Каракашевић жели на шесте Олимпијске игре!

Прослављени српски стонотенисер спрема се за Олимпијске игре у Токију 2020. године!

Остали спортови 01.09.2018 | 12:30
Каракашевић жели на шесте Олимпијске игре!
Александар Каракашевић недавно је преузео улогу председника Стонотениског савеза Србије, у децембру ће напунити 43 године, али од активног бављења спортом не одустаје.

Иако је направио паузу и у августу се после годину дана вратио турнирима, Каракашевић има дугорочне планове, и то крупне.

Циљ му је наступ на Олимпијским играма у Токију, 2020. године.

Уколико би остварио пласман, биле би то његове шесте Игре у каријери. Претходно је наступао у Атланти 1996. године, а потом и у Атини 2004, Пекингу 2008, Лондону 2012. и у Рио де Жанеиру 2016. године.

"Између марта и маја 2019. године почеће трка за пласман на Олимпијске игре у Токију. Тада ће бити важно освајати поене за пласман или квалификације", поручио је у разговору за "Спортски журнал" Каракашевић.

Пут до Токија води преко микса. Добар наступ на Европским играма и на Европском првенству у Аликантеу средином септембра одлична је прилика да се обезбеди место на Олимпијским играма.

Каракашевић ће после 18 година променити партнерку у мешовитом дублу.

"Први пут нећу наступати са Рутом Паскаускијене, са којом сам четири пута био првак Европе од 2000. године. Направљена је конфузија јер на ЕП могу да наступају парови из различитих земаља, а на Олимпијским играма не могу, па сам одлучио да играм са Изабелом Лупулеску. Тако ћемо покушати да нађемо место у Токију. Такође и победник Европских игара пролази у Јапан, а са миксом обезбеђује и место у синглу. То је боље него да у наредне две године јуримо бодове по про турнирима", навео је искусни Земунац.

Каракашевић би пласманом на Игре у Токију постао члан малог круга стонотенисера којима је пошло за руком да више од пет пута наступају на ОИ. До сада су то успели само Хуго Хојама и Владимир Самсонов, који су шест пута наступали на Олимпијским играма, док су Јорген Персон, Зоран Приморац, Жан-Мишел Сев и Сегун Ториола рекордери са по седам учешћа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар