''Харадинај се ништа не пита''

Српски министар одбране Александар Вулин изјавио је данас у Нишу да се косовски премијер Рамуш Харадинај ништа не пита у вези с преговорима Београда и Приштине и да се с њим не преговара.

Србија 16.09.2018 | 17:09
''Харадинај се ништа не пита''
"Када би се Рамуш Харадинај нешто питао, онда Србије не би ни било, али пошто се не пита, и с њим се не преговара, биће онако како се буду договорили наши преговарачи и како буду прихватили грађани Србије", рекао је Вулин поводом Харадинајеве изјаве да ће споразума са Србијом бити ако Србија призна Косово и ако општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са југа централне Србије, буду припојени Косову.

Како преноси Министарство одбране, он је нагласио да је предсједник Србије Александар Вучић човјек који је показао да је у стању да се избори за интересе Србије и српског народа и тамо гдје се мислило да нема никакве наде.

Вучић је исто тако "и човек који се не заклања ни иза кога, који ће врло јасно и гласно рећи када нешто буде било близу договора и када нешто, ако буде било близу договора, да се стави пред лице читаве нације и да се свако од нас изјасни о томе, о резултатима разговора и преговора", додао је министар. 

Он је оцијенио и "некажњени терориста као што је Харадинај не може ништа друго ни да каже, него да покуша да поквари споразум, да га осујети, јер ако буде осујећен и покварен споразум, ако буде задржан статус кво, Харадинај ће бити на слободи".

"Ако споразум буде био постигнут и ако будемо могли да кажемо да можемо да идемо даље, онда ће функционисати Суд за ратне злочине ОВК-а и све оно што Харадинај и њему слични покушавају да избегну", поручио је министар Вулин, додаје се у саопштењу.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

домацин

16.09.2018 15:38

Не с.ри висе Вулину! Иди куци и цути,паметније ти је! Ти неки фактор?! Хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

16.09.2018 16:44

Јок ти се Вулине питаш.Отиђи на Косово а да ти Рамуш не дозволи.Докле више лажете и себе и читав свијет? Како нисте признали Косово кад их морате питати за дозволу да крочите у њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.09.2018 17:11

ти си пуко Харадинај ако каже стоп нема даље а то се и показало и бице вам јос горе..

Name

Горан

16.09.2018 19:01

Па полако бре, Вулин је дезертер али Вулин није Србија, Космет мора да се поврати, мора, сада или за две године!, али мора. А да, само и увек, Република Српска

Name

Кресоје

17.09.2018 04:54

Рама се пита!

Name

Реално

16.09.2018 19:11

У земљи Србији би се и насло несто за ста се Харадинај пита ал се не мозе наци ниста за ста се пита Вулин. За мјесто које тренутно обавља нема никакве квалификације,а и јос пар именовања у систему одбране говоре то да Вуциц сам зели да влада тим сектирима јер у кадар из прослих времена нема повјерења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац РС

17.09.2018 05:05

Ма лијепо говори,али све је лаж нажалост.Чуј избацивач у дискотекама сада господар.Ма ми Срби смо у к....!

ОДГОВОРИТЕ