Роби: Вјерујем у тим - Беговић долази на разговор!

Роберт Просинечки је на окупљању репрезентативаца истакао да БиХ упркос проблемима са саставом, посебно у одбрани, може играти добар фудбал и најавио састанак са Асмиром Беговићем у Сарајеву.

Фудбал 03.09.2018 | 17:45
Роби: Вјерујем у тим - Беговић долази на разговор!
Репрезентација Босне и Херцеговине данас се окупила на Илиџи пред наступе у Лиги нација.

"Змајеви" 8. септембра играју у Белфасту против Сјеверне Ирске, а три дана касније у Зеници ће одмјерити снаге са селекцијом Аустрије.

Окупљање "змајева" није прошло без "главобоље" за Роберта Просинечког јер су Огњен Врањеш, Ермин Бичакчић и Бојан Настић повијеђени, а пошто су били у комбинацији за првих једанаест селектор ће сада морати тражити алтернативу.

"Медицинска служба је прегледала играче који су повријеђени. Врањеш, Бичакчић и Настић неће ићи са нама, Елдар Ћивић ће остати јер се повреда може санирати. Накнадних позива неће бити, зато што се не могу ријешити визе, ићи ћемо са оним што имамо. Видјећемо шта ће бити за Аустрију, можда ћемо звати неке играче. Али нема плакања, играћемо са оним што имамо на располагању, вјерујем у ове момке, можемо играти добар фудбал", рекао је Просинечки.

Популарни "Жути" је задовољан чињеницом да 95 одсто фудбалера игра стандардно у своијм клубовима.

"Сви су мање више у доброј форми, до утакмице ћемо добро одрадити посао, момци воле доћи на окупљање и вјерујем да ћемо све одрадити како треба”.

Хрватски стручњак сматра да је Лига нација занимљиво такмичење и шанса мањим репрезентацијама да са пласирају на Европско првенство.

"Добили смо двије јако добро репрезентације и очекујем да ћемо без обзира на проблеме бити добри. Веселим се овим утакмицама, све ћемо анализирати, поставити се што боље и остварити позитивне резултате”.

Просинечки се на крају открио да ће Асмир Беговић, који се није нашао на списку од 23 играча за утакмице са Сјеверном Ирском и Аустријом јер "бира утакмице", доћи у хотел на разговор.

"Тачно је да се Беговић налази у БиХ. Доћи ће у хотел на разговор па ћемо видјети", закључио је Просинечки.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар