Роџер: Не желите некога као што сам ја!

Роџер Федерер не верује да је тенису потребно да се појави неко нови ко је сличан већ постојећим играчима.

Тенис 09.09.2018 | 18:30
Роџер: Не желите некога као што сам ја!
Федерер позива да нова генерација тенисера буде различита, другачија, са разноврсним стиловима игре.

Овом изјавом Роџер није покушао да буде самокритичан, већ се надовезао да не би волео ни да се појави неко веома сличан великом ривалу Рафаелу Надалу.

"Мислим да не желите још некога као што сам ја. Мислим да вам треба другачија особа, са другачијим стилом игре. Мислим да је различитост у стилу оно што покреће ову игру. На крају крајева, не бих желео да видим још некога као што сам ја или Надал, некога ко је исти као ми", рекао је Федерер.

Федерер зна да су сви људи, али и тенисери различити, и да не би требало да базирају своју игру на неком од великана, већ на њима самима.

"Сви смо ми различити и тако и би и требало да буде. Навијачи и медији имају за кога да навијају. Мислим да је лоша идеја да базирате вашу игру према некоме другом. Имао сам ја ту сличну ситуацију са Сампрасом – сви су ме поредили са њим. Ако сте анализирали наше игре и карактер, ми смо неописиво различити. Нисам хтео да постанем други Сампрас, као што други не желе да буду други Федерер", јасан је Роџер.

Швајцарац, један од најбољих тенисера свих времена, ушао је у 38. годину живота и прича о његовој пензији је све чешћа тема.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар