Погинуле двије особе у Београду

Двије особе погинуле су данас у Народној библиотеци у Београду усљед удисања отровног гаса који је почео да испарава из система за расхлађивање, сазнаје Блиц.

Србија 24.08.2018 | 15:06
Погинуле двије особе у Београду
Незванично, у питању су двојица мушкараца од око 30 и 50 година.

Систем за расхлађивање у библиотеци у Београду изненада је почео да испушта отровна испарења и почео је да гуши људе, због чега су алармирани ватрогасци и Хитна помоћ.

– Послате су двије екипе у Скерлићеву 1, у Народну библиотеку због пријаве да се осјећају тешки мириси послије квара на расхладном уређају. Један мушкарац од око 30 и један од око 50 година су затечени мртви – каже Мирко Лутовац, сарадник Хитне помоћи за комуникације.

Из МУП-а је саопштено да је у архиву Народне библиотеке у Београду, око 13 часова дошло је до цурења гаса, а од посљедица гушења двије особе су страдале. Припадници Сектора за ванредне ситуације одмах по дојави изашли су лице мјеста са пет возила и 18 ватрогасаца спасиоца, а приликом претраге зграде пронашли су два мушкарца у бесвјесном стању.

– Лица су предата Хитној помоћи и након покушаја реанимације, констатована је смрт двојице радника једне приватне фирме, који су највјероватније радили пробу система за гашење пожара – наводи се у саопштењу.

Сви који су се затекли у згради су евакуисани, а очевици причају да се претходно зачула и мања експлозија.

– Експлозија је, како се испоставило, посљедица тога што су се активирале боце за гас. Преминули мушкарци су мајстори који долазе на сваких шест мјесеци да провјере те уређаје. Како су отворили врата, тако је експлодирало и они су страдали – прича радник из магацина у Народној библиотеци. Мајстори су провјеравали уређаје као што иначе раде, а како се може чути на лицу мјеста, уређаји су били већ неко време неисправни.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар