Пред новинарима тешка искушења

"На овим просторима владају прекогранични, међусобно испрелетени, политички и криминални лобији којима је слободно новинарство и критичко мишљење - смртни непријатељ”.

Србија 27.08.2018 | 12:43
Пред новинарима тешка искушења
Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) најоштрије су данас осудили бруталан напад на колегу Владимира Ковачевића у Бањалуци и оценили да тај догађај на драматичан начин одсликава положај новинара у региону.

“Значај напада на Ковачевића увелико превазилази границе Босне и Херцеговине, с обзиром на чињеницу да на овим просторима владају прекогранични, међусобно испрелетени, политички и криминални лобији којима је слободно новинарство и критичко мишљење – смртни непријатељ”, навели су НУНС и НДНВ у саопштењу за јавност.

Изразили су наду да овај догађај није само увод у нову сезону бруталних напада на новинара, али су додали да све казује да су пред новинарима тешка искушења, с обзиром на чињеницу да живе у срединама “растурених институција и политичара спремних на све зарад власти”.

“Регионална новинарска солидарност је итекако битна у овом тренутку. Пружамо пуну подршку колеги Ковачевићу и свим новинарима у Србији и региону који трпе свакодневне нападе и претње због посла којим се баве”, пише у саопштењу.

(Аутономија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зашто медији у Србији шуте?

27.08.2018 12:22

Ниједна тв-а, поготово режимске, нису објавиле ову страшну вијест, о премлаћивању готово на смрт, новинара, који није био никакав офанзиван у извјештавању, нити дрзак, него реалан, објективан и искључиво прифесионалан. Зашто тамошње тв игноришу озбиљна десавања у РС, зашто не буду бар професионалци и не осуде оваква недјела, без стављања на било чију страну?.. Кунемо се у Србију, барем декларативно, да нам је нека матица, мајка, некакав узор, а одатле нема свјетла, та нас мајка у оваквим теским, по народ, ситуацијама, не реагује, не види и не чује..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прецани

28.08.2018 13:27

Ви Срби у РС зивите у илузијама ево вец 30 година.Каква Србија они вас користе за своје циљеве исто као и Срби из РСК нисте се науцили ницему.