ШПА: Повратак у ЛШ, уложени милиони - кошмар!

Валенсија је после сезоне за памћење и обарања свих рекорда по потрошеном новцу у летњем прелазном року сезону почела са три освојена бода у четири утакмице Ла Лиге. А, екипу чека пакао.

Фудбал 16.09.2018 | 19:00
ШПА: Повратак у ЛШ, уложени милиони - кошмар!
Долазак Марселина Гарсије Торала на "Местаљу" значио је и повратак Валенсије у врх шпанског фудбала, самим тим и у Лигу шампиона.

Али, после сезоне за памћење и никад виђеног прелазног рока, почетак нове донео је црну серију резултата: Валенсија - Бетис 0:0 у мечу 4. кола Ла Лиге, после ког би "слепи мишеви" могли да се пробуде у зони испадања.

Трећим ремијем од старта сезоне 2018/19, уз пораз од Еспањола у 2. колу од 2:0, Марселинов тим продубио је кризу резултата пред улазак у период великих искушења на два фронта: Јувентус код куће, Виљареал у гостима, Селта код куће, Сосиједад у гостима, па Манчестер јунајтед код куће.

Ништа мање у кризи није ни игра Валенсије, чији је голман Хауме Доменек најзаслужнији што гости са "Бенито Виљамарина" нису стекли предност до одласка на одмор. На уводну шансу Кевина Гамеира из 12. минута, када се истакао Пау Лопез, његов колега на другој страни терена скинуо је два зицера у размаку од три минута и добио овације с трибина.

Доменек је прво зауставио ударац чувене левице Примере, Серхија Каналеса, а потом и бившег нападача Еибара, јапанског интернационалца Такашија Инуија у 23. минуту.

Иако се с правом очекивала голеада у дану резервисаном само за шпанске представнике у Лиги шампиона, делом и због "дупле" победе Валенсије из прошле сезоне (2:6, 2:0), она је изостала јер се офанзивно оријентисани Кике Сетијен овог пута одлучио да, пре свега, обезбеди прилазе Лопезовом голу.

Са најскупљом победом у сезони, у "Севиљану" против градског ривала Севиље, зелено-бели су овог пута дошли по реми и изборили га уз малу помоћ среће. Иако надиграни, фудбалери Валенсије имали су најбољу шансу на утакмици, али је страшан ударац Данија Парехе са око 11 метара завршио на пречки изнад Лопезове главе у 54. минуту.

Био је то један од четири непрецизна покушаја домаћих у другом полувремену, а Марселину ништа добро нису донеле ни две офанзивне измене у наставку када је најскупље појачање у историји клуба, Гонсало Гуедеш, заменио Ферана Тореса, а нешто касније Миши Батшуаи ушао уместо Дениса Черишева.

Валенсија је у финишу притискала са тројицом нападача, Родригом, Гамеиром и Батшуаијем, али без да је створила прилику вредну помена, па је после Атлетико Мадрида (1:1) и Левантеа (2:2) поделила бодове и са Бетисом.

Марселино није могао да рачуна на повређене Езекила Гараја и Франсеса Кокелана, а у 12. минуту морао је да направи принудну измену због повреде Жофрија Кондогбије. Заменио га је Данијел Вас.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар