Одбојкаши Србије на СП: Фаворити смо за титулу!

Одбојкаш Србије Урош Ковачевић оценио је да је његова екипа међу кандидатима за освајање Светског првенства у Италији и Бугарској.

Остали спортови 11.09.2018 | 17:45
Одбојкаши Србије на СП: Фаворити смо за титулу!
"Очекујемо много, ми смо квалитетна репрезентација, која је то показала прошле године, када смо били трећи у Европи. Измакла нам је победа против Немачке у полуфналу. Ми смо једни од фаворита за освајање Светског првенства. Очекивања су велика", рекао је Ковачевић.

Одбојкаши Србије у среду од 20.30 у Барију почињу такмичење на Светском првенству утакмицом против селекције САД.

"Конкуренција је прејака као и последњих година, шест, седам репрезентација су кандидати за освајање турнира. Потрудићемо се да догурамо што даље, надам се до медаље, а зашто не и златне. Али, конкуренција је јака, морамо бити на земљи, да играмо утакмицу по утакмицу", навео је Ковачевић.

Блокер у тиму Србије Марко Подрашчанин рекао је да се екипа добро припремала.

"Максимално смо мотивисани, с обзиром да долазимо на једно од највећих такмичења као што је Светско првенство, у земљи одбојке као што је Италија. Многи од нас играју овде, тако да ћемо бити на домаћем терену. (Александар) Атанасијевић и ја смо у Барију у фебруару узели Куп Италије са Перудјом, надам се да ће нам овај град и ова хала опет донети срећу", навео је Подрашчанин.

Светско првенство одржава се у Бугарској и Италији, а Србија ће у Барију играти у Групи Ц са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар