''То са Сереном је с**ње!''

Хоће ли сад и правила да мењају због ње? Чешка тенисерка Барбора Стрицова оштро је критиковала америчку колегиницу Серену Вилијамс због понашања у финалу УС опена.

Тенис 17.09.2018 | 17:30
''То са Сереном је с**ње!''
Вилијамсова је у финалу УС опена викала на судију Карлоса Рамоса и говорила му да је лопов јер јој је после упозорења одузео гем у другом сету финала са Наоми Осаком.

Јапанка је после одузимања гема Серени повела са 5:3 и касније одсервирала за 6:4, победу и трофеј УС опена.

У данима након финала, тениска јавност је остала подељена, једни су стали на страну Американке, други на страну судије Рамоса. 

"То је с**ње, то да ли је судија мушкарац или жена није важно. Поређења ради, ја никад нисам видела Надала да тако виче на судију. Рамос је чврстог става и један је од најбољих судија на свету. Урадио је шта је морао да уради јер је прешла границу", рекла је Стрицова за чешки Спорт. 

Она се пита и да ли би се Серена другачије поншала да није то што јесте. 

"Да ли је морала да се понаша другачије само зато што је Серена Вилијамс? Занимљиво ми је то што тако ради само када губи", каже Стрицова и додаје да и сама добија много упозорења од судија у столици. 

"И ја добијам упозорења, али ме је саопштење WТА изненадило. Хоће ли се правила мењати у мечевима које игра Серена? Ако буде тако, јавите ми", рекла је Стрицова. 

Судија Рамос се у међувремену вратио свом послу по први пут после тог финала и био главни судија у Дејвис куп мечу између Хрватске и Француске када су играли Марин Чилић и Франсис Тиафо. 

"Само се фокусирам на свој посао тренутно и на овај меч. То је све што могу да кажем", кратко је прокоментарисао Рамос.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар