Детаљи страшне трагедије у Србији

Сузана Богдановић и Витомир су се вољели више него ико, све су радили заједно, са великом радошћу су ишчекивали рођење кћеркице а ето, умјесто славља сада сахрањујемо и њу и бебу. Ово је страшна, незапамћена трагедија…

Србија 01.09.2018 | 07:30
Детаљи страшне трагедије у Србији
Овако говоре рођаци и пријатељи трагично настрадале труднице Сузане Богдановић (33) која је преминула у сриједу у Клиничком центру у Нишу од задобијених повреда у страшном удесу на путу Прокупље – Горња Стражава, док је беба, коју су љекари извадили царским резом одмах послије несреће, издахнула јуче ујутро на Дјечјој интерној клиници у Нишу.

Сузана која је била у деветом мјесецу трудноће налазила се са супругом у аутомобилу марке “ситроен”, када се 29. августа око 11.15 часова у њих закуцао “мерцедес” којим је управљао хрватски држављанин Жарко П. (43) а који је, према првим информацијама, прешао у супротну траку!

– Били су до Дома здравља да Сузана уради анализе јер се ближио час порођаја. Веома су се радовали јер је за десетак дана требало да се породи. Имају два сина Стефана (14) и Данила (11) па их је вијест да ће добити кћеркицу веома радовала. Успут су свратили до продавнице по брашно, шећер и друге потрепштине. У повратку, надомак села Доња Стражава, на њих је налетио “мерцедес” који је у  кривини прешао у њихову траку. Од силине удара, одбацио их је у јарак. Колико је то био јак ударац свједочи и то што је Сузани појас којим је била везана исјекао мајицу. Успјела је ипак да сама изађе из кола и каже: “Витомире јеси ли добро”, а онда се срушила на земљу – причају пријатељи који су се јуче окупили у породичној кући Богдановића у Костеници код Прокупља.

Витомир је одмах прискочио у помоћ супрузи која је била на десетак дана од порођаја.



– Сузана је послије пада на земљу одмах почела да модри у лицу, иза ушију. Извукао јој је језик да се не угуши, пружио вјештачко дисање… Хитна помоћ је превезла до болнице у Прокупљу гдје су бебу одмах извукли царксим резом а потом их, под полицијском пратњом, транспортовали до Клиничког центра у Нишу. Тамо је утврђено да је Сузана страшно повријеђена – имала је повреду карлице, расцјеп материце, повреду лобање… Истог дана у 18 часова, умрла је. Сутрадан је умрла и њена беба у болници. Није живјела ни један цијели дан – причају очајни рођаци и познаници.

Мајка и беба сахрањене су јуче у Прокупљу, пише Блиц.

“Жена челик”

– Сузана је била “жена челик”. Са Витомиром је раме уз раме са њим радила све мушке послове. Зими су резали мареле, јабуке и друго воће само да обезбиједе приходе за породицу. Имали су пчеле, она је обрађивала башту а све што зараде улагали су у кућу коју су почели да граде сами, циглу по циглу. Упркос великим обавезама и напорном послу, никада није скидала осмијех са лица, толико је позитивна жена била – причају пријатељи.

Возач “мерцедеса” у затвору

Жарко П., хрватски држављанин, који је управљао “мерцедесом смрти”, ухапшен је након удеса и налази се у притвору. Он је иначе само неколико дана прије удеса дошао у Прокупље како би запросио дјевојку.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боро

01.09.2018 15:46

Лака им земља,ово је жалосно и превише,породици изражавам саучешће у њиховом болу,будите јаки.

ОДГОВОРИТЕ