ДК: Србија максимално до опстанка у Свјетској групи!

Никола Милојевић и Данило Петровић сигурни у дублу за 3:0 Србије против Индије.

Тенис 16.09.2018 | 16:15
ДК: Србија максимално до опстанка у Свјетској групи!
Србија изборила опстанак у Светској групи. Тениска репрезентација Србије изборила је опстанак у Светској групи Дејвис купа, пошто је другог дана меча против Индије стекла недостижну предност од 3:0.

Најбољи српски тенисери и идуће године играће у Светској групи Дејвис купа. После другог дана дуела са Индијом у Краљеву, наши тенисери воде недостижних 3:0, тако да преостала два сингл дуела у недељу неће имати утицај на коначан исход.

Ласло Ђере и Душан Лајовић били су успешни у петак, чиме су значајно олакшали посао Николи Милојевићу и Данилу Петровићу, који су растерећено ушли у дубл окршај са Роаном Бопаном и Сакетом Миненијем.

И, одлично су одрадили посао - 3:0, по сетовима 7:6 (7:5), 6:2, 7:6 (7:4).

У трећем сету Индијци су својим првим брејком дошли до вођства 4:2, међутим, ни то им није било довољно против расположених Милојевића и Петровића, као и публике у Краљеву.

У првом сету меча није било брејкова па је тај део игре решен у тај-брејку који су добили српски тенисери са 7:5.

Милојевић и Петровић су били много бољи у другом сету, направили су два брејка, у првом и седмом гему, па су тако стигли на само корак од велике победе.

У трећем сету се водила велика борба. Индијци су имали предност од 5:2 и 5:3, али је српски дубл успео да врати брејк и одведе сет у тај-брејк. Тај део игре српски тенисери су добили са 7:4.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар