Додик и Петровић заједно граде

"Ова сарадња отвара могућности за нове видове сарадње и помоћи становништву и додатне пројекте. Предсједник и премијерка су увијек били спремни да помогну Добоју. Град Добој то никада неће заборавити. Увјерен сам да ће радови битит завршени у року", поручио је данас градоначелник Добоја и носилац листе СДС из те регије за Парламент БиХ.

Република Српска 23.08.2018 | 16:43
Додик и Петровић заједно граде
Предсједник Републике Српске Милорад Додик је истакао да је Добој стратешко мјесто у Републици Српској и додао да је интерес Републике Српске да се у Добоју изграде сви стратешки пројекти.

"Драго ми је на градоначелниковим ријечима које говоре о томе да се заједнички радило. Пројекат ће бити реализован у предвиђеном року. Готово све што је упропаштено у поплавама до данас је обновљено. То не би могло без ангажмана градоначелника и његових сарадника", истакао је Додик.

Додик је поручио је да је важно да се Добој и Бањалука повежу аутопутем.

"Он ће бити отворен почетком октобра. У току је тендер за извођача радова на аутопуту од Јоховца до ентитетске линије којим ће Аутопут 9. јануар бити спојен на коридор 5Ц", каже Додик.

Предсједник Српске је напоменуо да се у Добоју ради и на пројекту изградње нове болнице.

"То ће коштати око 103 милиона марака. Уколико не буде жалби на извођача радова, већ за неколико седмица могао би бити обиљежен почетак радова. Драго ми је као човјеку да ће једног дана када не буде био предсједник моћи доћи у град да се присјетим свих пројеката који су учињени", рекао је Додик.

Додику је, како преноси РТРС, драго да се у Добоју показује да различите политичке опције могу да раде на заједничким пројектима

"Овим примјером мора да буде одбачена свака мржња међу људима који врше јавне функције", додао је Додик.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић је рекао да Добој не би могао без подршке реализовати овај пројекат.

"Прије шест мјесеци када је о пројекту разговарано нисам могао да вјерујем да ће доћи до реализације. Највећи дио средстава биће обезбијеђен из средстава Владе Српске, а један дио и из буџета града", изјавио је Петровић.

Радови на изградњи нове дворане од септембра крећу у пуном капацитету.

"Ова сарадња отвара могућности за нове видове сарадње и помоћи становништву и додатне пројекте. Предсједник и премијерка су увијек били спремни да помогну Добоју. Град Добој то никада неће заборавити. Увјерен сам да ће радови битит завршени у року", поручио је Петровић.



Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Жељка Цвијановић састанком са градоначелником Добоја Обреном Петровићем започели су данашњу посјету овом граду.

У општини Добој власт држи СДС. Занимљиво је да се у претходном периоду, поготово у вријеме предизборне кампање, није дешавало да предсједник и премијерка, који припадају СНСД-у, обилазе општине гдје је на власти СДС.

Пошто су Додик и Цвијановићка кандидати СНСД, Додик за српског члана у Предсједништву БиХ и Цвијановићка за предсједника Републике Српске, ово само потврђује да је  питању борба за сваки глас па сада има новца и обећања и за општине гдје власт држи СДС, а можда и за будућу коалицију двије најјаче странке у РС.

(БН/Агенције)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Бисерка

23.08.2018 14:45

Види Бисерке сто јој добро стоји лопата… требаце јој за рад убрзо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2018 15:27

Среца па је избор једноставан! Вукота или ....... Хвала драгом Богу да нам је дао овај пут лаган задатак, требамо то искористити! Вукота је постен, принципјелан, васпитан у традиционалној, моралној породици, у којој се његују праве вриједности....нема афера, цијени га народ, цијене га и искрени политицки противници....

Name

КОАЛИЦИЈА из нужде

23.08.2018 17:10

Јер знају и једни и други да им не гине робија ако се не дочепају функције у октобру! Народ би највише и волио да их види у затвору али изборна машинерија Обрена Петовића ће и овај пут спасити Додика од сигурне пропасти и ...ВИЦЕ ВЕРСА! Ко је најзаслужнији што је Обрен на власти 8 мандата....сјетите се 2008, па и 2016....за длаку да оде са те позиције али не да ДОДИК...управо због ових избора. То су све политички трикови и махинације....па Додик већ 3 пут прави спортску дворану у Добоју....није народ глуп да се не сјећа претходних обећања...

Name

мај 2014

23.08.2018 14:54

Сјећа ли се ко кад су Жељка и МД смијенили Обрена и поставили Зеца .. да спасава ста се спасити да од Добоја маја 2014. Ово је припрема за прелет у октобру ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагласна са коментаром

23.08.2018 17:53

Лопатају као један, Додик рече да нису важне партије кад се ради о добру народа, представља врхунац лицемјерства код овог двојца.

Name

Рале

23.08.2018 14:55

Е ако са њима удју у коалицију онда су све прице исприцане,показаце само да су исти олос и сљам.Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре б

23.08.2018 15:02

Они постављају камен, а Вукота це пресјецати врпцу. Метузалеми цао, Вукота главу горе, људино наса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2018 15:15

Све иста г**на !!! Само гледају И гледали су себе гдје се могу огребат, оградит И заградит да други не могу узети само они

Name

Бајина Лука

23.08.2018 15:04

Ако је само Додик крив за овакво стање у РС онда ви нисте нормални! Криви су сви политицари до једног! Они који су пасивно све гледали а ниста нису подузели осим показивањем ко је веци Србин од другог .Промјенит се неце ниста на боље јер це И даље бити утакмица ко је веци Србин . Ко је ста спријецио а не урадио. Подигните споменик РС а не камен темељац неких хала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

23.08.2018 15:23

Да знам да ће у коалицију са снсд никад на изборе изашао не бих.То би значило и спас за ове највеће лопове што уништише ову земљу.Био би то спас и за ове што нам дјецу убијају и за оне што убице крију.Овај гест и додворавање Обрена Петровића је велики шамар онима што гласају без интереса.А сјетите се само шта су о Петровићу причали прошле године и како су га звали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

23.08.2018 15:29

Боље да се састају и граде него да се свађају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојдо

23.08.2018 15:41

Додик је бог за све и једног политичара у БиХ.па нека и краде ал макар несто и ради.ови су похарали све у рату и послије рата мислим на сдс и пдп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнда

23.08.2018 16:36

Тако је брате..Додо цар..

Name

Хехе

23.08.2018 16:13

Ко ли ће кога овдје превести жедна преко воде? Додик је махер али није ни Обрен за подцијенити. Волио би да грешим али нисам сигуран. Али ајде како год нека се бар гради, а не битно је ко ће на крају да виси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

23.08.2018 17:05

Сад пред изборе,....ко це пасти на ову прицу а 12 година ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

23.08.2018 17:10

Јел они стварно мисле да је цео народ луд или ментално поремецен.Доста висе њихове обмане лази и корупције.Господо! имали сте времена да од ове земље направите правну дрзаву,да се постује и спроводи закон,да према свима буде исти,да се постује право и правда а не да влада криминал и криминалци,владајуце странке и њихови тајкуни.Ово није дрзава,ово је криминална творевина,где је закон јацег и моцнијег.Ста оцекујете у октобру? време је да се народ и писмен и неписмен дигне и казе ДОСТА ВИСЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октобар

23.08.2018 17:45

Сад мазу очи , а ова опозиција пала на ове предизборне фолове..ма дај....

Name

Боб

23.08.2018 17:52

Гицка Стевандића што се и он привукао, као пијавица. Вјероватно се везао за Додика да ни у wц не може отићи без њега и да му прича ратне причице како се он играо рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

23.08.2018 17:57

Сваке двије године баја гради дворану у Добоју хахаха!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОПЛАВА 2014

23.08.2018 18:01

Да није било страних донација никад се добој неби поново изградио!!!Ту је Обрен Петровиц урадио праве потезе а сто се тице помоци републике то ниста!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

23.08.2018 18:03

Наравно, сви они којима је у интересу добробит и успјех РС, одобравају сарадњу г-дина Петровића и г-дина Додика, а они који су због тога разочарани, е за њих, бојим се нема лијека, мржња је болест неизљечива, несрећници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.08.2018 18:37

Ти си наивно глуп од рођења..још си и пензионер у филму који одавно не игра у кинима...иди лези, незнаш о мафији ништа...

Name

Боље Нисте Ни Заслузили

23.08.2018 18:57

Како реце Рамбо Амадеус: "Цобанеее, овце твоје, не могу без тебеее..."

Name

Фј

24.08.2018 03:22

УХ УХ ЈА ЛОПОВА НЕВИДЈЕНИ СВЕТА ПУСКА И НИСТА ВИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

24.08.2018 11:17

НАРОД И КРЕДИТИ ГРАДЕ.ОНИ УМИСЛИЛИ ДА ЈЕ ТО СВЕ ИЗ ЊИХОВОГ ЏЕПА.ПА СВЕ БОМБАСТИЧНО НЕ БИ ЛИ НАРОД ПОЈЕДИНИ ПОПАДАО У НЕ СВИЈЕСТ.

ОДГОВОРИТЕ