Вучић: Веома поштујем СПЦ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да веома поштује Српску православну цркву и њене представнике.

Србија 24.08.2018 | 11:26
Вучић: Веома поштујем СПЦ
Вучић је додао и да неће лоше говорити о оним представницима СПЦ који се како је рекао, на њега каменом бацају на дневном нивоу.

"Имам пуно поверење у патријарха Иринеја. Припадам српској цркви али ако од мене очекујете да говорим нешто лоше о њој, ја то нећу, чак ни о онима који се на мене каменом бацају на дневном нивоу. Нећу да улазим у то", казао је Вучић новинарима у Београду коментаришући последње иступе игумана манастира Високи Дечани Саве Јањића. 

Он је додао да свако од нас има могућност да народу каже "ово је оно што нам срце говори а ово што нам разум говори".

(Бета)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БОБА

24.08.2018 10:31

НИКО НЕ ПОШТУЈЕ КАО ДОДИК И ВУЧИЋ.ОВАЈ ПАТРИЈАРХ ЈЕ СВЕ АЛИ НАЈМАЊЕ ДУХОВНИ ЧОВИЈЕК,ТО ЈЕ ЗА МЕНЕ БИО ПАТРИЈАРХ И НИКО ДРУГИ.ОВИ СУ ДУБОКО ЗАГРИЗЛИ У ЛИЧНЕ ИНТЕРЕСЕ И ПОЛИТИКУ.А ВИЈЕРА БИ ТРЕБАЛА БИТИ САСВИМ НЕШТО ДРУГО.ЗАТО НАМ СЕ ДЕШАВА ОВО ЗЛО.ПРКОСИМО СВАКОМ ПА И БОГУ.НЕКА СУ ОНИ ЖИВИ И ЗДРАВИ АЛИ НЕШТО НЕ ЗНАЈУ А ТО НЕШТО ЈЕ ВЕОМА БИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.08.2018 17:40

Ако се духовници других религија баве политиком,то морају и духовници СПЦ.Ипак се они најмање баве политиком.

Name

Столе

24.08.2018 17:38

Врло исправан приступ.Идентицан имам и ја.Некима сам се противио на овоме порталу сто се нихилистицки понасају и реагују на текстове гдје је тема СПЦ или њени званицници.Видио сам и ја свакаквих попова или свестеника.Један се залио да сам му мало платио.И то људима који су друге вјере.Али свјестан сам да он није СПЦ.То је најстарија институција код Срба.

ОДГОВОРИТЕ