Приштина повлачи линију са Србијом

- Чланови Комисије косовске владе за демаркацију границе, прикупљањем документације, почели припреме за обележавање линије са централном Србијом, преноси РТС.

Србија 20.08.2018 | 11:42
Приштина повлачи линију са Србијом
То је изјавио председник те комисије Шпејтим Булићи и додао да "не види препреку за обележавање граничне линије", пренео је РТС позивајући се на приштинске медије.

"Припреме у комисији, прикупљањем фактографске документације и израдом стратегије, почеле су на захтев косовског премијера Рамуша Харадинаја. У овој ситуацији постоје одређене промене граничних линија које су се десиле у одређеним периодима. Али све ове промене, које су се дешавале на граничној линији, покривене су документацијом и политичким одлукама из одредјених временских периода", рекао је Булићи. 

Како се наводи, може да се очекује да на следећем састанку косовског председника Хашима Тачија и председника Србије Алекандра Вучића у Бриселу, буде размотрено и питање граничне корекције. 

Пристински аналитичари указују да ниједна институција нема право да одлучује о територији, савезима, миру, спољњем дугу, изузев косовске скупштине. 

"Само скупштина може да одлучује о питањима која се односе на територију и нико други ", кажу аналитичари.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ОГЛАСИ СЕ МИЛОРАДЕ

20.08.2018 10:21

Кад ћеш ти Миле почети повлачити границу према Федерацији, а отпочети "припајање" Србији? Само немој поново тражити РФЕРЕНДУМ ОД НАРОДА ЗА ТЕ СВОЈЕ СУЛУДЕ ИДЕЈЕ КОЈЕ УВИЈЕК СУ НА ВИДЈЕЛУ КАД НАРОД ТРЕБА "СМУНТАТИ" И ПОНОВО ДОБИТИ ГЛАСОВЕ НА ПРЕДСТОЈЕЋИМ ИЗБОРИМ. ЕВО ПИТАМ ТЕ ПРИЈЕ НЕГО ОТПОЧНЕШ "СА РАСПИСИВАЊЕМ РЕФЕРЕНДУМА СВЕ СРБЕ У ЈЕДНУ ДРЖАВУ"!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тараба

20.08.2018 10:58

У једну државу или под једну шљиву?

Name

госпар

20.08.2018 11:02

Не може ово овако, људи, да једна страна почне да обиљежава било какву границу, а нарочито према сусједу који те не признаје. Никад се ми нећемо научити памети ццц... А тек обиљежавање "границе" између ФБиХ и РС би био тешки циркус. Замислите ту границу на Добрињи :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

20.08.2018 11:27

Добар си а замисли ми Краисници путем Добој Самац и све до бихаца припаднемо Босњацима.Која би то циркусијада била.

Name

Скептик

20.08.2018 11:40

Миле може само повлачити границе Херцег Босне. То га ЈЕДИНО занима. И крађа народних пара, наравно.

ОДГОВОРИТЕ