Кампања против рјешења за КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је синоћ да у владајућим круговима Приштине, дијелу међународне заједнице, али и унутар земље, постоји “суманута, готово хистерична кампања против било каквог рјешења за КиМ”.

Србија 01.09.2018 | 08:27
Кампања против рјешења за КиМ
Ђурић каже да страхује да таквим ставом они полако стварају критичну масу против рјешења.

– То није оно што је у српском интересу. Свакога дана смо са оваквим приступом и Приштине и међународне заједнице, а и код нас, све даљи од рјешења, а то није у нашем интересу – казао је Ђурић за РТС.

Упитан да прокоментарише изјаву министра иностраних послова Њемачке Маса, који је поновио да се Берлин противи промјене граница, Ђурић је казао да то само говори о томе колико је предсједник Александар Вучић био у праву “када је вапио за тиме да је потребно јединство у Србији, ако хоћемо да било шта добијемо за наш народ и нашу земљу”.

-Очигледно је да је и за Њемачку и Велику Британију и многе друге велике и утицајне западне земље, које имају војску на КиМ, независно Косово закуцано на цијелој територији КиМ. Они сматрају сваки квадратни километар наше јужне покрајине независном територијом и сматрају да није потребно да Србија у територијалном смислу ту било шта добије – казао је Ђурић.

Указао је и на то да има и доста оних у Србији, “Јањића, Јанковића, Јеремића…који имају потпуно идентични став ставу који износи Кадри Весељи”.

-Због тога смо апеловали на јединство и зато сте могли чути и од предсједника Вучића колико је тешко промијенити ту катастрофално лошу нашу позицију. Због тога ми желимо нешто да добијемо, јер за велики утицајан дио ми ништа немамо – навео је директор владине Канцеларије за КиМ.

Казао је да је изјава митрополита Порфириј да је питање КиМ најболније и да не смије бити злоупотребљено зарад било чијих партијских и личних интереса, разуман и рационалан став.

-Увјерен сам да тиха већина, али снажна већина свештенства, као и наш народ, рационално и разумно гледа на питање КиМ, за разлику од оних који се заклањају иза свештеничких мантија, а у ствари се баве политиком – навео је Ђурић.

Он је подсјетио на изјаву Беџета Пацолија да су српске цркве и манастири на КиМ албански и казао да су се многи смијали када се говорило да су неопходне заштићене зоне за цркве на КиМ.

-Говорили су – не, то је све наше. Сада видимо да албански политичари отворено говоре да су то албанске цркве и манастири. Како су се смијали томе, тако су се смијали и томе да ће у Србији бити привредни раст, а данас смо по томе трећи у Европи – додао је Ђурић.

Истакао је да је у Србији потребно научити да се на вријеме и рационално посматрају ствари.

-Бојим се да на питању КиМ то не схватимо прекасно. Ми нећемо одустати, али ситуација је веома озбиљна и много нам отежава то што нас и код куће вуку за ноге – закључио је Ђурић.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Атв@

01.09.2018 06:51

Дјурицу Понављате стално исте прице.А Вуциц стално слазе ОНЕ фаце И он забринут.А у преводу изгубили смо ЦИЈЕЛО Косово а сад виси И Пресевска долина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Типтронк

01.09.2018 07:12

Тренутна власт у Србији и РС је пљачкашка и издајничка...њихов “патриотизам” је лажни, само декларативни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

01.09.2018 10:00

Апсолутно тацно.

Name

Фед

01.09.2018 07:26

Косово је Србија јуце су тако прицали да никад неце признати Косово а данас вец изгубљено

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

01.09.2018 07:29

То је вец ријесено! Само не онако како смо ми хтјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.09.2018 09:07

Рјесење је да се призна КиМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо Србине 5:0!!!

01.09.2018 10:31

Косово је јужна покрајина Србије, колико и Хонг Конг граничи са Вукосављем. То што га је Милошевић 1989 самоиницијативно дописао у Устав Србије, док је са Ћосићем и Шешељем испијао кафу и планирао сво зло '90тих, не значи ама баш ништа! Најстарији манастири на Косову су Византијска заоставштина коју сте присвојили фалсификовањем историје, пијани србенда који пола живота проведе под шатором и уз ракијски казан није у стању за живота сазидати један спрат до под плочу! Ви направили Дечане, а нисте у стању за 40 година ставити фасаду на двоспратницу од шљако блокова! Само лаж, лаж, лаж, лаж и лаж...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2018 20:12

Аферим за коментар.

Name

Мир

02.09.2018 20:10

Што прије сватиш да је Косово независно тим прије цеш помоци финансиски што материјално да ти Срби остану на Косову...

ОДГОВОРИТЕ