Рукометаш подигао споменик генералу Младићу?

Бивши рукометаш Влада Мандић је у родном Калиновику, одакле је пореклом и Ратко Младић, подигао споменик генералу, пише штампа.

Остали спортови 03.09.2018 | 22:50
Рукометаш подигао споменик генералу Младићу?
Мандић сам није желео да коментарише зашто се одлучио на овакав потез, али београдски таблоид "Ало" тврди да је урадио како би се "одужио генералу Ратку Младићу, кога сматра српским херојем".

Споменик, односно зид на којем се налази мурал, димензија је 3,5 пута два метра, ограђен је, покривен рефлекторима и камерама и заштићен непробојним стаклом како неко не би покушао да га уништи, а цео пројекат су реализовали уметници из Требиња.

Дарко Младић, син генерала Ратка, за београдски таблоид каже да је видео споменик и да је Мандићев чин за сваку похвалу.

"Свуда у Републици Српској се види да Ратко Младић има велику подршку у народу, а ово само показује да не треба да се стидимо својих хероја, већ да им се одужимо за оно што су чинили за народ током тих тешких година. Прошао сам неколико пута поред споменика и морам да кажем да је баш леп", навео је Дарко.

Генерал Ратко Младић, бивши југословенски високи официр и командант Војске Републике Српске, осуђен је 2017. године у Хашком трибуналу на на доживотни затвор због злочина у Сребреници, прогона муслимана и Хрвата широм БиХ, терорисања становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимања за таоце припадника Унпрофора, 1992-95.

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

слобода

03.09.2018 21:36

Заслужио је да сваки трг и улица носи његово име!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл 83

03.09.2018 22:24

Свака цаст момцино, сваки град треба да подигне један такав зид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ропе

04.09.2018 09:42

свака цаст.