Болесно вољети туђу државу

„Као што је резултат џихад кампова у Босни и Херцеговини била балканска џихад бригада која ратује у Сирији, тако ће резултат кампова попут оног на Залтибору бити бригаде пуне нових Немања Ристића, пуне младих који ће се борити за нечије друге интересе, а ако затреба и против своје државе. Ту опасност институције не препознају“, упозорава у разговору за црногорске Викенд новине познати стручњак за безбједност др Дарко Трифуновић.

Регион 25.08.2018 | 22:56
Болесно вољети туђу државу
Он каже да постоје кампови муџахедина, вехабија, али се сада организују као нека ловачка друштва која имају дозволу за ношење разног оружја, чак и снајперског.

"Битно је да се ситуација прати и обавјештавају међународни партери и у случају џихад кампова, али и у случају руских кампова. То је само други облик зла", рекао је Трифуновић.

Коментаришући затварање кампа на Златибору у којем су се војним вјештинама обучавали млади из Србије, БиХ, али и Црне Горе, Трифуновић каже да је циљ тих кампова стварање паравојске за остваривање интереса друге државе, у овом случају Русије.

"Шта мислите да ће бити резултат таквих кампова? Резултат ће бити бригаде пуне нових Немања Ристића, пуне младих који ће се борити за нечије друге интересе, па ако треба и против своје државе. Уосталом, Црна Гора је имала искуство са борцима који су били на све спремни у циљу заштите руских интереса", казао је Трифуновић, наводећи да је у Србији било негодовања због затварања кампа на Златибору.

"Нажалост, то је тачно. Србија се нашла између чекића и наковња, између Истока и Запада, дакле на истој је позицији на којој је била и Ваша држава. Али, Црна Гора је јасно рекла шта хоће и кренула у реализацију. Имали сте луду срећу са Вашим лидером Милом Ђукановићем који је, заједно са својим сарадницима, присталицама, успио да стратешке циљеве Црне Горе оствари и државу уведе у НАТО. Мислим да нијесте још свјесни што се заправо догодило и што сте избјегли", рекао је Трифуновић.

Што се тиче Србије, он је рекао да постоје политичари који српски народ хоће да стопе са Русима. Имате и медије у Србији чији уредници носе руске, а не српске заставе.

"Да се разумијемо, немам ништа против Русије, али хоћу да браним своје интересе. Русија спроводи своју политику и бори се за своје интересе средствима која могу да нам се не свиђају, али то њих не интересује. Ако треба да гину, гинуће до задњег Србина и Црногорца. Проблем су наши русопатофили, како их ја зовем, којих има доста и у Србији, као и у Црној Гори и региону, који воле више Стаљина, Русију, Путина, од своје рођене државе. То је, заиста, болест", казао је Трифунковић.

Тврди да је ситуација у региону затегнута и да же се играти перфиднија игра.

"Уосталом, камп на Златибору је најава новог начина притиска. У тим камповима се обучавају наша дјеца, а ви имате људе који апсолутно одобравају такав вид  „патриотизма“, не размишљајући о циљевима и посљедицама учешћа у тим камповима", казао је Трифуновић.

Према његовим ријечима, мора законски да се реагује, да се донесу нове норме у оквиру постојећих прописа, или доношењем новог закона, којим ћете заштитити дјецу од сваког облика злоупотребе.

"Мора постојати одговор за сваку ситуацију, јер она сутра може представљати извор нестабилности. Зато што се од младих стварају паравојне формације које ће сјутра бити у служби друге државе.  Па и против сопствене", казао је Трифуновић.

Упитан да ли је заиста Русија пресудна за судбину Западног Балкана, Трифуновић је одговорио: - Овдје нико није против Русије и руског народа, али, као што сам већ рекао, ми треба да бранимо своје интересе.

"Руси хоће да остваре свој утицај, они воде своју политику, а не ни српску ни црногорску. Они имају политику дубинског рата и у тој политици периферија страда, а ми не да смо периферија, него периферија периферије", казао је Трифуновић.

Може ли Србија бити колатерална штета, Трифуновић је мишљења да се то може десити.

"Грађани Србије, њени политичари, лидери, морају да знају да Русији није битно Косово, него Крим и она прави трговину само због Крима. Да јој је битно Косово не би се повукли 2004. године. Сад објасните то некоме ко вјерује да су ствари другачије", казао је Трифуновић.

БН ТВ

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

Глас народа

25.08.2018 21:14

Не треба нам Братсво и јединство по твом обрасцу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.08.2018 08:14

А ста треба да дјеца гину за лудаке као 90-их??? Да неки нови Додици узимају паре на конто тога а сиротиња да се коти. Која висе Русија??? Преко ледја срба препуцавају се с Америком која це нас кад тад самљети због руса. Ти кампови на Златибору су за обуку криминалаца који це уци у одредјене кланове по Бг.и другим градовима а неце презати од убистава и свега сто то носи. Народ кад одлази одавде иде на запад ко кору хљеба а не у заосталу русију. Богами се играмо ватром и да све изгубимо. Овај цовјек је експерт и добро говори.

Name

@глас народа

26.08.2018 08:20

Ста ти процита ко прица о братству и јединству истина је да због кримо политицара и њиховог кокетирања са Русима ради лицних интереса мозе нас довести до сукоба па цак и до сукоба Русија -НАТО и то би било и крај оваквој географији на Балкану ТКЗ Русофили попут Баје це са фамилијом зивјети у Москви јос дуго дуго година а ми и наса дјеца под земљом Добар овај Лавров бас воли Србе.

Name

Читалац

26.08.2018 09:20

Шта овај дарко прича не бршљају руси по свету већ они које он брани.не дирај туђе брани своје.

Name

Немој

26.08.2018 13:02

Да се правите Баје преко наших леђа, додицино узми сина Игора и унучад па их истури у прве редове, марш битанге једне.

Name

Србин са Козаре

28.08.2018 19:11

Па добро брате Србине, па јел треба да уђем у НАТО, па да ''часно и достојанствено'' да гинемо за оне што су нас бомбардовали. Замисли да погинеш на руској граници, јуришајући за интересе злочинаца који су нас бомбардовали. Кажеш, црногорци су учинили праву ствар што су ушли у НАТО. Е видјећемо, кладим се да ће једног дана проћи као и Црна Легија на Стаљинграду. Паметан јеси, али си превише прозападно орјентисан за мој појам.

Name

Вихор

25.08.2018 21:18

Приближно све тачно и реално .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

25.08.2018 21:20

Не лапрдај више богати. Крим. Крим је завршена прича. Ко им га то може отети? Мртва Украина или можда САД, ма баш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.08.2018 09:43

Полако није ничија до зоре па ни Путинова.. И он ће да некад умре па кад се та рупа отвори..

Name

Паметњаковици

25.08.2018 21:26

Како ови аналитицари воле паметовати. Сва памет свијета је код њих. Трифуновић је исто као и Галијасевиц са друге стране. Са које они стране гледају на другој је све црнонда ти се смучило и слусати. До кад це висе овакви паметњаковици излудјивати народ а јос горе су телевизије које им дају простор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

25.08.2018 21:32

Ста ти знас мамлазе један,млатис празну сламу годинама,не знам ста ми би да процитам изјаве овог ретарда,њему кад дас 100€ он це као еxперт реци да су стигли марсовци ,у три пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

25.08.2018 22:15

Русија је краткорочан циљ политичара у Српској и Србији ради добијања избора. Оно што чека Србију и БиХ на крају није свјетло на крају тунела него улазак у НАТО. Не бих баш похвалио Ђукановића. Једноставно НАТО је свугдје око нас само у главама наших политичара је Русија. како Русија помаже савезнике показала је у Сирији. Борба до посљедњег Сиријца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

25.08.2018 22:15

ПОЗДРАВ ЗА ТРИФУНОВИЋА МЕНИ СЕ ДОПАДА ШТА ГОД КАЖЕ А КАЖЕ ИСТИНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњезана Ј.

26.08.2018 08:50

Браво Бобо! Допада се и мени! Свака му цаст!!! Трифуновиц вец одавно прица истину и покусава нам отворити оци,али многи и даље спавају!!! Спавају јер им много тога одговара!!!

Name

бгд

25.08.2018 22:16

Свака част све истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рака

25.08.2018 23:04

Ко овом превртљивцу даје знацај уопште. Сасвим је нормално да ибука мора бити легална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода

25.08.2018 23:16

Гдје сте нашли овог НАТО лобисту да нешто коментарише,трује народ лажима и дезинформацијама! Разумијем да је неко плаћен од сатаниста из америке па да лобира за њих али овај лик је параноичан на русију...значи квази професоре иди лијечи се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб

26.08.2018 09:00

Ако ико трује и лазе народ онда је то додик! Ако гледамо на плацање и лобирање опет он! А кад је ријец о лијецењу цини ми се да је и теби потребан доктор! Свака цаст Дарки Трифуновицу,искрен,на да све образован и паметан професор! С узивањем га је слусати и гледати!!! Браво Дарко!!!

Name

НАУКА

25.08.2018 23:38

ДР.ТРИФУНОВИЦУ,ВАС КОМЕНТАР ДАТ ЗА ЦРНОГ.НОВИНЕ ЈЕ ВИСЕ НЕГО ДОБАР. ДАЛИ ДАРАДЈУЈЕТЕ СА ЕНГЛ.ОБ.СЛ.М-15. АКО ПОГЛЕДАТЕ ОВАЈ КОМ.ВОЛИО БИ ИНФОРМАЦИЈУ ЗА ТЕ МУДЗ.ЛОВЦЕ.ПОЗНАТИ СУ ЛОВЦИ У РС КОД БАБЈА ЛУКЕ СА ПОЛ.И АУТ.ОРУЗЈЕМ.ОНИ СЕ ПТАТЕ.ДР.ЛИЈЕП И УГОДАН ВИКЕНД ВАМ ЗЕЛИМ,САРАЈЕВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСПРАВКА СТАМ.НАУКА

25.08.2018 23:43

ДР.ТРИФУНОВИЦУ,ВАС КОМЕНТАР ДАТ ЗА ЦРНОГ.НОВИНЕ ЈЕ ВИСЕ НЕГО ДОБАР. ДАЛИ САРАДЈУЈЕТЕ СА ЕНГЛ.ОБ.СЛ.М-15. АКО ПОГЛЕДАТЕ ОВАЈ КОМ.ВОЛИО БИ ИНФОРМАЦИЈУ ЗА ТЕ МУДЗ.ЛОВЦЕ У БИХ.ПОЗНАТИ СУ ЛОВЦИ У РС КОД БАЊА ЛУКЕ СА ПОЛ.И АУТ.ОРУЗЈЕМ И СНАЈПЕРСКОМ ОПТИКОМ.ОНИ СЕ ПРАТЕ (НАТО).ДР.ЛИЈЕП И УГОДАН ВИКЕНД ВАМ ЗЕЛИМ,САРАЈЕВО БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

25.08.2018 23:44

Коректни ставови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бзв

27.08.2018 20:36

Ја ниста конкретно не процитах осим да треба прво својом заставом махати.Фрајер хвали Мила Дјукановица.Хахаха.Само да те подсјетим да фрајер призна Косово,оснива ЦГ православну цркву,укиса српски језик у ЦГ,уведе ЦГ у нато који их је мало бомбардовао 99.

Name

Од срца

25.08.2018 23:46

Управо тако. Ратови су нас упропаставали кроз вијекове. Ратовали смо увијек и углавном за тудје интересе. Преко насих ледја су се намиривали и Руси и Турци и Аустроугари и Нијемци и Италијани и разни други. Њихове куце нису паљене, дјеца им нису заклана и силована, имовина им није опљацкана. И данас би нас гурали да се покољемо за тудје интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конт

27.08.2018 20:39

Ми смо драги/а ратовали само и искљуциво за слободу.

Name

Одговор

26.08.2018 00:35

Хвала ти Дарко за те информације.Да није тебе и јос неколико паметних људи неби знали ниста.Овдје су сви медији окренути против истине и свог народа. Какава заблуда влада у људима да своје дијете мозе послати на овакву обуку? Или је дрога и улица преплавила да се људи боје из тих разлога саљу дјецу у ове кампове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

26.08.2018 03:18

На било којој тв вдје се појавио,био је "нападнут" од народа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрак!!!

26.08.2018 09:09

Па нападнут је само од оних којима смета истина! Они га не воле,јер њих то сто Дарко прица јако погадја и боли! Свака Вам цаст Дарко!,има сигурно висе нас који Вам вјерујемо!

Name

ре Марк

27.08.2018 15:26

Нисам резимски човек. Овај цовјек само смета и трује околину. Није вредан озбиљног коментара. Зашто нисте објавили коментаре.?

Name

Странац

26.08.2018 04:01

Тебе Дарко нико не слуша? Вјерујем да се смију,имаће времена за плакање сјеме зла тек је израсло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.08.2018 04:28

Цесто размисљам дали смо ми срби вецински глупи народ историја нас не стити,ста су руси урадили за вријеме бонбадовања Србије?Јели смо америцко брасно ризу соју за цео рат не видјо никакав руски артикал .Свадјамо се око некакви кваси писаца а они терористи народу се представљају као браца бајкери нарко дилери и многи сљам је добро досао у насу земљу а такав нам је и врх.У много цему смо последњи или у теској позадини висе од пола нас трази љеба по другим дрзавама али глупи птриотизам нас прати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.08.2018 11:56

Ај ти лијепо онда у Црнугор

Name

козарчанин

26.08.2018 04:40

Па у овој несрећној БиХ око 60% становника више воли другу државу него своју. Можете ме нападати и побијати колико хоћете али и мени је дража Русија од ове БејХа. У име ове државе су пуцали на мене. Хтјели да ме протјерају са огњишта иако су ту гробови мојих предака. А ја треба да је волим? И не. Нећу да идем у Русију. Навијаћу да Русија дође овде. Нећеш ти то Трифуновићу никада ни разумјети јер си исти као и Мило. За шаку долара ћеш се одрећи и вјере и вечере. Ништа ти свето није нити ће икад бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.08.2018 14:34

Козарцанин, Босна и Херцеговина је Светог Саве дедовина. У име те и такве БиХ нико није пуцао на тебе, а ко је све, на кога и у којој мјери пуцао - пронадји на интернету. Посебну пазњу посвети опсади Сарајева и Сребреници, посто је цијели свијет видио ста се тамо догодило. Уздравље!

Name

Србин са Козаре

28.08.2018 19:17

А села око Сребренице, Скелани, Кравице и слично, Па дијелови Сарајева, као на примјер Пофалићи и остало гдје сте год Србина заробили убили ста га. Па Сјековац код Брода, па логори у Тарчину, Коњицу и слично. Е мој друже, ти увијек причаш само дјелић истине онај који теби одговара.

Name

Савке

26.08.2018 04:41

Русија која има право вета није га користила '99.Као сто никад нецу да заборавим Нато бомбардовање и погинуле исто тако нецу да заборавим руско цутање.Ко год подрзава русију,а није рус, против самог себе је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

26.08.2018 09:11

Ама свака ти част за коментар! Браво велико као КУЋА!!!... У својој рођеној кући смо или за једне или друге или Бог зна за кога, а оно сто је једино сигурно је да смо против себе!

Name

Мирослав

26.08.2018 09:12

Какав вето? Напали су нас 1999. без одобрења Савета безбедности. Нису ни питали!

Name

ре Савке

26.08.2018 11:57

Какав вето кад није ни била сједница СБ

Name

куку нама са нама

26.08.2018 04:48

Све је тако,назалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ ВРИЈЕДИ!!!

26.08.2018 04:58

Код Срба још, нажалост, вриједи: "ВИШЕ ВОЛИМ РУСКО ГО*НО, НЕГО АМЕРИЧКУ ТОРТУ"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те

26.08.2018 09:47

Па нек једу то сто воле којим брани?

Name

ре не вриједи

26.08.2018 09:56

Пријатно.

Name

Србин са Козаре

28.08.2018 19:18

Сто се тиче Америчке торте, она кошта превише. Добијеш торту а изгубиш душу. Они кад ти дадну торту очекују да гинеш за њих ''ширећи демократију''.

Name

дзоо

26.08.2018 05:23

Трифко свака ти цаст мислио сам да цес и ти подлеци тим подметањима о Великој браци Русима,који су нас издали где су год могли само да се вратимо у Хр,ЦГ,о Косову да не прицамо за пар милиона долара издали су КМ.Ако овакво наставе насе такозване крадоводје одо смо и ми у пммислим на Републику Србску,а како је одза у потоку рекао црни облаци су над нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тзхц

26.08.2018 05:44

ДЗихад папагај,де висе покажи гдије су ти кампови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспорац

26.08.2018 06:05

брате родјени, конацно неко ко је отворио оци и види ствари како треба. Србима пријатељ Русија, Босњацима Турска,а Хрватима (ваљда) Њемацка? Јесте, али мало сутра. Све ове побројане земље се боре за властите интересе до посљедњег Србина, Босњака и Хрвата. А наси идиократи то здусно подрзавају. Зато народе, карта у једном правцу на нас а синови идиократа нека остану и "боре" се за насе "истинске" и "вјековне" пријатеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

26.08.2018 06:26

Потписујем све до задње тачке! Јошједном наклон до пода на овом осврту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

26.08.2018 06:31

Свака цаст Дарко,у потпуности се слазем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Так и так

26.08.2018 06:43

Сви ми можемо исказати своје мишљење а не можемо знати ко је био у праву док се то не догоди. Можда је Дарко све добро процијенио а можда и није. Ко то зна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

26.08.2018 06:46

Паметан и сколован

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

26.08.2018 08:58

Нема будале до школоване будале ( народна изрека )

Name

паметан

26.08.2018 06:51

Потпуно је у праву. Јели стварно неко мисли да је Русији битна Сирбија и Косово? Свако гледа своје интересе и то је то. Немам ништа против Русије али дај те да се не лаземо. Јесмо ли ми стварно толико наиван народ да стварно мислимо да је Русији стало до нас? Али изгледа да јесмо, јер сам лично познајем људе у свом окрузењу што више воле Русију и величају је од сопствене дрзаве. Што је, како је овај господин навео, баш болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

26.08.2018 07:01

Болесно је када Србин воли НАТО. Тешка је то патологија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

26.08.2018 07:02

Теско нама док нас Руси бране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

26.08.2018 09:04

Још теже дик нас НАТО туче. ( ако нас не бране бар нас и не туку). Руси ти криви што те не бране а Амери пријатељи што те туку. Паметан неки закључак нема шта.

Name

рамиз.дураковиц1948@гмаил.цом

15.12.2018 11:38

Кратко,јасно и аргументовано.Никад у историји и генези развоја српске државе,Русија је није никад помогла,сем вербално,али и то је било подмукло.

Name

истина

26.08.2018 07:03

Зива истина,,,, еее моји срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Ипак Мислим...

26.08.2018 07:03

Да је болесније лобирати за оне моји су нас у размаку од неколико година бомбардовали осиромашеним уранијумом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоок

26.08.2018 07:14

Проблем је јос веци од овога у наслову - неки овдје 1) негирају своју дрзаву, 2) замисљају да им је дрзава несто друго и 3) висе воле неку трецу дрзаву и од своје и од оне замисљене. Е, то су тек дијагнозе, братее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

26.08.2018 07:18

Слазем се. Прво да смо ми то као Русији несто вазни.... Смјесно. Друго да неко од Срба или Хрвата из Босне висе воле Србију или хрватску од своје дрзаве је стварно болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зока

26.08.2018 12:00

Тако је. Требамо као и ти волити Турску

Name

ре ре Зока

27.08.2018 17:38

Волим Турску колико и Хрватску, Србију и Русију. Па отприлике ме заболи за њих свију. Ја зивим овдје а остали нек иду гдје им је боље.

Name

Немам ријечи

26.08.2018 07:21

Свака част аутору овога чланка, и ја заиста мислим да треба вољети земљу у којој си рођен. Јер "свака туђа земље, туга је голема". Све те џихадистичке групе (у којима се обучавају исламски еxстремисти) су зло овога човјечанства. Тако је и са тзв. камповина у Србији у којој се обучавају православни еxтремисти и ту ја заиста не видим неку разлику. Србија треба показати како се треба односиити према овим паравојним формацијама или ће имати многе проблеме који јој неће донијети ништа добро???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заборавио си Трифуновицу

26.08.2018 07:25

Заборавио си Трифуновицу да се и на Косову и Метохији борила "Атлантска бригада" од Сиптара коју су Американци потпуно оптемили лаким наорузањем и превезли из УСА да се прикљуце УЦК терористима на КИМ. Али, ти навијас за улазак Србије у НАТО, па није цудно сто гајис толики анимозитет према Русији. Ис, густеру један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

26.08.2018 07:26

УВИЈЕК ПРЕБАЦУЈЕМО ЛОПТУ НА ДРУГЕ,,,А НЕ ГЛЕДАМО СТА СЕ ДЕСАВА У НАСЕМ ДВОРИСТУ..ДЈИХАДИСТИ ИЛИ ЦЕТНИЦИ ..УСТАСЕ..јадни смо ти ми како нас ТРУЈУ,ЗАВАДЗАЈУ,ПЉАЦКАЈУ,...овце на све три стране...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

26.08.2018 07:29

У тим камповима су сиромасна дјеца јадна им мајка а дјеца богатуна и политицара су далеко од кампова исто као у рату истурена сиротиња за погибију интересних група !! А само један разлог постоји да се воли висе тудја дрзава??? !!! Кад се депонује огромни капитал!!! Е тад се воли јос ако се мозе ту сакрити па узивати јос са приде јапитала па то прелази у бајку!!Русија увек ратује на србима а црнигорци се извукли на задњи вагон !! Е срби срби само ратујте али без сиротиње него своје синове у прве редове и ви који заговарате па у бој за русе и своје интересе а сиротиња бјези на све стране коју су опљацкали у рату и после рата лопови свјетског ранга пасад јупују све од гласаца па до врхааа срамота стољеца дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

26.08.2018 07:30

Ста ли се деси са овим цовјеком па овако поце да прица? хм хм интересантно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

26.08.2018 07:32

Јесте болесно волити другу државу сем оне у којој си рођен неспорно је.Али када се та држава понаша као злоба и стално те гура на дно шта да радиш? Мораш даље од ње шта би они силни људи урадили да су остали да нису избјеглица од земље у којој су рођени када их је држава третирала као монструме куда коме? А наш велики писац Петар Кочић је добро рекао У робству се родих у робству ајме и умрије.Ово је робство ова наша не уређена држава гдје се пије а незнања се ко плаћа,човјек се с годинама на добро навикне па му је свеједно шта је са осталим битно је завади па владај ,да ако су то хтјели ово су резултати свега цијела бивша Југославија је била боља некада а сада је уназађена за 50 година.Ја своју земљу волим шта ми вриједи када је живот у њој лош и неуређен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуран

26.08.2018 07:33

Коју ти волиш дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени Мука

26.08.2018 07:39

Чим је изјавио да се неко усрећио са Ђукановићем, нисам даље могао да читам. Очигледно да је, као и Бекамови наплатио долазак у ЦГ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.08.2018 08:53

Дарко Трифуновиц је дјевојка која се свима нуди,а нико га неце.Уствари, види се да се не нуди Русима.Највисе УСА и НАТО.Али,УСА неце да има посла са типовима који су без добрих веза или конекција у друству у коме зиве.А ту је Даркец танак.Бас танак.Нема пролаз ни у власти у РС,а ни код Вуцица.Ми нисмо постени према њему.Он је спасио полицију РС од фузије.То он стално тврди.

Name

Антиша

26.08.2018 07:51

Болесно је сугерисати некиме шта треба да воли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.08.2018 14:36

А да није мозда нормално да негирас дрзаву у којој си родјен, да један њен дио сматрас дрзавом, а да волис неку трецу земљу? Објасни то једном Нијемцу, на примјер...

Name

Зворник

26.08.2018 07:55

Такоје мајсторе него драге комсије окренитесе према западу тује перспектива и будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

26.08.2018 08:08

Ви срби првог реда ја нисам снсд па се сматрам другог реда ,умјесто да сте радили да републику српску направили онако како зелите да прикажете и кренули да јачате дрзаву босну и Херцеговину овако сте направили пропаст и да се незаваравамо муслимана босњака има највисе и све их је висе док је нас мање прије це они направити исламску босну нег република српска се осамосталит ,овако су исто саокрајина и косово ово оно и накрају незна се ни траг у Хрватској а они у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

26.08.2018 08:12

Босна и херцеговина је у најтежој ситуацији ,медјународна заједница је дала насим политичарима да је упропасте ,и ја мислим било би вријеме да им опет одузму све надлежности,а ми цемо враћати оно сто су они задузили ми смо зиранти они се мало поиграли милијонима милијардама а ти националнозадојени народе који си заостао си продао слободу за коју су многи изгинули ,криминалцима ,тајкунима ,ратнимпрофитетима,СДА!ХДЗ!СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.08.2018 08:19

Трифуновиц износи реалне анализе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

26.08.2018 08:23

Кроз цитаву своју историју Срби никад нису знали изабрати праву страну,увијек су лизали дупе Русима и били потркусе исти,па и дан данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

26.08.2018 09:00

Да је било памети неби нас ни бомбардовали! Нисмо ниста науцили бомбардоваце нас опет. Стара изрека казе шукат и рогат се не могу бости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

26.08.2018 09:14

То што наш доктор безбједности Дарко Трифуновић од јуче више воли Америку од своје државе Србије то није болест то је много здраво. До душе он и није из Србије, па може да воли шта хиће, али не може да мене учи шта је болест а шта патриотизам. Волим Србију, па шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.08.2018 11:26

Волим и ја јањетину,па шта.

Name

опет ре

02.09.2018 10:58

Некад сам и ја волео Сузану Манциц, па... ниста.

Name

МИМИ53

26.08.2018 09:43

Док ми размјењујемо мудрости путем интернета, сваке секунде дрзавни ресурси прелазе у руке приватних компанија типа МГ МИНД,ИНТЕГРАЛ, ПАВГОРД,ВУК ХАМОВИЦ ЦРИМИНАЛ ЕЛЕЦТРИЦ, и разне друге СНСД филијале ,а омладина свакодневно пали преко гране. ПОМОЗИ БОЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.08.2018 11:27

Ту Бог не помаже.

Name

русмир хадзихусејновиц

26.08.2018 12:16

Све сто си рекао потписујем 100 посто господине ДАРКО ТРИФУНОВИЦУ.Свака цаст на исцрпној анализи и нека то одговорни у земљама Балкана узму и процитају за наук!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

26.08.2018 20:15

Сто се тице Трифуновицеве прице ту је висе полуистине него истине.Ја сам лицно преко фирме радио 2 године у русији и познајем много ствари сто се тице руса и руског народа.То је диван народ који страсно цијени Српски народ.То сто Трифуновиц прица да радимо за неције интересе.ције интересе.наси политицари од пада Милосевица воде прозападну политику!!!Русију узимају као параван да бих добили изборе а стварност је друга.овај народ је глуп или луд.Спомиње се неки вето.Вето није улозен92 господо кад је русија била на кољенима и политику је тад водила Јељцинова администрација која је била на страни Запада.Само нас милосевиц тад није могао да прозре ствар него је све радио контра свог народа.Јељцин је покусао да прода русију али том је досао крај кад је досао путин на власт и дигао Русију на ноге.Тацно је то да је русија економски сад ојацала јер је просло 20 година од транзиције,а транзиција је погубна за сваког.Сто се тице вета99 тад га и није било НАТО ПАКТ је напао србију без сагласности С Б.Тад су били неприкосновена сила и радили су ста су хтјели.И ти исти политицари воде прозападну политику а они нам срусили војску индустрију порусили мостове поубијали народ итд.ко је овде луд.Ми требамо уци у војни савез с русијом ако зелимо опстанак на овим просторима.Знамо кроз историју да су нам увјек највеци непријатељи били насе комсије и масовно смо пострадали у 2 св.рату од истих.И у обом рату нас су хтјели да протерају са насих вјековних огњиста.Ненормално је да народ који говори исти језик мозе да мрзи други народ кои је некад био један.У мрзњи највецу улогу је одиграла религија која кроз вијекове трују народ мрзњом.Браство и јединство је пало на испиту то је једна лазззз.Циљ запада је унистити православље а увјек су им слуге били муслимани и хрвати на овим просторима.Засто Трифуновиц не казе ко нас је ослободио у 2 свјетском рату од нестанка.Руси господо!!!Да русија није извојовала побједу 9 маја 45 ми срби и руси неби постојали на земаљској кугли.зато се ја лицно дубоко клањам мајци русији.То нам је друга мајка.Ми се трбамо откацити запада и ступити у савез с русијом а сто се тице економије сарадјивати требамо са свима на обострану корист.Немогуце је сједити на 2 столице за једним столом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуqу

27.08.2018 17:20

Није ово 007 ово је једна обична тупава увлакача, што не смислим својим мозгом...

Name

Бато

27.08.2018 14:36

НАТО лобиста не мозе боље.Истина дјеца требају бити извидјаци,купати се на мору а не војници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уф

27.08.2018 15:12

Ако ме ико нервира, то су ови аналитицари. Као знају све о свему, а у ствари појма немају и обицни су плаценици који прицају у корист оних који их плате. Сви су такви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики333

27.08.2018 15:23

Професор Трифуновиц је у праву, цовек износи истину, а доста људи га критикује због тога, али не треба да одустаје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па наравно

27.08.2018 18:23

Таоонкод нас Босански католици и православци више воле хрватску и србију од рођене домовине Босне! Како болесно и јадно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо

28.08.2018 17:36

А муслимани Турску.

Name

Мартин

27.08.2018 19:46

Једина и основна ствар која ме интересује је српски национални интерес који мора да оствари српска елита. Знам да велике силе стите само своје интересе, али поистовјецивање кампа на Златибору са вехабијским је манипулација и замјена теза. За разлику од Америке Русија нас никад није бомбардовала и покусала да нас прогласи геноцидним ако ниста друго. Блокирала је антисрпску британску резолуцију. Остали смо медју цивилизованим народима. У једном се слазем, мали смо да пркосимо великим силама, али не толико да клекнемо на кољена. Треба да се отресемо рецидива комунизма, братства и јединства и у новој геостртеској подјели свијета надјемо своје мјесто. Имамо савезнике у Израелу, Русији, Кини, а Трампова политика нам даје простора да се и са Американцима договоримо. И поново на поцетак наса национална елита на целу са Академијом наука и умјетности и Црквом као и успјесним појединцима из дијаспоре треба да направе национални програм заснован на популационој обнови, развоју науке и технологије, забрани ГМО производа, сарадњу са земљама Висеградске групе, Аустријом и Италијом гдје су на власти народне партије, повецање органске пољопривредне производње, додјелу грантова и пољопривредног земљиста младим породицама које се баве пољопривредом, покренути реиндустријализацију гдје год је могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија, историја

27.08.2018 19:56

Својевремено, за вријеме најбољих односа Југославије и Совјетског Савеза, од '44 до '48.г., највиши совјетски званичници су се изругивали и исмијавали својим југословенским колегама, који су претјеривали у изразима наклоности, симпатија, љубави, неукусне сервилности и подилажења према СССР-у и њиховим политичарима. Али и потискивања у други план економских и политичких интереса, па и достојанства своје земље. Стаљин их је називао 'бједније дураки', у преводу 'јадне будале'. На крају су ти односи и пукли због неравноправних односа, привилегованог положаја совјетске стране у мјешовитим привредним друштвима, преко којих су без реалног основа извлачили капитал, на штету југословенске стране. Таквих ситуација сада има на претек, врви, на свим нивоима. А опет су им Бугари ближи иако су у Натоу и ЕУ. Русија је велика земља, са богатом дипломатском и полтичком праксом. Она слиједи своје интересе, зна се изборити за њих, од њих неће одступити, и не би био први пут да другима окрене једноставно леђа и дигне руке, када им то није у интересу. Свеславенство, свеправославље је само маска и варка, политичка клопка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

туцкер

28.08.2018 11:00

Требал коме дрва ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема веце будале него сколоване будале (народна изрека)

28.08.2018 16:37

Е само би волио да ми неко показе ову народну изреку.Мозда је то изрека али НЕ СКОЛОВАНИХ БУДАЛА. Да није било сколовања БУДАЛО ЈЕДНА не би било ни тебе јер не би било Доктора да породе такву будалу.Прије Доктора била је природна селекција и такве будале ко ти су умирале на породу.

Name

за Нема веце будале...

02.09.2018 11:00

Ајде цовеце не пали се. Само опустено. Видис да је у питању хумор са господином професором.