Грбић о СП-у: Можемо да освојимо титулу!

А можемо и да не будемо међу осам! Одбојкаши Србије у понедељак путују у Бари, где ће играти у Групи Ц Светског првенства са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом.

Остали спортови 06.09.2018 | 20:30
Грбић о СП-у: Можемо да освојимо титулу!
Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је данас да је тешко прогнозирати резултат који ће његова екипа остварити на предстојећем Светском првенству и истакао да пласман може да варира од не уласка медју осам најбољих до освајања титуле.

"Има осам до десет екипа које су равноправне, где свака сваку може да победи, прогнозирати нешто је незахвално. Раније је то било лакше, али мислим да се сада квалитет подигао, изједначио, и предвидети које екипе ће бити и медју прве четири је јако тешко", рекао је Грбић новинарима на коктелу у хотелу "Президент" у СЦ Ковилово.

Он је додао да ће коначан резултат зависити од много фактора.

"Наш пласман може да варира од не уласка медју осам најбољих до освајања медаље или освајања Светског првенства. Све може да зависи од дана, од инспирације, од добре игре појединца, спортске среће. Нама је најважније да дамо све од себе на терену, да прикажемо најбољу игру...", додао је селектор.

Одбојкаши Србије у понедељак путују у Бари, где ће играти у Групи Ц Светског првенства са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом.

"Наш први противник је САД која је једна од тих екипа која иде на највиши пласман, сигурно ће се борити до саме завршнице Светског првенства. Ми имамо тешку групу, али то понекад и није тако лоше", навео је селектор Србије.

Грбић је истакао и да му је било тешко да одреди 14 путника за Светско првенство.

"Ово ми је четврта година да сам селектор и сада ми је било најтеже да донесем одлуку којих 14 играча ће путовати. Сви су момци дали све од себе и немам трунку замерке за било кога од њих. Да могу да поведем свих 19 то бих најрадије учинио, јер су сви заслужили одлазак на Светско првенство". рекао је он.

Списак Николе Грбића за Светско првенство:

Техничари: Никола Јововић, Иван Костић;

Либера: Невен Мајсторовић, Никола Росић;

Блокери: Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић, Александар Околић;

Коректори: Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић;

Примачи: Немања Петрић, Марко Ивовић, Урош Ковачевић и Милан Катић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар