УСО: Може ли Кеи да понови 2014. годину?

Новак: Очекујем врло тежак меч! Новак Ђоковић у полуфиналу УС опена састаје се са Кеијем Нишикоријем, у репризи полуфинала истог турнира из 2014. године, када је изашао као губитник.  Ноле чека Кеија: Јесте 13:0, али добро памти 2014. годину! "Сећам се тог полуфинала у Њујорку, једног од мојих највећих пораза у каријери", поручује Ђоковић пред дуел са Нишикоријем. Интересантно, Јапанац је заборавио на тај меч, иако је тада стигао до јединог гренд слема у каријери.

Тенис 06.09.2018 | 16:30
УСО: Може ли Кеи да понови 2014. годину?
Ђоковић је у четвртфиналу савладао Џона Милмана у три одиграна сета и пласирао се у ново полуфинале Отвореног првенства САД.

Јапанац Нишикори је најбољи резултат на Гренд слемовима у каријери остварио пласманом у финале УС опена, када је у полуфиналу победио управо Новака Ђоковића 2014. године са 3-1 у сетовима.

Србин је похвално причао о јапанском тенисеру који га је доста пута мучио током каријере.

"Нишикори има један од најбољих дворучних бекенда и добар рад ногу. Можда није најбржи, али је дефинитвно један од најбржих играча на турниру. Познат је као врло дисциплинован и талентован играч. Очекујем врло тежак меч против њега", изјавио јеЂоковић.

Полуфинални меч УС опена биће 17. међусобни дуел двојице тенисера, а Ђоковић има позитиван скор 14:2. Последњи дуел одиграли су на Вимблдону, где је Новак славио после четири одиграна сета.

"Више пута смо играли на различитим турнирима. Изгубио сам вероватно најважнији меч у 2014. години од њега, управо у полуфиналу УС опена. Играли смо и мечеве у којима сам побеђивао у два сета, али и оне које је одлучивао само један поен. Недавно смо играли у четвртфиналу Вимблдона. То је био тежак меч и врло тешка прва два сета. Тек после губитка сета успео сам да подигнем своју игру", рекао је Ђоковић.

Нишикори је имао доста тежи меч у свом четвртфиналном мечу, јер је у њему морао да игра пет сетова с хрватским тенисером Марином Чилићем.

"Имао је тежак меч против Чилића и успео је да извуче победу, то је било врло импресивно", додао је најбољи српски тенисер свих времена.

У другом полуфиналу последњег Гренд слем турнира у сезони састаће се бранилац трофеја Шпанац Рафаел Надал и Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.



Новак Ђоковић одрадио је још једном одличан посао у четвртфиналу УС Опена. Победио је Џона Милмана без изгубљеног сета (6:3, 6:4, 6:4) и 11. годину заредом обезбедио пласман у полуфинале у Њујорку.

Испред њега сада је само Џими Конорс, који је 14 пута био међу четворицом најбољих на УС Опену.

Од тога, Ђоковић је седам пута отишао и корак даље, до финала, а освојио је само два - 2011. био је бољи од Рафаела Надала, а 2015. од Роџера Федерера. Преосталих пет је губио - два пута од Надала, затим по једном од Федерера, Ендија Мареја и Стена Вавринке.

Ове године пут ка завршници тражиће против Кеија Нишикорија, који је изненадио Марина Чилића.

Новак Ђоковић зна да то неће бити нимало лаган посао, упркос томе што против Јапанца има готово беспрекорну статистику - 14:2 у победама. Српски ас добио је 13 последњих дуела са Нишикоријем, и то пошто је управо на УС Опену изгубио полуфинале 2014. године (4:6, 6:1, 6:7, 3:6).

Нишикори је признао да је потиснуо тај меч из главе, након бројних пораза од Ђоковића који су уследили, укључујући и три ове године. Заборавио га је, иако је то била његова можда и највећа победа у каријери која га је одвела у једино финале гренд слема до сада.

"Заборавио сам то", кроз осмех је поручио Кеи у Њујорку. "Увек имам лепа сећања на УС Опен, а то је била тешка битка против Новака. Сигурно ће ми дати додатну снагу пред ово полуфинале, иако је се нисам сетио. Можда ћу поново погледати тај меч, како бих добио на самопоуздању пред нови сусрет са Ђоковићем", поручио је Нишикори.

Новак, на другој страни, добро памти тај дуел, али и остале са Јапанцем, иако је у њима био надмоћнији.

"Он је веома брз. Можда није најбржи играч на туру, али је један од најбржих. Има фантастичан дворучни бекхенд и сјајан рад ногу. Играли смо много пута до сада, али изгубио сам од њега овде 2014. у полуфиналу, што је један од мојих највећих пораза. Он воли да игра у Њујорку. Имао је жесток окршај против Чилића у четвртфиналу и успео је да из њега изађе као победник, што је било прилично импресивно. Познат је као веома дисциплинован играч, ради напорно и веома је талентован", похвалио је наредног ривала Ђоковић.

Он се присетио и њиховог последњег дуела, који је добио резултатом 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

"Недавно смо играли у четвртфиналу Вимблдона. Прва два сета била су изузетно тешка, тек након губитка другог успео сам да подигнем ниво своје игре", додао је шести играч света.

У другом полуфиналу УС Опена састаће се бранилац трофеја Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар