Ракитић: Модрић заслужује награду за најбољег на свијету!

Хрватски фудбалер Иван Ракитић рекао је да његов саиграч из репрезентације Лука Модрић заслужује да добије награду за најбољег играча на свету.

Фудбал 18.09.2018 | 10:00
Ракитић: Модрић заслужује награду за најбољег на свијету!
"Ако постоји нека индивидуална награда коју не може да освоји Лео Меси, као што је случај ове сезоне, онда она треба припасти Луки Модрићу. Не бих био изненађен када би освојио ову награду уз велику бодовну предност у односу на своје конкуренте, ово је била његова година и јако сам срећан због њега", рекао је Ракитић, пренела је Хина.

Светска фудбалска организација (Фифа) награду најбољег фудбалера у протеклој сезони доделиће 24. септембра у Лондону, а поред Модрића, у конкуренцији су и фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо и играч Ливерпула Мохамед Салах.

Модрић и Ракитић су у уторак учествовали у поразу Хрватске од 0:6 у мечу против Шпаније у Лиги нација, а дан касније су се вратили у своје клубове.

Ракитић се ставио на располагање тренеру Ернесту Валвердеу који га је био хвалио када се нагадјало о могућем преласку хрватског играча у Пари Сен Жермен.

"Заиста сам захвалан тренеру на речима које ми је упутио тада, а такође и на разговору који смо одржали. Његов однос према мени је изузетно добар, захвалан сам му на свему. Што се мене, пак, тиче ја увек настојим да дам све од себе".

Ракитић игра у Барселони од 2014. године.

"Увек желим да будем на терену, желим да играм и не пропуштам ниједан тренинг. Спреман сам да помогнем саиграчима у сваком тренутку", казао је Ракитић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар