Надал: Мрзим да предајем мечеве, али...

Шта се догодило Рафи Надалу? "Није ствар у поразу, већ у томе да не можете да се борите", емотивно је признао Шпанац после повлачења из полуфинала. Рафаел Надал, најбољи тенисер света, рекао је да мрзи да предаје мечеве, али и да није било друге у мечу са Хуаном Мартином дел Потром.

Тенис 08.09.2018 | 12:15
Надал: Мрзим да предајем мечеве, али...
"Имао сам проблема у другом или трећем мечу на турниру. После тога је било мало боље, али сада сам на 2:2 у првом сету сам осетио бол. После тога сам покушавао да видим, да ли нешто може да се попорави, али не. Данас није могло да се попорави", рекао је Надал после меча.

Шпанац је у полуфиналу УС опена предао сусрет Хуану Мартину дел Потру код резултата 2-0 у сетовима за Аргентинца.

"Чекао сам колико сам дуго могао, веома је тешко да се поздравим и завршим меч пре него што дође до краја. Али у одређеном моменту морамо да схватимо како је тако је. На крају то није био тениски меч, један стајао, док је други играо", рекао је Рафа и додао:

"Мрзим да предајем мечеве, али да останем на терену и играм у овом стању, мислим да би било превише".

Рафаел Надал борио се са собом и са Хуан Мартином Дел Потром, али није издржао до краја.

Драматично четвртфинале против Доминика Тима ипак је исцрпело Шпанца, учинило да прошле ноћи одустане после два сета полуфинала и да пружи руку Аргентинцу.

Шта се догодило?

После четвртог гема полуфинала, Надал је освојио поен и окренуо се ка свом боксу. Забринутим погледом и уз низ речи ставио је сарадницима до знања да није добро.

Након меча он је признао да га је у том тренутку заболело колено, а тај бол му нажалост добро познат.

''После тог тренутка само сам покушавао да видим да ли ситуација може да се поправи током меча", рекао је Шпанац.

Рафа је одлагао неизбежно два сата. Стезао је колено, 'отпуштао' га и поново везивао. Тражио је масажу квадрицепса, а у бесу је чак и шутнуо флашицу за водом, чија му је позиција веома важна из сујеверја.

"Чекао сам колико сам могао. Можете да замислите колико ми је тешко да се опростим пре меч лопте, али у неком тренутку морате да донесете одлуку. Било ми је изузетно тешко да наставим да играм, много је болело. То више и није био тениски меч, зар не?", објаснио је.

До полуфинала он је провео на терену више од 15 сати. Борио се жестоко и ипак је морао да се повуче. Било му је веома тешко.

"Није ствар у томе да изгубите, већ у томе да немате шансу да се борите", признао је Надал шта га највише боли.

Сезону на гренд слем турнирима Надал је завршио са једним великим пехаром, јер је ове сезоне освојио Ролан Гарос 11. пут. 

"Имао сам две сјајне године. Прошла је била фантастична. И ова је била фантастична, све до овог тренутка. Изгубио сам четири меча", подвукао је Надал црту под урађеним.

У великом финалу УС Опена, Дел Потро ће играти против Новака Ђоковића. Биће то њихово прво гренд слем финале.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар