Шарићу још једно злато!

Добојлија, Данијел Шарић, освојио Азијске игре са рукометном репрезентацијом Катара!

Остали спортови 01.09.2018 | 13:30
Шарићу још једно злато!
Стари ривали, али исти побједник.

Рукометна репрезентација Катара за коју брани Данијел Шарић освојила је Азијске игре побједом 32:27 (25:25) против Бахреина послије продужетака.

Четврти пут у финалима великих такмичења састали су се Катар и Бахреин и послије три побједе на Првенству Азије репрезентација коју води Валеро Ривера славила је и у финалу Азијских игара.

Катар је тако одбранио злато са Азијских игара 2014. у корејском Инчеону и задржао доминацију у азијском рукомету, а Шарић стигао до пете медаље са овом селекцијом.

Послије три злата на првенствима Азије, те сребрне медаље на Свјетском првенсту 2015. у Катару, Шарић се домогао и злата са Азијских игара.

"Била је ово тешка утакмица у којој је Бахреин био бољи све до 10-15 минута прије краја. Ми сми ипак у финишу изборили продужетак, а онда у продужецима показали да смо квалитетнија и искуснија екипа“, рекао је Шарић за МОНДО.

Добојски голман је на овом мечу уписао пет одбрана, а истакао се када је било најпотребније и у десет додстних минута примио само један гол.

"Без старца нема ударца. Ипак ја имам више километара од њих (осмијех)“прокоментарисао је Шарић.

Са клубом Ал Кијада и катарским савезом има уговор на још годину дана, тако да ће Свјетско првенство у јануару сљедеће године бити посљедња репезентативна акција за њега.

"Бићемо у групи са Египтом, Словенијом и Аргентином, а наша очекивања су д ауђемо међу осам најбољих екипа па послије шта буде. Промијенило се доста играча, сада је ту много млађих играча, тако да идемо полако. Имам још годину дана уговора и онда бих да завршавам, доста од мене“, закључио је Шарић.

Бронзану медаљу на Азијским играма освојила је Јужна Кореја побједом 24:23 у мечу за треће мјесто.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар