Сопхицо - рјешење за спортске колективе

Сопхицо је име о којем ће се чути, кажу они који се разумију у ИТ сектор. Нови стартуп, који долази из Мостара, плод је рада девет људи, а име је скраћеница од сопхистицатед софтwаре, јер сам производ управо то и јесте - једноставно рјешење за управљање спортским колективима. О Сопхицу, развоју, могућностима, као и визији, за наш портал говорила је маркетинг менаџерица Мартина Филиповић.

Босна и Херцеговина 31.08.2018 | 12:03
Сопхицо - рјешење за спортске колективе
Можете ли нам у најкраћим цртама описати ову пословну идеју?

Сопхицо ( хттпс://сопхицо.орг/ ) је мутифункционално рјешење за спортске организације, укључује централизован систем података, статистике, аналитике те праћење тренажног и такмичарског процеса свих клупских и индивидуалних категорија. Кључни бенефити за спортске колективе који произлазе из наведених функционалности саме платформе су уштеда времена, повећање ефикасности, смањење трошкова те унапријеђење комуникације. Резултати који се могу максимизирати уз минималну потрошњу времена су: централизована база играча, дигитализовани распоред тренинга и утакмица, тестови, квантитативна мјерења и чување резултата, систем чланарина те јединствен комуникациони канал с родитељима.

Управо на овај начин родитељ има у сваком тренутку увид у спортски одгој и развој свог дјетета, а тренер преко Сопхицо мобилне апликације ( хттпс://www.фацебоок.цом/сопхицо.мостар/?реф=бр_рс ) пуно једноставније комуницира с дјецом, било да је ријеч о промјени термина тренинга или нечему важнијем. Платформа је у потпуности модуларна и омогућава једноставно прилагођавање свих захтјева клијента. Оно што се показало као највећа корист за сам клуб јесте финансијски модул апликације, гдје је у потпуности ријешен систем праћења чланарина и издатака клуба, а омогућено је и спајање на банковни рачун клуба.

У којој фази развоја се тренутно налази и шта тек предстоји у њеном развоју?

У овом тренутку се можемо похвалити стратешким партнерством с ФК Жељезничар, који су први препознали квалитет наше платформе, те клијентима из рукомета, кошарке, партнерством са спортским школама итд. Били смо један од пет стартупа из БиХ позваних да учествујемо на СтартУп Гамес у Лондону, гдје смо остварили озбиљне контакте и по повратку у Мостар, ступили смо у даљње преговоре. Започели смо преговоре за тржиште Румуније, те радимо завршне припреме за потписивање новог стратешког уговора с партнером из Хрватске. Јако смо поносни што имамо подршку фирме НСофт, која је препознала потенцијал ове идеје. Управо с њима развијамо мјерне уређаје, који ће бити нешто ново на нашем подручју.

Шта Сопхицо треба да буде за пет година?

Оно што ми наводимо као нашу визију ћу најбоље објаснити овако: “Ин 5 yеарс Сопхицо ис то бе тхе биггест yоутх спортс дата цомпанy”. За двије године сваки клуб ће требати имати Сопхицо као главни администрацијски алат - сад је право вријеме да се крене!

Оно што бих вољела нагласити јесте мултифункционалност како саме платформе тако и тима. Наиме, током кориштења апликације, клијенти су нам редовно достављали свој феедбацк, а захваљујући томе родила се идеја за нови производ, који је сада у тестној фази. О Сортеру, ФинТецх рјешењу за финасијске институције, ћете тек слушати, истакла је у разговору за наш портал маркетинг менаџерица Мартина Филиповић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

31.08.2018 13:58

ИТ сектор је наса будуцност. Србија извезе 1.2 милијарде евра годисње разних ИТ ријесења. Тај сектор расте великом брзином, 90 посто је извозно оријентисан и не захтијева велика улагања. Идеалан је за развој друства заснованог на знању и брзи економски напредак. Назалост. он је у супротности са племенским схватањима насих политицара на власт, осим када се иградјују у набавку рацунара тако да и то су успјели да огаде народу. Назалост, бас као и од свега, и од овог највисе користи имају странци и то не мислим само као крајњи корисници сто је ОК, вец и кроз плату која се потроси у иностранству од стране насих радника који и у сегменту ИТ сектора раде напољу јер на домацем терену немају услове. Наравно има и оних који одавде успијевају, само они су једна ласта у јату. Наса дрзава нема ама бас никакве субвенције за ИТ индустрију, док у Србији постоји (или је постојао једно вријеме) мањи ПДВ на рацунаре и друге олаксице за тај сектор, као и Телекомова и дрзавна политика працења технолоских трендова, док код нас и 4Г мреза (дебело) касни. Насе друство се уздаје у електране на угаљ у доба када планета иде у правцу обновљивих извора и уздамо се у половне дизеласе док многе европске дрзаве плацају хиљаде евра по аутомобилу људима да купе електрицне аутомобиле да би смањили измедју осталог притисак и на здравствени фонд, поред температурног притиска на зивотну средину који расте усљед велике емисије ЦО2 у ваздуху. Зато развијен свијет граби напријед, а ми смо негдје на нивоу 20-ог вијека. Зато треба дрзава да улазе у ИТ сектор јер он је нацин тј. један од нацина како млади могу да се задрзе на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ