Важан састанак Вучића са Тачијем

Потпредседник Владе Србије Расим Љајић изјавио да је наредни састанак предесника Србије и Косова у Бриселу кључан за решавање косовског питања.

Србија 22.08.2018 | 10:43
Важан састанак Вучића са Тачијем
Према његовим речима, после тог састанка биће јасније да ли ће то питање бити решено или ће то бити још један неуспешан покушај решавања.

Љајић је за телевизију Прва казао да је председник Косова Хашим Тачи у тежој позицији од Вучића, јер су на Косову сви против решења косовског питања. 

"Опозиција на Косову користи сличну реторику као већи део јавности у Србији, јер они кажу да им одговара замрзнути конфликт, да 20-30 година не преговарају, јер време ради за њих, док је Србији у интересу да преговара", казао је Љајић. 

Он је додао да није оптимиста да ће се питање Косова решити брзо, јер у приштинској јавности преовладава уверење да Србија у преговорима може добити више него што тренутно има, а Косово је то које мора да чини уступке да би се до решења дошло. 

Љајић је оценио да су сви у Влади сагласни да питање Косова мора да се реши и да су све опције легитимне, осим рата и прихватања замрзнутог конфликта.

(Бета/Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кум

22.08.2018 09:52

Барут је паметан цовјек измислио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

22.08.2018 11:43

Да ли се Вуциц прије састанка конслтувао са Додиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја?...

22.08.2018 20:32

Њихови су сви састанци "историјски", све под неким покровитељством, трају сатима, па данима, на крају празан балон. Никаквог договора, да тај јадни народ мало одахне, да се имало осјети свој на своме. Неки тамо аналитичари цитирају Додика, гдје ли се образоваше, шта анализирају, да ли су свјесни реалног стања?. КиМ је специфичан и посебан проблем, оно је баш колијевка српства, посматрано вијековним превирањима, страдањима, да се требају паметне и мудре главе саставити, ако је могуће оптимално рјешење изнаћи, а не експериментисати са овдашњим мислиоцима. КиМ и народ који је остао, мора се испоштовати, јер су само они истина и правда, све остало је привид...

ОДГОВОРИТЕ