Шта је Кесић урадио за Српску?

”Нажалост, предсједник САД Доналд Трамп још није успио да консолидује своју власт. ”

Република Српска 14.09.2018 | 22:06
Шта је Кесић урадио за Српску?
Изјавио је ово самоувјерено Обрад Кесић, шеф Представништва Републике Српске у Америци, за јучерашњи ”Глас Српске”. Након што је својим, цијеним професионалним радом за милионе марака из буџета Републике Српске обезбиједио да нам се предсједник Републике никако не нађе на америчкој црној листи.

Учите дјецу да буду самоувјерени као господин Кесић, јер је очигледно да то пролази.

Да не би којим случајем само предсједника Републике заштитио, шеф Представништва у Америци излобирао је и да то никако не учине ни Николи Шпирићу са породицом.

Разлози зашто су се Милорад Додик и Никола Шпирић, упркос милионским напорима самоувјереног Шефа, ипак нашли на некаквим црним листама – овог тренутка није тема. Да се разумијемо, врло је вјероватно да џаба нису. Али о томе нека брине правосуђе.

Истинско је питање – шта изузетно самоувјерени Обрад Кесић ради у Вашингтону за Републику Српску? И шта је, осим златног зида иза кауча у кући бившег Трамповог стратега у првим минутама Дневника РТРС и АТВ с краја јула, Кесић урадио за Српску?

Још се сјећамо отужних тренутака испред затворених врата инаугурације у Вашингтону прошле зиме, у медијима и на друштвеним мрежама Српске. Фотографија премијерке Цвијановић и прве даме Републике Српске. И прије тога полемике кроз медије је ли предсједник позван или није, позивају ли се уопште гости или не. И коначног доказа да је предсједника на нешто, у неки хотел у Вашингтону, ипак позвао неки човјек који је некад у Бањалуци био с неком Лиз. Па га зове у узвратно гостопримство. Али су, за сваки случај, из доказа одсјекли његово име. Сад размишљам, можда се развео од Лиз.

Шеф једног представништва би, како видимо у изјави с почетка, успио да консолидује и Бијелу кућу. Само да му дају унутра. Наше двије жене из приче није успио да добаци ни до ограде.

Ако шеф представништва није у стању да добаци преко, онда имамо проблем. А ако је у стању, а намјерно брука функционере Републике Српске и ми му за то дебело плаћамо, онда је, богами, још већи проблем.

Ко није прочитао, а буџет Републике Српске је доступан и јаван, особа која води Представништво Српске у Америци, само за кирију и плату мјесечно добија 60.000 КМ. Уз то, за посљедњих 10 година, за лобирање у Америци отишло је цијелих 25 милиона марака. Резултате – видите сами.

За све ове године, а богами и милионе, остало је нејасно да ли нам та Бијела кућа треба. У једном Дневнику да, у другом Дневнику не, и у том прођу и изборни циклуси. Али све је то ваљда дио тајанствене приче о одлазећој администрацији.

Како било, за све те милионе, и бивствовање шефа представништва у Америци остаје мистерија. Али ни прва, ни посљедња са нашим представништвима. Нека су нам се толико супер сакрила, па их, осим у буџету, нигдје не можемо наћи.

А кад смо код мистерија одлазећих администрација, не могу, а да не упитам – ко је, дођавола, та Лиз?!

Аутор: Марија Милић/Фронтал.рс

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Редар

14.09.2018 20:21

Урадио много: усе, насе и подасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајака

14.09.2018 20:43

А за дјецу кумове родбину пријатеље.

Name

Напријед

14.09.2018 21:57

Чемер, јад и биједа, убише дијете на правди Бога, а овај несрећа прича о Трампу и Америци. Напријед Вукота, хапсити багру!

Name

Пролетер

14.09.2018 21:59

Трамп одрадио скоро пола мандата, а овај трабуња о успостављању власти. Шта је са санкцијама за Шпирића? Потписао их амерички државни секретар Помпео. Један од три најважнија човјека у Америци и сад ми требамо вјеровати, како њега није поставио Трамп, него Обама

Name

Кики

14.09.2018 22:30

Па то је културно-умјетницко друство ..немају они везе са лобирањем, мозда би они хтјели ал није свације да пјева кроз село. Додику је било паметније да се понаса нормално и да лобира преко УСА амбасаде у БиХ..бесплатно..то му и је посао.

Name

Ре Сарајка

15.09.2018 02:04

Нисам за те бедевија представнике али ти морам реци да сте и ви исти. Ако не знас приупитај кога ста је војковици дипломатија.

Name

Мк

14.09.2018 20:21

ПОЧЕЛИ СТЕ ДА ИМ ЧЕПРКАТЕ ПО ПРИВАТНИМ ЖИВОТИМА Е БРАВО ТАКО И ТРЕБА ЈЕР СУ БАГРА УНИШТИЛИ МНОГО ПРИВАТНИХ ЖИВОТА ПА ИХ НИЈЕ БИЛО БРИГА.ТРЕБА ИХ РАЗГОЛИТИТИ СКРОЗ.ОГОЛИТИ ИХ А ИМА МНОГО ТОГА.ОД ДРОГЕ ДО НАЈВЕЋЕГ РАЗВРАТА.САМО НАСТАВИТЕ.ЈА ПИТАМ НОВИНАРЕ КО ЈЕ ВЕРА.С.ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ИСТИНА САМО ИСТИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

15.09.2018 10:01

ИЗГЛЕДА ДА се и Косарцу смијеси црна листа Америке

Name

Џаба

14.09.2018 20:37

Ти је Милокраде, изгубио си изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

14.09.2018 20:38

Зар ти ниси смијењен Кесицу? Уар те није додо сутнуо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајка

14.09.2018 20:42

Ја сто се цовјек испјевао за време свог мандата..Брука..Фуј колико су јадни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан Митриц Грицко

14.09.2018 21:03

Идемоооо Обрадеее!!! Идемоооо легендоо, на најјаце!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док

15.09.2018 05:26

Се ове протуве и нерадници плус незналице ,бахате на наш рачун,дотле ми живимо све јадније,ето то је резултат њиховог "рада"! Они који пружају овим типовима подршку, гори су од њих!

Name

Ооо

14.09.2018 21:14

Еее мој Кесицу, није ти то Додикова РС па да лобирас новцем. Треба ту мало и тикву укљицити, бити допломата, ореговарати. А како лобирас, бојим се да ни енглески не знас, о памети да не прицам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

14.09.2018 21:45

Какво лобирање и к.... овдје у Америца се једино признаје амбасада БИХ све друго бацање пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.09.2018 21:50

Обрад је краљ!Веће левате није могао наћи....хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

паја

14.09.2018 23:32

чУЈ КРИВА АДМИНИСТРАЦИЈА. ОДАВНО ЈЕ ОН ТАМО. ПРИМА ПАРЕ ДА УСПЈЕШНО ЛОБИРА БЕЗ ОБЗИРА ЧИЈА ЈЕ АДМИНИСТРАЦИЈА У СЛУЖБИ. АКО МИ ЈЕ СМЕТЊА СТАРА АДМИНИСТРАЦИЈА ШТО СЕ НЕВРАТИ ДОК ТРАМП НЕ ФОРМИРА НОВУ, ОДНОСНО ШТО СЕ НИЈЕ ОДМАХ ВРАТИО ИЛИ ЈОШ БОЉЕ, ШТО ЈЕ УОПШТЕ ИШАО? ПО ЊИМА ,ТРАМП ЈЕ НЕСПОСОБАН , ПА ЋЕ "ДОЛАЗЕЋУ" АДМИНИСТРАЦИЈУ ФОРМИРАТИ ПРИ КРАЈУ СВОГ МАНДАТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аноннимусс

15.09.2018 05:34

Кесиц изјавио након сто је остетио буџет РС за милионе марака. Да је излобирао санкције за Милорада и Спирица и фамилију. ускоро лобирање за санкције Рајку Васицу-безкицмњаку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.09.2018 08:09

ТОЛИКО ЈЕ УРАДИО ДА БИ МУ ДОДИК ДАО ЈОШ ДУПЛО ВИШЕ НОВЦА ДА БИ ИМАО ВЕЋУ СТИМУЛАЦИЈУ ДА НЕ РАДИ НИШТА.НАРОДЕ МОЈ ОВО ЈЕ НЕ ВИЂЕНА ПЉАЧКА ЗА ЊИХ ЛИЧНО.СРЕТНО КО ПРЕЖИВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија, корупција

15.09.2018 19:18

Очито је да треба још новца за лобирање. Ствари су 'дубље' него што се мислило да јесте. Одмах пребацити додатна средства, и не шкртари, јер треба ипак ту 'дубоку државу' америчке администрације извући у плићак. Па да је онда Трамп у плићаку дохвати за врат и дефинитивно дотуче. Онако како он то само зна и умије. И да се више не брука пред свијетом.

ОДГОВОРИТЕ