Српкиње "разбиле" Бугарску у Бањалуци!

Одбојкашице Србије декласирале су селекцију Бугарске резултатом 3:0 (25:20, 25:19, 25:13) у пријатељској утакмици у бањалучком "Борику" у оквиру припрема за Свјетско првенство у Јапану.

Остали спортови 07.09.2018 | 19:00
Српкиње "разбиле" Бугарску у Бањалуци!
Бугарска је само до финиша првог сета успјела да задржи резултатски егал у дупке пуној дворани "Борик" у Бањалуци, која је тада "пробудила" изабранице Зорана Терзића и од тог тренутка на терену је постојао само један тим - СРБИЈА!

Ношене громогласним навијањем са трибина бањалучког "Храма спорта", Српкиње су показале да су много квалитетнија селекција од Бугарске.

Иако је до старта Свјетског првенства остало још двадесетак дана, селекција Србије већ сада се налази у завидној форми и сигурно ће до краја припремног циклуса до танчина исправити и оно мало грешака што је остало у њиховој игри.

СРБИЈА - БУГАРСКА 3:0 (25:20, 25:19, 25:13)

У све три сета Србија је доминирала.

Гошће су успјеле само у првој дионици меча бити равноправан ривал. На почетку се играло поен за поен, али онда је српски тим "додао гас" и први сет ријешио у своју корист резултатом 25:20.

Супериорна игра настављена је и у трећем сету, гдје је репрезентација Србије од почетка загосподарила тереном и већ тада било је јасно да ће славити у "Борику". Други сет - 25:19.

Најбоља игра виђена је у трећем сету, гдје су Српкиње ривалкама препустиле само 13 поена. Најдоминантније су биле Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, одбојкашице родом из Републике Српске, које су у правом смислу ријечи играле на домаћем терену.

На крају, 25:13 за сигуруран и убједљив тријумф максималним резултатом 3:0.

Погледајте два посљедња поена на мечу.



Србија је по први пут била домаћин у једној утакмици у Републици Српској!

Капитенка Српкиња, Маја Огњеновић, је у најави утакмице у бањалучкој дворани истакла да је понекад "непријатно, колико су људи пријатни и гостопримљиви према одбојкашицама Србије" и да ће им се покушати одужати побједом над Бугарском иако у овом фази припрема су "тешке и ноге и руке".

С друге стране, из бугарског тима су такође презадовољни пријемом у Бањалуци и што ће одмјерити снаге са Србијом, једном од најбољих свјетских екипа.

Утакмици у Бањалуци присуствовале су многе познате "фаце" из свијета одбојке и спорта уопште, између осталих ту је био и некадашњи репрезентативац и први потпредсједник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић, као и прослављени српски кошаркаш Милан Гуровић.

Прије почетка меча у 17 часова и интонирања химни, одржан је минут ћутања за преминулог боксерског шампиона Маријана Бенеша, који је у петак сахрањен у Бањалуци.

Одбојкашице Србије ће на СП у Јапану играти у Д групи са Бразилом, Доминиканском Републиком, Порториком, Казахстаном и Кенијом у Хамамацуу, док ће Бугарке у оквиру Групе Б у Сапороу одмјерити снаге са Кином, Италијом, Турском, Кубом и Канадом.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар