Пет мјесеци је прошло од убиства

Прије вечерашњег окупљана на тргу Крајине у Бањалуци, гдје се грађани окупљају већ 146 дана како би сазнали истину о убиству Давида Драгичевића, на десетине пута је пуштена изјава предсједника РС Милорада Додика о томе како коментарише Даворову изјаву да му је угашена славска свијећа и гдје говори да Давор има још једног сина из првог брака.

Република Српска 18.08.2018 | 20:48
Пет мјесеци је прошло од убиства
Давор је вечерас истакао да је тачно пет мјесеци како су му убили душу, затрли огњиште, како су почели Давида мучити и силовати.

– Жив је био. Ви инспектори који сте радили знали сте да је жив, гдје сте га тражили? Да је ваше дијете, подигли би хеликоптере као за пјевачицу. Да ли је Давид мање вриједан зато што је дијете конобара – загрмио је Давор.

Он је рекао да је предсједник јавно рекао да неће расвијетлити убиство. Давор је поручио да це 5. октобра рећи имена наручиоца и убица Давида Драгицевица.

– Нећете се више играти са мном ни са костима мог Ђакца. Не буде ли ријешено убиство избора неце бити. Полиција ће кренути на нас, па нек крене. Овдје ће бити народ на Давидовом тргу – истакао је Давор.

Позвао је грађане који могу да у понедјељак у 14.30 дођу до тужиластва и да виде “што им дајемо плату”.

– Од првог момента сте све слагали. Пет мјесеци вас молимо да нам кажете истину. Чија су имена важнија од Републике Српске. Чиме смо то заслужио, чиме је моје дијете заслужило смрт – рекао је Давор.

Јос једном је истакао да неће бити избора, па макар и сам остао на тргу, на шта су присутни поручили да неће остати сам.

– Препали сте се за паре, фирме, локале. Ништа вам није свето. Убили сте најсветије што сам имао. Нећете се извући, уништић вас – истакао је Давор.

– Читав живот бој се овна или говна. Пуковник или покојник – рекао је на крају Давор.

Окупљени су рекки да ово није ријалити и да они на трги неће рјешавати случај.

Истакли су да су подршка у борби за истину. Захвалили су се и екипи из Јајца која је дошла.

Вечерашње окупљање завршено је читањем писама подршке, рецитовањем Давидових пјесама.

Поново су пуштали Додикове изјаве што је наишло на велико негодовање грађана. Једна жена је у сузама испричала да јој је Давид дошао у сан и загрлио је чврсто, те јој рекао: “Немојте плакати и сикирати се, биће све у реду”.

– Ја га нисам познавала, а био је пријатељ мог сина – рекла је она.

Давор је рекао да ће ускоро упалити свијећу и отићи на гроб сина, а да ће они онда видјети шта ће бити.



(БН ТВ/Српскаинфо)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Брдјанин

18.08.2018 19:00

Ја не знам како се тај трг звао прије рата јер сам из пицко...ца којег нема ни на мапи. Знам само да се треба звати трг Лукаца Драгана који је јунак, херој и слицно тако несто. Он није дилер вец јунак рата и слицно тако несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

18.08.2018 19:17

Трг се треба звати ТРГ ЖРТАВА ДРАГАНА ЛУКАЧА.

Name

Па

18.08.2018 19:47

Ако је херој нека ухапси оне који су убили Давида Вукелица и друге и да казе барем разлог због цега су побијени и то би било храброст. Рекао бих му онда у лице ти си нас херој у рату као и у миру.

Name

Мима

18.08.2018 19:59

Правда за Давида.Подршка породици.

Name

ОРДЕН ЗА ЛУКАЦА

18.08.2018 20:51

БРДЈАНИНУ,ОН ЈЕ ХЕРОЈ И ЈУНАК.ВОДИО СПЕЦИЈАЛЦЕ У НАПАДУ НА БИХАЦ,МИСЛИО БИЦЕ ПЉАЦКЕ.ДОБИО ОДЛИКОВАЊЕ.ТО ЈЕ ДОДИК ПОТВРДИО ЗА НОВИНАРЕ

Name

ре БРДЈАНИН

18.08.2018 21:51

Марс на брдо.

Name

Ре брџанин

19.08.2018 05:23

Па и јеси брџанин и са брџа ниси требао ни сљегатти .Није жвака за сељака.Је...те Лукаћ и ти њега .Нсзо и своју спсвачу собу по њему.Показача време какав је лукаћ херој и то херој сви врста прикривања и учешча у криминалу.Као и у убиству Давида .А такву попут тебе и твога Лукаћа и Баје Цвијсновичке који су сви из пиздића уништили сте БЛ.Алл нека уништавата полако и себе.ПРАВДА ЗА ДАВИДА СМРАДОВИМА ПО 45год Затвора.

Name

Гром

19.08.2018 07:36

Е овај горе брдјанин ми поправи дан, ево смијао сам се пет минута,. Иако мислим да је иронија , требало се тога сјетити. Одлицно,хахаха

Name

Напацени

19.08.2018 11:31

Дјецаце ,знам ,да це твоја дуса нацу мир у царству небеском ,да нас посматрас и питас се :"да ли це конацно овом земљом завладати доброта ? теско ,Давиде ,много је зла ...аил молим Бога на данасњи празник да љутски род конацно у свом срцу наде мјесто за доброту,да се врати Бозијим упутама...

Name

Нострадамус

18.08.2018 19:12

Ово је залосно ко јос мозе вјеровати овој дрзави и овим институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб

18.08.2018 22:44

Нико нормалан!!! Нико!!!

Name

Нострадамус

18.08.2018 22:55

Зао ми је једног младог зивота , Давидр поцивај у миру. Ово на Тргу ми лици на ријалити на отвореном.

Name

Драгас

19.08.2018 10:10

А на шта ти личи МУП,Тужилаштво,Предсједник...који су довели до овога?

Name

Добри

19.08.2018 10:33

Људи ,данас је велики празник ,молим Бога да се конацно сазна ко је убијо младица и засто? питам злоцунце ,да ли се боје Бога у имају ли своју дјецу ,брацу ,сестре ,родаке??? ако имају ,онда треба конацно да проговоре и да олаксају дусу ако су је икад имали? цовјек без дусе и вјере је ниста ,празан без емоција...сто је узасно а ни Богу није мило.. људи ,молим вас на данасњи велики празник да рузно не коментарисете покојног Давида и његовог оца ,Давор трази само истину и мир дуси његовог сина..а да цовјек ако је уопсте цовјек?даје коментаре као сто је :'давор има јос једног сина "то је толики гријех ,мисли ли тај на своју дјецу? јос једном молим да се људи данас суздрзе рузних коментара на " рацун"напацене дусе покојног Давида...

Name

Ово није нормално

18.08.2018 19:31

Све ово ми лици на ону пропаганду против Милосевица ГОТОВ ЈЕ.Најтузније је сто је у Америци станпана а Део продатих дуса у сарадњи са народон наивним је данима одао по Београду и од себе правио будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

18.08.2018 19:50

Није нормално да убијају дијецу нашег града и да се праве као да се ништа не дешава. Кажите господари живота и смрти КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?

Name

Ја

18.08.2018 19:51

Па у праву си да ово није нормално. Човјек стоји на тргу скоро 5 мјесеци,праве га лудим,институције не раде свој посао.На која год врата да закуца све страначки кланови.Чија фотеља је битнија од нечијег дјетета??Правда за Давида!!!

Name

Истина и правда

18.08.2018 20:03

Ускоро це све бити НОРМАЛНО! Добро увијек побједјује зло.Тргови су ср увијек звали по побједницима,овај пут то је Давид! Давиде,дусо наса,поцивај у миру.

Name

Говори државо

18.08.2018 19:40

ЧИЈА СУ ТО ИМЕНА. Чију дјецу штитите док туђу убијате???????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

18.08.2018 20:04

Крвници,убице и сотоне,готови стеДАВИДОВ ГРОБ ВАС ЈЕ ПОБИЈЕДИО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

18.08.2018 20:07

Спавате ли крвници,сањате ли Давида?Јесу ли вам залогаји слатки?Цему се надате?Цекате ли СУД БОЗЈИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре цјерник

19.08.2018 05:41

Спвају они и те како надрогирају Лукачевим допом накрка се напојие се вискијем а штити их Додиков страшни суд и Лукачева полиција и Судство да небуду кажњени.Чак су и наградјени.Код њи нема ни бога ни правде морала части образа ништа осим личног интереса и похлепе.Док народ не изадје нс улице и не примјени Румунски сценаријо нема од правде нити че бити ишта.То су нам показали убиством Давида и 5 мјесеци нссрода тражечи правду а добили су само увреде понижење .Зато треба да на својој кожи осјете шта значи бједа страх и бол.Иначе ништа.Само Румунски сценарио њи може нсучити памети .

Name

Канада

18.08.2018 20:23

Када сте скоро цио свој вијек зивите у уреденом друству и навикнете као на ваздух који дисете да институције тог друства стриктно постују законе везане за све области зивота, сазнање о оваквим догадајима изазива немјерљив бијес и горцину и невјерицу. Свака мафија у свијету има своја правила, а ови злоцинци немају ни то. Оно сто је страсније од страсног је сто о зивоту , смрти и судбини младих и паметних одлуцују они са дна. Онај олос најгоре врсте, полуписмени сљам уских видика и ниских порива . Одлуцују у свакодневном зивоту , одлуцују у институцијама, одлуцују на изборима и од њиховог гласа и размисљања зависи да ли це уопсте бити истраге за убијеног Давида. Питање свих питања у РС је рад институција у складу са Уставом и законима. Да цовјек не повјерује да је уопсте могуце да је од убиства просло пет мјесеци и да тузиластво нијемо цути и то поред толико објављених информација. А сви знамо засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.08.2018 20:52

Поздрав за господина из Канаде.Није Вас било неко вријеме,драго ми је да сте опет ту. И по ко зна који пут слазем се са вама.... Правда за Давида!!

Name

Нострадамус

18.08.2018 21:39

Тако је Канада такодје зивим у нормалној дрзави и кад тако несто процитам стварно немогу да вјерујем да игдје постоје такве дрзаве и такве институције.

Name

бл

18.08.2018 20:50

Слазем се да избора не треба ни бити ни једни до сада нам нису донијели ниста добро! али бас ме интересује на који нацин то Давор мисли спријецити одрзавање избора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб

18.08.2018 22:42

Било би нормалније да размисљас ко то уби Давида и засто!!! Пусти ти изборе,било их,не било их! ПРАВДА И ИСТИНА ЗА ДАВИДА✊✊✊ПОДРСКА ЗА СУЗАНУ И ДАВОРА!!!

Name

Вук

19.08.2018 07:46

Таки сто би требало пре избора похапсити наруциоце и сауцеснике убиства Давидовог а вецина је на изборној листи. Једноставно, зар не?

Name

18.08.2018 20:54

❤#ПравдаЗаДавида❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калесија

18.08.2018 21:54

Како год било да било.Како год мисли Давор "НЕЋЕ БИТИ ИЗБОРА" слазем се.Слазем се поводом мог размисљања да би требало некако заститити бираце да не буду покрадени.Неслазем се са констатацијом да су сва три народа (конститутивна) дудуци....Знамо ми и изабрати али насе гласацке листице приказу невазецим а убаце друге...Сад зависи од бирацког једног до другог мјеста како гдје покраду преправе или ста вец али то није воља народа.Избори су ЛАЖ,они нас варају.Ми нисмо глупи ни Срби ни Хрвати ни Муслимани ни они јос сто их има. Они нама само приказу резултате за које су се вец договорили унапријед какви це бити изманипулисани...На сваком бирацком мјесту има оних који то раде за неког????Толико од мене...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

18.08.2018 22:50

ПОДРСКА ДАВОРУ,ПРАВДА ЗА СВА ЗАТАСКАНА УБИСТВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

19.08.2018 08:06

ПРАВДА И ИСТИНА ✊

Name

мицо

18.08.2018 23:34

Цитам портале да су тата и син пресли са коза на “ манекенке” па им се осладило,па их зене оставиле..,бозе ко је мени председнк,то вриједја интелигенцију свакоме иоле разумном цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

19.08.2018 03:58

Јос једна бесана ноц за монструме.Јесте ли ноцас сањали Давида.јесте ли се тресли и презнојавали Јел вам пред оцима стиснута песница,рука ПРАВДЕ?КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?КО ЈЕ УБИО СТУДЕНТА ДВА ФАКУЛТЕТА?КО ЈЕ УБИО БУДУЦНОСТ ОВЕ ЗЕМЉЕ?КО ЈЕ УБИО ДУСУ ДАВОРОВУ?КРВНИЦИ ГОТОВИ СТЕ.ДАВИДОВ ГРОБ ЦЕ ВАМ СУДИТИ и ми ВОЈНИЦИ ДАВИДОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знојис ли се, бако?

19.08.2018 15:18

Суд и правда стизу и за тебе...

Name

Ццц

19.08.2018 06:57

Ти даворе код док.под хитно незнас више гдје би ударио пале те ко будалу.у окт.цес летит са трга доста те висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

19.08.2018 15:00

Ццц јадан не био,неписмен си а хоћеш да коментаришеш. Напаљени секташу нема теби сендвича а о пиву да не говорим.Само папир који има Предсједник можеш добити,иди док још није касно.

Name

Зељко Бањалука

19.08.2018 07:13

У понедељак ко може у 14.30 пред тужилаштво у Б.Луци. Кооога крииијеееете!КОГА??? Ја долазим! Правда за Давида !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБАВЕЗНО ПРЕД СУД И СУДИЈЕ

19.08.2018 13:18

Кад нема правде засноване на истини могу се очекивати сви могући ниски ударци. Да би човек заслужио назив правдољубивог, мора се ослободити мисли о освети, јер иза велике правдољубивости чучи маскирана потреба за осветом. Правда подлеже промјенама у времену и промјенама околности. Човечанство стално подлеже праву јачег а освета због неправде има свој узрок у кривој процјени оних који желе да наметну своју правду. Правду сматрамо добрим дјелом ако смо адекватно награђени. У идеалном облику правда не би требало да будени добра ни зла, него само праведна. Да би то постала мора почивати на истини. Разлика је у томе што истину не можемо мјењати док на правду можемо утицати. Разум је много ближе природним законима које дефинишемо као вјечите истине. Осјећања нису најправеднији алат кад је правда у питању. Свијет може мењати само човек спреман да се и сам мења. Тек кад достигне зрелост, судија може да се посвети тражењу истине и тада доноси праведне пресуде. Моја искуства адвоката говоре нема сигурног судије. Судови су нажалост потребни јер су људи изгубили компас у трци за материјалним добрима. Ни кад воли, ни кад мрзи човек није праведан. Зато ће увијек бити потребне судије. Њих данас има превише па не могу сви да посједују праведност као збир свих врлина. Неки су поткупљиви, неки глупи, неки тенденциозни, али то не може умањити узвишеност тог позива.Мада у правосуђу увијек постоји опасност, кад то нису закони, онда су то судије. У својој свакодневици правда зна да будеи досадна и једнострана, баш као што су псовке „аргументи” оних који нису у праву. ЗБОГ ЛОШЕГ СУДСТВА И СУДИЈА НЕМА ИСТИНЕ И ПРАВДЕ У РС. НЕМА ЈЕ НИ НА ТРГУ ГДЈЕ ЈЕ НАРОД ВЕЋ ДРУГО ТРАЖИ И ПРИЗИВА.

Name

децко

19.08.2018 07:15

Полако губим наду да це ово бити ресено... Давиде-рип.... А ви зиви... цекајте смрт у станици за нигдје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

19.08.2018 07:32

Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херој

19.08.2018 13:16

Питам се стално засто би неко невиног младица испребијао!? Да ли си се ти Даворе икада то запитао. Хиљаде младица излази по кафицима и клубовима .... Мотив, ста је мотив!? Не вјерујем да се твој син неком није свиђао па га убио. Са даволима је тикве садио , ја тако мислим. Наравно нико не смије бити убијен. Истина се мора знати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јелена

19.08.2018 15:08

Ја се питам који је мотив да МУП и тужилаштво у најмању руку не раде свој посао како треба.