Спремите се, полијећемо - креће НФЛ!

Стартни квотербек Филаделфије Карсон Венц није се још опоравио од операције лигамената колена, али ту је јунак 52. Супербоула Ник Фолс. Хулио Џонс задао бригу Атланти.

Остали спортови 06.09.2018 | 21:45
Спремите се, полијећемо - креће НФЛ!
Креће битка за 53. Супербоул. Ко ће да избори пласман на највећи спортски догађај у САД, који је на програму 3. фебруара 2019. године на велелепном Мерцедес дому у Атланти? Како то традиција налаже шампион отвара нову сезону. Филаделфија дочекује Атланту на свом Линколн Фајнешал филду. Биће то судар „птица“! Која ће више да полети, орао или соко? Иглси или Фалконси?

После сензационалне титуле прошле сезоне, сада сви респектују Филаделфију, сада је екипа коју фантастично предводи Даг Педерсон опет један од кандидата за титулу. С правом, није се много мењала шампионска екипа. Нема више ветерана, ранинг бека Лагерета Бланта (отишао у Детроит) и рисивера Торија Смита (појачао Каролину), али ту су и даље ударне игле екипа из града „братске љубави“ Џеј Аџаји и Алшон Џефри. Обојица су имала ситне повреде у предсезони, али се очекује да буду у тиму на премијери новог шампионата америчког фудбала.

Иако феноменална одбрана Иглса, добила је појачање у виду Мајкла Бенета, освајача Супербоула, који је стигао из Сијетла. Одсуство стартног квотербека за већину тимова би био жесток ударац, али не и за Филаделфију. Младог Карсона Венца нема на старту сезоне, није се још опоравио од повреде, али није проблем, ту је Ник Фолс, јунак меча у Минеаполису против Њу Ингланда. Искусни вођа напада храбро је преузео прошле сезоне екипу која је остала без луцидног квотербека Венца и то неколико недеља пред плеј-оф.

Сви су отписали Иглси, али су они показали да су шампионског менталитета. Фолс, који је две године грејао клупу у Ремсима и Канзасу, заблистао је у доигравању, одвео свој тим до 52. Супербоула, а онда... Историја је исписана у Минеаполису, Филаделфија је први пут на трону, а месецима после тога у граду у Пенсилванији певало се: "Флy, Еаглес, флy".

Педерсен се јасно после тога рекао да је Венц вођа екипе, али не убацује га искусни офанзивни „гуру“ још у ватру, искуснији Фолс отвара сезону против одличне Атланте, још једног од фаворита у НФЦ за место у Супербоулу. Проблем за Фалконсе је био штрајк прве звезде тима, сјајног вајд рисивера Хулија Џонса, који желео нови уговор, који још није добио. Како је то у последње време модерно (ове сезоне на исто су се одлучили Лејвион Бел, Ирл Томас, Калил Мек, Арон Доналд...), прескочио је предсезону и тек пре неколико дана се придружио саиграчима.

Напад екипе из Џоржије, која је претпрошле сезоне савршено функционисао, „кашљуцао“ је у прошлом шампионату. Мет Рајан, МВП 2017. године, није успео да понови тако добру сезону. Међутим, од франшизе која је претежно фокусирана на напад, Атланта све више постаје одбрамбена сила. Млади, полетни дефанзивци биће права напаст за све нападе.

Ова два тима играла су прошле сезоне у полуфиналу конференције у Филаделфији. Иако су гости били фаворитии, славили су Иглси у тврдом мечу – 15:10. Имала је Атланта последњи напад, и то у црвеној зони, али је Рајан, по ко зна који пут када се одлучује, није успео да нађе своје хватаче за тачдаун и победу. У последњој деценији ова два тима су играла осам пута, а скор је 5:3 за Филаделфију, која је добила последња два меча. Очекује се неизвестан меч, а малу предност дајемо домаћину.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар