Нова сапуница око Сергеја - клаузула!

На коју цену ће пристати Лотито? СМС парафира нови уговор, без излазне клаузуле! Сергеј Милинковић-Савић продужиће сарадњу са Лацијом, а председник клуба Клаудио Лотито играће главну улогу у његовом трансферу, када до њега дође.

Фудбал 17.09.2018 | 23:58
Нова сапуница око Сергеја - клаузула!
Сергеј Милинковић-Савић овог лета је веома "тражена роба".

За српског репрезентативца распитивали су се Манчестер јунајтед, Пари сен Жермен, Јувентус, Реал Мадрид… Причало се да су Лацију нудили огромне новце за његов трансфер (помињала се цифра и од 150 милиона евра), али Милинковић-Савић није променио средину.

И неће!

Према писању "Коријере дела спорт" српски фудбалер потписаће наредних дана нови уговор са Лацијом, до 2023. године, односно годину дана дужи од садашњег.

Према том новом уговору Милинковић-Савић би требало да зарађује три милиона евра по сезони, не рачунајући бонусе, чиме би постао најплаћенији играч Лација од када је председник Клаудио Лотито.

Али то није све.

У том уговору неће стајати клаузула, уколико неки клуб буде желео да га доведе пре истека уговора.

Први човек Лација одлучио је да изостави цифру за коју играч може да напусти клуб, већ ће о томе одлучивати он.

Италијански лист пише да ће Лотито бити тај који ће преговарати са заинтересованим странама и "трговати" око тога колико вреди српски репрезентативац у тренутку када неки клуб званично пошаље понуду.

Очекује се Сергеј Милинковић-Савић потпише нови уговор најкасније до краја месеца, односно пре дербија са Ромом, 29. септембра у 7. Колу Серије А.

Сергеј Милинковић Савић није успео овог лета да наплати сјајну сезону у Лацију и да искористи интересовање неких од највећих европских клубова. Јувентус, ПСЖ, Манчестер Јунајтед и још неки су били заинетерсовани, али је Лацијев газда Клаудио Лотито све растерао нереалном почетном ценом од 150.000.0000 евра. Потом је тражио 120.000.000, али тада је већ био финиш пијаце када су велики завршили велике послове и Сергејје остао у Риму.

Српски везиста је помирљивим изјава покушавао да спусти тензију, али сигурно му није свеједно због Лотитове тврдоглавости. Клуб је зато решио да Сергеја макар испоштује новим уговором и повишицом плате на 3.000.000 евра годишње. Али и ту је дошло до застоја...

Сергеј и његов менаџер Матеја Кежман не желе да се опет понови ситуација из претходног прелазног рока и да Лотито тражи нереалне своте. Они инсистирају на фиксној откупној клаузули од 100.000.000 евра. Ништа ново за италијански фудбал. Фиксне клаузуле имају играчи Наполија, Интера, Милана... На овај начин Милинковић Савић и његови заступници могу да осигурају поечтну позицију у преговорима са заинтересованим клубовима наредног лета и да спрече Лотито да неразумним потезома блокира трансфер.

Међутим, италијански медији односе различите информације о могућности да Лацио прихвати калузулу. Римски Месађеро тврди да Лотито неће пристати на клаузулу јер и даље постоји инетерсовање Манчестер јунајтеда, Јувентуса, Пари Сен Жермена и Реал Мадрида због чега сматра да може да узме више од 100.000.000 евра. Са друге стране, Коријере дела Сера истиче да су две стране постигле договор на 105.000.000 евра и да потпис требало да уследи крајем месеца.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар