СДС је политички творац Српске

-Да су се којим случајем Анте Марковић и Милорад Додик питали, Републике Српске не би било и то мора да буде свакоме јасно”, поручио је предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица на прослави поводом дана оснивања СДС-а у Новом Граду.

Република Српска 20.08.2018 | 07:42
СДС је политички творац Српске
"Сигуран сам да није било људи који су прије 28 година имали храбрости и визију, да створе Српску демократску странку и самим тим и Републику Српску, данас сигурно не би било Српске. Тако да са правом можемо да кажемо да заиста јесте СДС и државотворна и историјска политичка организација и политички творац Републике Српске", казао је Говедарица. 



Он је је изразио захвалност свим људима који су, како је рекао, направили значајан искорак у формирању СДС-а и Републике Српске.

“Ми морамо Републику Српску и српски народ да чувамо, штитимо и пазимо, не на начин као што то ради данашња власт, јер вјерујем да послије свега овога што смо видјели, а што се односи на трагичан случај Давида Драгичевића, ситуација са безбједоносног аспекта није добра. Та безбједност очигледно сада није према свима иста, а сви према закону морају да буду исти и да се опходе према сваком човјеку подједнако, нема повлаштених”, додао је Говедарица.

Законе политичких партија, како каже, СДС са својим коалиционим партнерима мора да побиједи седмог октобра.



“Увјерен сам да ми то можемо заједно са нашим народом и да напокон послије толико времена Републику Српску вратимо њеним грађанима и свим осталим народима који желе у њој да живе, у миру, градећи је и даље”, истакао је предсједник СДС-а.

Предсједник ОО СДС Нови Град Младен Шумар рекао је да је у непосредној близини мјесне заједнице Доњи Ракани створена СДС са подручја Нови Град и Костајница.

“Како тада су наши умни људи, одважни и храбри саборовали Србе да се окупе и да се политички организују и одбране српски народ на овим просторима, тако и ми данас имамо мисију да одбранимо Републику Српску од криминала, од корупције, од хрватских лобиста и од свих оних негативних појава у нашем друштву. Сматрам да ћемо у Новом Граду на овим општим изборима заједно са народом и Савезом за побједу извојевати побједу за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске”, закључио је Шумар.

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Реалност

20.08.2018 05:49

Поцео предизборни крканлук... Сад це и Баја да се довати микрофона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

долибаша

20.08.2018 07:23

Вукоту за долибашу на свим теферичима и славама!

Name

чајо

20.08.2018 07:24

Вукоту узимати за чају на свадбама главешина, јер је виђен и добар оратор.

Name

20.08.2018 11:39

Он од шатора до шатора а добар дио народа завирује по контејнерима.

Name

Ре

20.08.2018 16:40

Подрска за предсједника Говедарицу, најпостенијег и најцаснијег политицара, цовјека за кога ни власт није у стању да спинује или измисли аферу или неку глупост, јер просто је нема. Цовјека који се на фин нацин као предсједник СДС рјесио папака и дијела лосих кадрова који су видјели да у СДС висе не доминира лицни интерес, да Вукота није из те прице да краде и отима само за себе, те да ни они висе не могу то радити у СДС. Вукота уз тебе је Бања Лука, само јос мало ГО СДС Бања Лука мора висе радити на терену, морају анимирати људе, посебно људе који су апстиненти. Подрска за Вукоту и СДС!

Name

Тим

20.08.2018 16:41

У октобру буди ВУКота а не папак! Подрска предсједнику Вукоти!

Name

Зоран

20.08.2018 06:07

Кука се на Бају како се на његовим скуповима дроби једе пије и крканлуци. Он је бар власт па хајде троши народно, а ови стреме томе и понашају се исто. Шта ће бит кад и ако засједну за кормило ,нек нам је Бог у помоћи. Ово је овдје све сјаси курта а узјаси мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

20.08.2018 06:19

ачно и једни и други пију и једу, само што Бајини већ 12 година једу из твог и мог џепа, једу из накнада за социјалну помоћ и дјечији додатак, једу из Фонда ПИО РС, једу из свих могућих фондова. А ови са слике једу из џепа опозиције и знатно мање, ал није теби што они једу , боле тебе , веће је тебе препао број људи , могу ти рећи и да мене изненади , ал мени је за разлику од тебе у души мило, а теби у кампањи кобајаги , до штедње. Ајд немој , свему дође крај па и овоме ће .

Name

ре Рајна

20.08.2018 06:48

Хајде не измисљај. Дошло 300 људи и то је као нешто. Пола њих дошло на ручак и да види шта има. Некада су на митинге долазиле пар хиљада људи и било све ок. Ускоро ће им се и торте и колачи сервирати.

Name

Ре Рајна

20.08.2018 06:53

Срецо моја ако си тако лијепа као сто ти је лијепо име небих рекао и да си паметна. По чему и на основу чега ти закључи да сам ја симпатизер Бајин, можда сто сам примијетио да су склони крканлуку обоји и обојица. Али чињеница је да се Баји може а овај стреми да дођје на Бајино мјесто и није нимало скромнији а шта ће бити кад се и ако дочепа циља. Хоће ли теби онда сметати твој празан тањир као и сада или ће ти се привидјат да у њему нешто има.

Name

ИСТИНА ЖИВА, САДА ОПЛЕТИ ПО СДС!

20.08.2018 06:11

Проблем је што су некомпетентни и криминализовани људи дошли на кључне позиције у правосуђу (и у РС и у Федерацији), отворили врата корупцији и дозволили политичарима да "ОТМУ/КРИМИНАЛИЗУЈУ" правосуђе и диктирају одређеним процесима у оквиру правосудног система, путем својих тужилаца и судија, те не дозвољавају да се те ствари покрену са мртве тачке, истиче министар безбједности.....Са те мртве тачке ствари ће морале покренути. Мектић је једини који је ово ХРАБРО И ЈАВНО ИЗГОВОРИО, ето зашто га се боје. НЕВЈЕРОВАТНО АЛИ ИСТИНИТО НАЈВИШЕ ГА БЛАТИ, ОСПОРАВА И КОЈЕ ШТА ПРИПИСУЈЕ УПРАВО ТАНДЕМ ЛУКАЧ-ДОДИК. Па наравно, ова двојица бјелосвјетских криминалаца за сада је "зајашила" све, почев прво од свог народа којег мјесецима пљују, вријеђају, нападају-из разлога што тај народ УБИСТВО НЕВИНОГ СТУДЕНТА управо веже за име ВЛАДА/МУП - а зна се ко стоји на челу тих институција. Оспорио бих Мектића , а био за њих двојицу, да су Лукач/Додик имали смјелости, одважности да погледају ИСТИНИ И ПРАВДИ ЗА СРПСКУ на ДАВИДОВОМ ТРГУ. Напротив из дана у дан анпутирају све најгоре...па наравно овако се "перу" пред народом...иду избори...врјеме одбројава....шта ћемо сад са УБИСТВОМ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда и истина за Српску

20.08.2018 06:39

Доста је било Баје и Бисе. Требају промјене, па какве год оне биле. Доста је терора, страха и убистава од Додик&Лукач камариле. ПА НИЈЕ ИХ НИ БОГ ДАО. ТРЕБАЈУ СЕ САМИ ПОВУЋИ- НЕКА ИМАЈУ МУ.А па без длаке на језку (не за блачење и пљување до бесвјести) кажу КО УБИ СИНА ОЦУ, ЗАШТО ТРЕБА ОТАЦ ПО ЊИХОВОМ ОПЕТ ДА УПАЛИ СЛАВСКУ СВЈЕЋУ, ЗАШТО ЈЕ ПО ЊИМА ОВО УБИСТВО "ЗАДЕС", КОГА КРИЈУ - ако они нису директни наредбодавци и егзекутори. ОДГОВОРИТЕ МОЈЕ МУ..ЊЕ!!!

Name

ЗАР НАРОД И ДАЉЕ ШУТИ

20.08.2018 06:44

Не, схватио је свој понор и смрт ако опет Баја и Биса у тандему дочепају се власти. А чине све јер не смију је изгубити. Онда све оде дођавола, све се руши као кула од карата другачије речено "НАРОД ЈЕ СХВАТИО" ко је криминална, мафијашка, дрогерашка ХОБОТНИЦА У РС.

Name

ИСТИНА НАЈВИШЕ БОЛИ

20.08.2018 07:04

Наука каже "ово је најгори начини умирања!" Схватају ли Баја и Биса то? С напретком модерне медицине људи могу живјети поприлично дуго након што би по свим правилима НАРОДА заправо морали бити мртви. Висити о нити живота уз "вјештачке начине одржавања" је засигурно једна од најгорих врста КРАЈА, а иако се физичка бол може умањити лијековима, ништа не може умањити страх и психолошку бол од очекиваног КРАЈА за коју знају ОБОЈЕ да ће услиједити. ЊИХ ДВОЈЕ ЛАГАНО КОПНЕ. Суочавање са судбином стојећи пред лицом народног предатора може бити врло брз КРАЈ, јер су НАРОД попут лавова или морских паса врло дјелотворне убојице. Међутим, друге животиње попут хијена или пак змија су познате по томе да прождиру свој плијен док је још жив, доносећи неизмјерну патњу. ШТА ЋЕ ЊИХ ДВОЈЕ САДА?....тика.така,...тика.така ОДБРОЈАВАЊ ЈЕ ЗАПОЧЕЛО

Name

Кхал Дрого

20.08.2018 06:25

То је тачно. У ову нашу Српску највише је наравно уградила ВРС, никад не смијемо заборавити оне најбоље међу нама који су дали и највредније што су имали, и зато се нико нема право китити некаквим заслугама, али СДС јесте тада преузео историјску улогу и својом политиком трасирао пртину овој нашој Српској. На жалост, пропустили су већ 1990их прилику да постану национачни покрет, у странку се инфилтрирало превише смутљиваца, грамзивих медиокритета којима то бјеше само средство да би се лично окористили. Тачно је и да је данашњи предсједник Српске тада био опасно застранио а нека његова дјела су били и акти велеиздаје. Но, промијенило се много тога у ових пар деценија, овај данашњи СДС је увелико направио отклон од тог СДС-а (иаконнаравно у тој странци има мног часних људи), умјесто борбе за српску имамо све више поданички однос преа сарај Шехерану, подилажење бошњачкој политичкој елити, и ? јеколико имају право да се позивају и на др Караџића и на тај СДС са почетка 1990их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

20.08.2018 07:37

Гдје је још из криминалне групе изашао поштен цовјек,онај ко се прикљуци криминалној групи постаје само још већи криминалац у већој криминалној групи.

Name

да,да

20.08.2018 06:25

СДС је политички творац Републике Српске, али кроз невиђено бруталне ратне сукобе, а онда и кроз пљачкање народа. Сви сте ви у ову причу ушли са врло штурим имовинским картонима, а сада, као и остали политичари, не знате шта све имате ( некретнине, банковни рачуни, скупи аутомобили, репрезентативна радна мјеста за ужу и ширу породицу...). Према томе, псттттттт, покријте се и не лапрдајте и не дајите нетачне изјаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Нови Град

20.08.2018 06:51

Створили смо несто,није било све сјајно,ал се нисмо толико дијелили,мрзили,треба нам ново јединство,треба нам Вукота,треба му дати сансу.Предуго су лопурде на власти да су и добри досадили би.

Name

Борко

20.08.2018 06:28

Вукота побједа је твоја. Не би за бисерку гласао радије бих се убио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2018 06:50

Хајде одмах.

Name

Сретен Глупи

20.08.2018 06:35

Слика, казу говори висе од 1000 ријеци. Ево правог пдограма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Вукоту

20.08.2018 06:54

Јеси ли подсјетио госте гдје је завршио врх СДС-а? Јеси ли им објаснио да робијају због ствари од којих се цивилизованом свијету желудац преврће? Управо због сталног подсјећања народа како сте били први у чишћењу пц-113% од несрба, Додик узима гласове без обзира колико краде из народне касе. Када се јасно и јавно оградите од ратних злочинаца, добит ћете 90% гласова без да уста отворите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

20.08.2018 07:21

Босњо твој став нас не занима , имас своју Федерацију па тамо фурај своју политицку прицу. И да по попису Федерација нема Срба , и те је отјерао вјероватно СДС ?

Name

Бик

20.08.2018 08:15

Само полако кркани...

Name

Фу

21.08.2018 02:45

САМО.НАПРИЈЕД.ГОВЕДАРИЦА.

ОДГОВОРИТЕ