није било тешко да удвостручи предност домаћина - 2:0.

Нису међутим "магарци" престали да се боре и само захваљујући малој непрецизности Нигеријца, Жоела Обија и Пољака, Маријуша Степинског, нису смањили до одласка на одмор у полувремену.

Али јесу већ почетком другог дијела одличним ударцем словеначког везисте Валтера Бирсе, који је са 22 метра погодио испод мјеста гдје се спајају пречка и статива - 2:1.

Пробали су играчи Лоренца Д' Ане да стигну до изједначења, што је остављало много простора за контранападе Римљана, али ни Џеко нити остали нападачи нису успјели да дефитивно "преломе" меч.

Услиједила је казна у финишу, односно у 83. минуту када је капитен Србије Александар Коларов умало постигао аутогол, а на одбијену лопту голмана Олсена, из окрета је у његову мрежу прослиједио Степински - 2:2.

Ово је по први пут у клупској историји да је Кјево постигао два поготка на римском "Олимпику".

До краја су Римљани све карте ставили у напад, Коларов је у 90. минуту припремио Џеки добру прилику коју капитен БиХ није искористио, а на крају су могли да остану и без иједног бода, да голман Роме у петом минуту надокнаде није одбранио сјајан ударац Емануела Ђакеринија.

Кјево је посљедњи пут побиједио Рому 7. маја 2013. године и то на "Олимпику", а погодак је постигао Француз СИрил Теро у 90. минуту.

Одбране, чувајте се: Роналдо почео да решета, мало фалило за хет-трик! Португалски фудбалер Кристијано Роналдо постигао је свој први, а одмах затим и други гол на утакмицама Серије А.

Италија је дочекала - Роналдо почео да погађа! Кристијано је постигао први, па одмах и други гол за Јувентус.

Успео је!

У уводна три кола Серије А Кристијано Роналдо упутио је више од 20 шутева ка голу, нервирао се, био упоран, али није успео да погоди.

Навијачи шампиона Италије очекивали су тај моменат из викенда у викенд и он се догодио ове недеље у Торину:

Кристијано је постигао први гол у дресу Јувентуса против Сасуола. И то из 28. ударца!

Памтиће "ЦР7" дуел против пријатног изненађења Серије А, јер је у 50. минуту у гужви био сналажљив и ударцем из петерца казнио грешку једног од својих чувара, Ђанмарка Ферарија.

Био је то један од лакших Роналдових голова, али сигурно и један од њему најдражих.

Није прошло много, а Кристијано је одмах погодио још једном, трком после контре и ударцем "пуном" са десетак метара искоса. Емре Џан је асистирао, а Португалац је снажним ударцем поставио 2:0 за Јуве.

Био је то Роналдов дан у Торину!

Португалац је тако у четвртом колу против Сасуола "разбио малер" који га је пратио у "читаве" три утакмице италијанског првенства ове сезоне.

И баш када се у Италији причало да Португалац не може у Серији А да даје голове као у Шпанији, некадашњи ас Реал Мадрида је приче утишао у 50. и 65, а могао је и у 73. и 77. минуту.

Први гол за Јувентус у Серији А, Роналдо постиже уз много среће. Ђанмарко Ферари, дефанзивац Сасуола је после корнера са два метра главом покушао да врати лопту свом голману. 

Уместо тога вратио је у стативу од које се лопта одбила до Роналда, а Португалац је са метра удаљености само спровео лопту у мрежу за 1:0.  

Други гол ЦР7 даје на асистенцију Емре Џана у контри. Џан је проследио пас на леву страну где је Роналдо истрчао и левицом погодио малу мрежу Консиљијевог гола. 

Роналдо је имао добру шансу и седам минута касније, Консиљи је одбранио, али је промашај из 76. минута кривица Роналда. 

Добио је идеалан центаршут пред голом и са неколико метара шутирао поред гола. А поред је шутирао и после ударца Кансела и одбране Консиљија када је у 82. опет био сам пред голом, али га хет-трик једноставно није хтео. 

Не може да буде незадовољан, пробио је лед у Италији.

Роналдо коначно прорадио, Јувентус максималан... Екипа Јувентуса победила је Сасуоло са 2:1, у четвртом колу Серије А. Јуве остао максималан! Торинези једини са четири победе у прва четири кола.

Изабраници Масимилијана Алегрија остварили су четврту победу у исто толико мечева и једина су екипа са максималним учинком.

Навијаче "Старе даме" посебно може да радује што је Кристијано Роналдо коначно постигао првенац.

Португалац је имао доста среће у 50. минуту, када је искористио лошу реакцију одбране и лопту само проследио у гол. Најбољи фудбалер света није се ту зауставио, већ је 15 минута касније још једном затресао мрежу. 

Овога пута Кристијано је показао велико умеће и левом ногом послао лопту иза леђа Андрее Консиљија. До краја меча Роналдо је могао да постигне још неколико голова, макар два, међутим није добро реаговао у добрим приликама. 

Најважније за Јувентус је да су остварили победу, али и да је Роналдо коначно "пробио лед". Једини погодак за Сасуоло постигао је Бабакар у надокнади времена. Српски фудбалер Филип Ђуричић играо је 60 минута за Сасуоло. 

Једном од најбољих фудбалера данашњице, Португалцу Кристијану Роналду, требало је 28 шанси да се упише у стрелце у црно-белом дресу торинског клуба!

А кад је "разбио малер", у 50. минуту четвртог кола Серије А, убрзо је постигао и други погодак којим је осигурао Јувентусу три бода за наставак максималог учинка ове сезоне у првенству Италије:

ЈУВЕНТУС - САСУОЛО 2:1 (0:0).

Како се и очекивао, Јуве је већим делом сусрета имао иницијативу, створио је неколико солидних шанси, али није успео да надмоћ крунише неким поготком до одласка на одмор, највише захваљујући сјајним одбранама Андрее Консиљеа.

Србин Филип Ђуричић био је стартер у Сасуолу, али је замењен у 60. минуту Федериком ди Франческом, сином тренера Роме Еузебија Ди Франческа.

Чувар мреже Сасуола је маестрално бранио, а посебно импресивна је била интервенција код покушаја Марија Манџукића у 25. минуту, али и код неспретне реакције у петерцу Пола Лироле, који је умало постигао аутогол. Додуше, Консиље је имао и доста среће с обзиром да га је лопта погодила у главу.

Срећа је тада била на страни гостију, али није у 50. минуту кад је катастрофално реаговао Ђанмарко Ферари и главом погодио стативу свог гола, омогућивши Роналду да упише првенац. 

Како је "скинуо терет" са леђа, 15 минута касније Роналдо је рутински завршио акцију Емреа Џана, погодивши супротан угао за 2:0.

Могао је Португалац и да комплетира "хет-трик" у Торину, али је пропустио до краја две одличне шансе, да би у судијској надокнади Сасуоло постигао почасни погодак.

Стрелац је био Сенегалац Хоума Бабакар!

На крају сусрета у Торину, Даглас Коста се понео уличарски пљунувши младог Ди Франческа, због чега је зарадио директан црвени картон!

Вест да је Роналдо "прорадио" сигурно се неће допасти навијачима Валенсије, која у среду у 21.00 дочекује "бјанконере" на старту Лиге шампиона, коју можете да пратите на каналима телевизије Арена спорт.

Фудбалери Ђеное савладали су Болоњу са 1:0, а победоносни гол постигао је Пјатек у 69. минуту. Српски фудбалер Дарко Лазовић на терену је био од 58. минута. 

Удинезе и Торино поделили су бодове, а репрезентативац Саша Лукић није добио шансу у дресу "Бикова".

У осталим мечевима недељног поподнева 4. кола Серије А, Ђенова, за коју је последњих пола сата играо Дарко Лазовић, савладала је Болоњу поготком Криштофа Пјатека, док је Торино успео да освоји бод на гостовању у Удинама.

Лацио је у гостима савладао Емполи 1:0 поготком Марка Парола у 47. минуту после центаршута са леве стране и неспретне реакције одбране домаћег тима. У акцији је учествовао и репрезентативац Србије, Сергеј Милинковић-Савић, који је на терену био до 67. минута када га је заменио Кореа.

Душан Баста није улазио у игру.

Римљанима је ово била друга узастопна победа, па су се после два везана пораза одмакли од зоне испадања. Емполи је остао на четири бода.

СЕРИЈА А, 4. КОЛО:

Рома - Кјево 2:2 (2:0)
/Ел Шарави 10, Кристанте 30 - Бирса 52, Степински 83/

Ђенова - Болоња 1:0 (0:0)
/Пјатек 69/

Јувентус - Сасуоло 2:1 (0:0)
/Роналдо 50, 65 - Бубакар 90+1/

Удинезе - Торино 1:1 (1:0)
/Де Паул 24 - Меите 49/

Емполи - Лацио 0:1 (0:0)
/Пароло 47/

Каљари - Милан (20.30)

понедјељак

СПАЛ - Аталанта (20.30)

играно у суботу

Интер - Парма 0:1 (0:0)
/Димарко 79/

Наполи - Фиорентина 1:0 (0:0)
/Инсиње 79/

Фрозиноне - Сампдорија 0:5 (0:1)
/Кваљарела 10, Капрари 47, Дефрел 54, 86, Ковнацки 83 пенал/

ТАБЕЛА: Јувентус 12, Наполи 9, Сасуоло 7, Сампдорија 6, Фиорентина (-1) 6, СПАЛ (-1) 6, Ђенова (-1) 6, Лацио 6, Рома 5, Удинезе 5, Торино 5, Аталанта (-1) 4, Интер 4, Емполи 4, Парма 4, Каљари (-1) 4, Милан (-2) 3, Болоња 1, Фрозиноне 1, Кјево -1.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар