ДК, 1/2-финале: Французи воде против Шпанаца са 2:0!

Пуј донео Французима три меч лопте против Шпаније! Француски тенисер Лука Пуј савладао је Шпанца Роберта Баутисту Агута са 3-2 у сетовима и донео други поен својој репрезентацији у полуфиналу Дејвис купа.

Тенис 14.09.2018 | 21:10
ДК, 1/2-финале: Французи воде против Шпанаца са 2:0!
Пуј је после велике борбе и неизвесности савладао Баутисту Агута са 3:6, 7:6(5), 6:4, 2:6, 6:4.

Француској је први поен донео Беноа Пер, који је "уништио" Пабла Карења Бусту, а сада је Пуј освојио три меч лопте за пласман у финале.

Шпанац је апсолутно доминирао у првом сету и освојио га са лакоћом, али је Пуј онда, пред домаћом публиком, заиграо много боље. Освојио је наредна два сета, али је опет уследио пад концентрације и дошло је до петог, одлучујућег сета.

Пуј је задржао смиреност и у деветом гему сета направио брејк, а затим сервирао за меч. Искористио је трећу меч лопту, након што је спасао једну брејк прилику, и савладао искуснијег Баутисту Агута.

Перов шоу и "гажење" Бусте за вођство Француза. Француски тенисер Беноа Пер са 3-0 савладао је Шпанца Пабла Карења Бусту и донео први поен у полуфиналу Дејвис купа својој екипи.

Пер је славио по сетовима са 7:5, 6:1, 6:0 за нешто мање од два часа игре.

Оба тенисера су у ово полуфинале ушли у нешто лошијим формама, а очекивао се поприлично неизвестан дуел.

Тако је и било на самом старту. Пер је губио, Буста играо сигурно, а Француз је изгледао као да не жели да буде ту где јесте са доста негодовања. Ипак, уследио је преокрет и нестварна серија "лудог" Беное.

Пер је сервирао да остане у првом сету, а Карењо Буста је имао две брејк/сет прилике. Беноа је некако то спасао, а онда направио брејк, затим још један, а онда и одсервирао за велики преокрет и вођство од 1-0.

У даљем току меча Шпанац није знао шта га је снашло, јер је Пер погађао из свих позиција и није дао Бусти ни трачак наде. Од резултата 3:5 у првој деоници меча, француски тенисер је везао 16 од наредних 17 гемова и веома, веома убедљиво одвео Французе на 1-0 у серији.

Француска је све ближа финалу и има предност од 2-0 после првог дана, а исто вођство имају и Хрвати у другом полуфиналу против Сједињених Америчких Држава.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар