"Најбоље да се разграничимо"

Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да је вријеме да Срби изађу са јасним политичким, националним програмом и захтјевима, који би могли да буду њихов циљ у овом вијеку, за разлику од претходног, који је, каже, за нас био катастрофалан вијек.

Република Српска 18.08.2018 | 14:20
"Најбоље да се разграничимо"
"Међународне околности су се промијениле", каже Додик у Интервјуу Тањугу.

Он напомиње да не мисли на промјене америчког или неког другог међународног става, мада се и ту, како каже, нешто мијења, већ на чињеници да, рецимо, у протеклих 20 година Дејтонски споразум није поштован, да су умањена права Републике Српске, да је положај наших сународника у околним земљама тежак и, коначно, да је Србима сада већ доста свих понижења.

"Вријеме крајем деведесетих година и лош период српског народа је прошло. Морамо да се издигнемо изнад тога и да кажемо: 'Да, овдје смо стали, довде смо дошли, шта је то што желимо да урадимо да нама буде боље?'", увјерен је предсједник Српске и додаје:

"А не овако поцијепани на српски национални и државни корпус, заокупљен стално неким рјешењима, да ли Косово, да ли Република Српска, да ли вамо, да ли тамо, без јаснога путоказа куд идемо...".

Али, истиче Додик, прво - разграничење.

„Зашто разграничење? Зато што сви народи око Срба, а Срби су им доносилац слободе кроз историју, покушавају да своју националну и државну градњу искључиво обављају на антисрпској политици. Од Хрватске до, ево, Бошњака овде у Босни, до Албанаца на Косову, па и Црногораца у ЦГ, па и Македонаца, који оспоравају право нашој цркви тамо да егзистира, и много чега другог", објашњава он

А, ако је већ тако, каже, онда је најбоље да се разграничимо.

„То не значи да ћемо ми направити бодљикаве жице на нашим оградама. Не, ми само хоћемо да афирмишемо наше интересе. Значи, Република Српска, Србија, четири општине Косова, реинтеграција српске политике и националних интереса у ЦГ", тумачи Додик појам разграничења како га он види.

Предсједник Српске каже да зато подржава идеју предсједника Србије Александра Вучића, али додаје да се он истовремено залаже и за разграничење у Босни и Херцеговини.

"Република Српска треба да настави да се бори за свој пун државни капацитет. Ја вјерујем у ту идеју, без обзира на неке који би се, можда, сада подсмјешљиво насмијали томе. Ја вјерујем, јер некако осјећам тај пулс народа овдје, који напросто није престао да вјерује у ту могућност и да оно што нас је као невријеме снашло, као то невријеме треба да прође и да ће доћи вријеме да ми можемо да се позиционирамо", каже Додик.

Чињеницу да је идеја о разграничењу, коју је, као лични став, изнио предсједник Вучић, у Србији наишла на жесток отпор опозиције, Додик објашњава констатацијом да је једна од бољки српског народа у цјелини да урушава сваки свој ауторитет. Институционални и лични.

„Нема моћне нације у свијету без јаког лидера. А Срби као да упорно све ово вријеме покушавају да све своје лидере, или оне којима је дата прилика да буду лидери, некако оспоравају или сами уништавају. Ðинђић је постао велики државник тек кад је сахрањен, а прије тога шта нисмо могли да чујемо о њему", примјећује предсједник Српске.

Он додаје да је један дио концепта међународне заједнице да влада дугорочно овим простором то да урушава лидере и институције.

„Чим се ви дигнете са снагом у свом народу, више од оног што странци мисле да је дозвољено, они ће кренути да вас урушавају. И да тиме урушавају институције. Према томе, та прича је потребна и ми се морамо окупити око тог неког ауторитета. Често сте мислили да је то у оквиру СПЦ, али видимо да неки оспоравају и патријарха. Оспоравају све што долази као истински процес тражења и позиционирања нације и народа", наводи Додик.

Он се, у том контексту и уз констатацију да гаји велико поштовање према Цркви као "кључном елементу српског идентитета", осврнуо на, по њему веома озбиљан, напад на Александра Вучића, који је, због идеје предсједника Србије о разграничењу са Албанцима, упућен из Дечана.

„Немам намјеру да држим ником предавања, и наравно да имам и саосјећање и емпатију, како год би то требало да се назове, према нашим људима који остају или су негдје далеко изван граница Србије. Али, да сада једна патетична прича о четири монахиње треба да буде искључиви фактор српске националне државне политике, то говори да је Србија демократско друштво, у коме је слобода мишљења далеко више изражена него што многи желе да признају самој Србији", каже Додик.

Србија ће, увјерен је, успјети да заштити своје интересе уколико се Вучић одржи као државник, а не само као политичар, а државник, истиче, "мора да доноси одлуке које ће се можда у том тренутку прогласити несхватљивим или некако другачије, али које ће бити донијете искључиво у корист српког државног и националног интереса".

На питање како види став канцеларке Ангеле Меркел да нема промјене граница на Балкану и да ли се он односио на Републику Српску или на Косово, или на обоје, Додик каже, да прво ваља рјећи да је Њемачка "шампион у мијењању граница" и да је управо она "детонирала промјену граница у бившој Југославији",

"Њемачка тог времена под Геншером је управо била кључни фактор да се отпочне рат и да се ратује у бившој Југославији, зато што је кроз свој европски пројекат, како су они то звали, захтијевала да се признају Словенија и Хрватска као независне државе, о чему није било никаквих унутрашњих договора, и кад су то учинили рат је могао да почне, наравно".

Тако је, каже Додик, искреиран један стеротип који Њемачка жели да конзервира:

„Они сматрају да је питање, рецимо Косова, завршено и да Косово има своје границе. То што има неке унутрашње са сјевером и четири општине, то рачунају да ће се некако ријешити, да ли блиц кригом или неким договором, али, углавном једног дана ће се то, по њиховој претпоставци, ријешити".

Међутим, предсједник Српске скреће пажњу на чињеницу да и БиХ има своје унутрашње границе.

„Те границе су јасно повучене, катастраски јасно лоциране. Те границе се сада зову ентитетске, али нема разлога да оне сутра не буду неке друге. Само наивни могу мислити да је проблем Босне завршен, тиме што се он херметички или хипотетички држи као такав".

На питање како гледа на спекулације да ће се питање Косова и Метохије ријешавати на некој међународној конференцији, Дејтону два, Додик нема дилему:

“Не треба Србима Дејтон, то је глупост. Видим да претендујете на то да то треба да ријеши дипломатија. Дипломатија ће дати печат, а решење морамо ми овде да остваримо. Дакле, уколико ми будемо имали јединствен национални консензус, да став свих органа Србије буде јединствен шта се жели по том питању, онда је то сасвим једна друга ствар“.

Додик закључује да не треба оклијевати, јер „све има неко своје вријеме“.



(Тањуг)

Коментари / 182

Оставите коментар
Name

Подршка

18.08.2018 12:23

Браво председниче, тако говори и ради прави Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2018 12:49

Лијепо је сањати,недосањани сан.

Name

Ре Подрска

18.08.2018 12:51

Птедсједник ти не зна је ли пос'о или дос'о.

Name

Кики

18.08.2018 12:53

Вама треба подршка да идете преко Врбаса!

Name

Саво

18.08.2018 12:55

Тако говори Србин који је опљацкао дрзаву и који народ води у изолацију,сиромаство,јад и биједу,балване неписмени.

Name

Логика

18.08.2018 12:57

Треба разграничење ставити на тендер па да посао добије фирма Про Интер.

Name

алтец

18.08.2018 13:02

То знаци пуске у руке.Дали це твој син,кцерка и снаха у прве редове или це навијати из вила и станова по Београду,Новом Саду или са Кипра.Не пролази ти та прица висе лопове један.

Name

ФИКС ИДЕЈЕ

18.08.2018 13:16

НЕПИЈЕ ВИШЕ ВОДЕ ОВА ТВОЈА ГЛУПОСТ МОЈ БАЈА ИЗ БАКИНАЦА. СИГУРНО ТЕ О СВЕМУ ПОДУЧИО "ВЕЛИКИ НАУЧНИК Ћеранић". Ако си се са њим консултовао да би овако говорио ЈАДАНЛИ СИ И ТИ И ТАЈ ТВОЈ МАЛОУМНИ ПОКВАРЕНИ ЋЕРАНИЋ.

Name

ОЧЕКИВАНА "РАЗМИШЉАЊА"!!!

18.08.2018 13:20

О чему све неће причати пред изборе, ни он сам незна!? Али никад не прича КАКО ДА МУ НАРОД БОЉЕ ЖИВИ, а да то не буде СВЕ НА КРЕДИТ-РАНО МОЈА ЉУТА!!!!

Name

Борац рс

18.08.2018 13:20

ЈЕСТЕ ПРАВИ СРБИН ДА ЗАДРЗИ СТО ЈЕ ОПЉАЦКАО . ТОЛИКО О ТВОМ СРБИНУ.

Name

Драго

18.08.2018 13:29

Браво предсједнице. Зив и здрав био. Б Р А В О!!!

Name

колар

18.08.2018 13:35

Немојте се људи препирати, Баја каже до краја овог вијека, има времена, ми ће мо до тада бити под земљом хаххахахаххахахаа...

Name

БАЈИНА ОПСЕСИЈА ЗА СРПСКИ НАРОД

18.08.2018 13:55

Не каже се без разлога „власт је сласт”... КАЖУ ДА ЈЕ ЈЕДНОМ НЕКИ СВЕТАЦ РЕКАО: „БЛАЖЕНИ СУ ОНИ КОЈИ СУ ВИДЈЕЛИ АНЂЕЛЕ!”, СВЕТАЦ МУ ЈЕ ОДМАХ УЗВРАТИО: „БЛАЖЕНИ СУ ОНИ КОЈИ СУ ВИДЈЕЛИ СВОЈЕ ГРИЈЕХЕ!” ЧИТАЈУЋИ ОВАЈ ТЕКСТ, ЗАПИТАЈМО СЕ ЈЕСМО ЛИ СВОЈУ СЛУЖБУ ИЗАБРАЛИ РАДИ СЛУЖЕЊА ИЛИ РАДИ ВЛАСТИ! И ЈЕДНО И ДРУГО СЕ ВИДИ ИЗ АВИОНА, БАШ КАО ШТО СЕ РАСПОЗНАЈУ ПЛОДОВИ НА СТАБЛУ. ЖЕЉА ЗА ВЛАШЋУ (Баје из Бакинаца) ПРЕЧЕСТО ЈЕ ДИРЕКТАН ПУТ У ПАКАО. Постоје три велике страсти, АЛКОХОЛ, КОЦКА И ВЛАСТ. Од прве двије се некако може излијечити, од треће никако. Власт је и најтежи порок. Због ње се убија, због ње се гине, због ње се губи људски лик- ОЧИТ КОД БАЈЕ. Неодољива је као чаробни камен, јер прибавља моћ. МИЛУ (као и све око њега који упропастише ову земљу) подстичу кукавице, бодре ласкавци, подржавају лупежи, нарко-мафија, убице - њихова представа о себи увијек је љепша него ИСТИНА. Све људе сматрају глупим, јер крију пред њима своје право мишљење, а себи, присваја право да све знају и да им нико ништа не може - нажалост не мали број људи то прихвата. СВИ СРЉАЈУ НА ВЛАСТ, КАО НОЋНИ ЛЕПТИРИ НА ПЛАМЕН СВИЈЕЋЕ. Необичан човјек овај наш Баја. Сматрали смо да је добар човјек, али се "изокрену" у супротност - није успио у ономе што жели. Његове параноичне изјаве говоре да се бори сурово за своје увјерење, сматрајући да је племенито, не знајући да је постало нељудско. Биће најљући непријатељ против себе бившег, и чуваће, као, огрубјелу слику свога некадашњег заноса. БАЈА НЕ ЗАНОСИ СЕ СЛАВОМ И ВЛАШЋУ, КОЛИКО ВЛАСТИ ТИ ТРЕБА ЈОШ...КОЛИКО...ЈОШ...ЗАШТО...ЈОШ?

Name

Реално

18.08.2018 13:59

Милокраде ти свакако после избора летис ал прво у Зеницу да преспавас оно зивота сто имас и иди до дзавола зивотињо.

Name

За подршку

18.08.2018 14:16

јбт такав предсједник профитер, лопов, дезертер... и ти си вјероватно као и он или си на нашим јаслама.

Name

Не бој се

18.08.2018 14:23

Не бој се Ре ниста. И Јевреји су сања ли па досањали. И Сиптари су сањали И досањали. Е сад це богами И Срби сањати. Доста су Срби својом крвљу плацали слободу других. А нема висе.

Name

Ре

18.08.2018 14:23

А Даyтонски споразум?

Name

нн

18.08.2018 14:57

Да неће Миле још неки стан или вилу да купи у Београду ?

Name

Референдум?

18.08.2018 15:21

Референдум?

Name

Миле

18.08.2018 15:33

Одавно не читам, и не слушам шта ти причаш, јер ти 20 година причаш једно те исто, а у Држави све горе! Него те гледам како си се офуцао, изгледаш ко стара и олињала мачка! Повуци се Миле, узми ту своју плавушицу, и бјежите негдје гдје је топло и љети и зими, да огријеш те старе кости, пусти кормило младјима, није то више за тебе!

Name

Сале

18.08.2018 15:45

Води га куци треба увести визе.

Name

Ре Лидер

18.08.2018 16:44

Да ова будала и шибицар и за себе не мисли да је неки лидер и ауторитет!?!?

Name

Ре Подрска

18.08.2018 16:46

Е мој тупсоне,јебе се њему за српство и тебе,он купује станове и куце свуда само не у РС-у од твојих и мојих пара.Да му видис само вилу на Кипру,станове по Бог зна куд.Он моли бога да се овде закуха и да побјегне са милијардом сто у некретнинама,сто у новцу.Знас колико њега заболи курац за РС ом и народом,па ниси цорав ако су глуп!?

Name

Михајло

18.08.2018 16:55

Мислим да се давно трбало разграницити са тобом миле месару.

Name

СЛУЦАЈ.

18.08.2018 17:44

Цитам коментаре и наравно има их огроман број, сто ме изазва да несто казем. Медији су недавно објавили зравствено стање овог цовјека из неког судског процеса. И сада вас толико коментарисете о "медицинском слуцају". Извините, цовјек треба на лијецење, који је узрок болести то тек неко мора да испита. Мозда.. алкохол, коцка, ВЛАСТ,...како неко написа, немам појма, али знам да је цовјек СЛУЦАЈ, сви имамо прво бити болесни. И сви имамо право лијецити се. Зато, засто коментарисати Слуцај? Радите несто паметније...

Name

миле

19.08.2018 15:54

Ма није оваквог водје било јос од немањица

Name

Ре

19.08.2018 18:38

Наравно да опет баљезга.Прво,није нимало оргиналан нити шта зна од тога последњи је часни историчарСт.Протић,Друго,не може се сада тврдити да ће тако бити јер неће тако бити.Додик прича нешто о чему нема везе.Друго,било какво прихватање и потписивање на касову је неприхватљиво,свако потписивање ће значити нове уступке

Name

Ре

19.08.2018 19:49

Ма будала ста друго реци. Најгоре сто будале изазову сукобе а они негдје отпиле у скупоцјене виле. Нису ни босњаци висе без орузја тек би сад било узасно.

Name

Бањалуцанин СДС

18.08.2018 12:23

Као и увијек 90 посто се нас слазе са твојом вањском политиком , али колико се слаземо са вањском толико се не слаземо са унутрасњом никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2018 13:32

Кад покажеш своје зубе другима имају само двије опције : Једна је да се други препадне а друга да ти неко избије . Треће нема ! Срби се и даље киту његовим перјем а кад их неко почупа кукулелелеее !!! Сако ви и даље стајте иза Додика . Слат ће вам опет цигаре из Бгд заједно са својом братијом која има пуна уста РС а купују све у Бгд сто се продаје .

Name

Зора

18.08.2018 13:33

Вањском политиком? Молим вас појасните на ста тацно мислите.

Name

Бањалуцанка СДС

19.08.2018 16:05

Све је то фино,али само 2 питања.Засто се онда Додик кандидовао за предсједниство. БиХ..да руси изнутра..хаха па имао је Радмановица и ста??ниста.Питање бр.2.Имао је власт на нивоу БиХ равних 10 година.Зар није била прилика да све постигне о цему говори?Само велики лазов и преварант.Ми смо барем на БиХ нивоу помогли да људи боље зарадјују,мислим на извоз пољопривредника,којих је висе из РС.Ако дугороцно тразимо рјесење за РС,зар није боље паралелно уз то омогуцити народу бољи зивот?Сиротиња је свакоме лака мета.Зато богати Додик који је постао милијардер преко ледја народа,нека се остави празне прице и прво полози рацуне.

Name

АЛОО

18.08.2018 12:25

ГЛАДНИ СМОО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незапослени борац РС

18.08.2018 13:24

УРААА...најбоље да се разграничимо! Тако је УРААА!

Name

Буба

18.08.2018 19:35

Народу мозе бити боље само да ови политицари од рата до данас оду у затвор и врате опљацјану народну имовину а дебело су огрезли у криминалу е то би народу помогло да се опоравља од овога зла а Стевандиц је медју првима.

Name

Xесер

18.08.2018 12:26

Јос само да поведес ти другацију политику и казнис себе самог и сироку екипу око себе, за криминал, распниство, егзодус младих и осиромасење српског народа. Па и да мозда кренемо напријед. ПАДАЈ (НЕ)СИЛО И НЕПРАВДО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

18.08.2018 17:52

Треба расписати или тендер или референдум он зна стаби му одговарало будали.

Name

X

18.08.2018 12:27

Додиг, гласноговорник националних интереса Србије. Све по плану оних сто га доведосе на власт. Продаје фазон-дај бар сјевер Косова. А мозе ли ико да замисли да би Србија стварно задрзала тај сјевер а албански корпус се вец простире до Ниса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

добој

18.08.2018 12:28

Сваки твој гласач, треба да зна да му ти својом полтиком гураш пушку у руке, глупане зар мислис да че друге двије стране мирно да се одрекну свега. П.С Игор и Јелена неће узети пушке, наравно тата је њих обезбједио у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1 окб

18.08.2018 12:30

Само реци како цес брчко да ријешис

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.08.2018 19:20

Какво те Брцко снасло он им даје све до Брода.Цовјек мора у потпуности посао да заврси до краја.

Name

Ре

19.08.2018 02:58

Он им даје све до Бос. брода.Каква си ти будала?Зар неко мозе дати некоме оно сто је његово?

Name

Што Жекс рече

18.08.2018 12:32

Дошло је вријеме за ново вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2018 16:45

Само се ви око СПЦ окупљате !! Она вас је уз овакве “патриоте” довела до дна а како видим и укопати. СПЦ користи Додика а Додик користи СПЦ. Од литургије до литургије . Од парастоса до парастоса. Од освјештења до освјештења . Од споменика до споменика ... Као сто рекох не лаје кер због куће него због себе .Срби су нешколовани и примитиван народ који треба пастира га тјера у торове . Срби воле торове још ако имају неки назив да почиње са Србски или Србско . Тако свака им политичка партија има префикс Србско или Србска. Територије Србске ... Вазда потрага за признањем . А то раде само они који су несигурни у себе! Читава Србска историја је лаж !!! Народ који не зна да мисли ! Него и даље живе у националистицком сљепилу. А онда их видовњаци тј. политицари искористе као топовско месо , подкусуривања и богаћења . Онакав си лаког бираш!! Али мало ко од Срба хоће то да призна . Ви као мрзите сада Додика . Не мрзите ви њега сто краде , лаже , отима убија вам дјецу, расељава народ... него сто није расписао референдум о самосталној РС . Да је то урадио све би му опростили. Ви волите оне који веслају узводно у чамцу у којем ви сједите и тај чамац или стоји у мјесту или иде уназад и на крају потоне . А капетан остане на сувом. О онда вам капетан крив сто сте се утопили. То сто ви волите да будете стадо оваца које ће ваши великаши водити то је до вас . Али немој те и друге гурат у то стадо и прозиват издајницима . Ваше је право да будете дио стада а и нас да не будемо. Ваше врхунско достигнуће је бити у том стаду тј. бити Србин. Ја сам родјен као слободно биће . Без нације, имена, водја , вјере....То ми се све наметне касније . На мени је да ли да то прихватим или да то отресем од себе ! Док сте ви гладни и жедни , спремни за подкусуривање ... они купују станове или су већ накуповали по Бгд, Бечу ... снахама , синовима, кћеркама... ви и даље желите бити дио њиховог стада онда нек вам и даље буде како је било..Они који су се борили за све ово напуштају оно за шта су се борили а они који су се “борили “ сверцом остају ! И још вам продају овај пут не цигаре али лази и дрогу трујући вам дјецу како психички тако и физички .. Па ето вам Срби . Наставите и даље Србоват

Name

Боба

18.08.2018 19:50

Гласаци це ратовати а он и снајка це са Београда на води посматрати !!! Хаха и бице цигараааа и нафтееее !! Само нек се ратујееее !! Ајмо гласаци у рат треба се заститити од напада и безакоња над српским народом од свих на овом свијету сби су против срба видите ли гласаци доста сте лезали и примали плату сад мало морате и ратовати.

Name

Wоw

18.08.2018 19:58

Одавно јаци и паметнији коментар нисам процитао. Свако ти добро зелим...

Name

Ре ре

18.08.2018 22:39

Слазем се са свим сто сте написали и добро сте написали сем онога сто сте написали да би Додику све опростили да је расписао референдум. Ту сте скроз промасили људе не интересује ни којекакви референдуми дрзаве одцјепљења то они сами намецу народу. Народа интересује мир слобода и достојанство а то се подразумијева и да мозе да вјерује у бога да слави да иде у вјерске објекте. Овде се ипак не ради о једном цовјеку МД него о једној организацији званој Снсд.

Name

Ветеран

18.08.2018 12:32

И то говори човјек који је 25 година у власти и сад се сјетио да треба несто мијењати А ми у његовом имагинарном свијету треба да зивимо од сунчеве свјетлости дик својим близњима даје милионе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

18.08.2018 12:32

Само смо тебе чекали лопове да нас жедне преведеш преко воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаллахан

18.08.2018 12:33

Овај ће вас опет одвуц у рат. Онда је неће више ни бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2018 02:11

Први балван преко цесте се цека.А онда....

Name

Милица

18.08.2018 12:33

Како му висе не омрзне иста прица 20 година а помака нема осим његовог новцаника и подвољка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.08.2018 12:41

Шта све овај неће причати само да избјегне затвор?хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кзки

18.08.2018 12:43

Ђубре једно лажљиво, толико контрадикторних изјава И радњј

ОДГОВОРИТЕ
Name

У*ица свог народа

18.08.2018 12:43

Катастрофа нам се тек спрема са тобом и твојим секташима. Бољи су били Аустријанци од тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2018 08:42

Какви Аустријанци, бар су градили пруге и путеве преко ове недођије, доуше и они су вршили експлоатацију богатстава!!

Name

Крмак

19.08.2018 15:00

Поново рокце србским овцхицама...и соли им пресољено оно мало врапцијег мозга.

Name

Јаг

18.08.2018 12:44

Докле висе!? Хоцес да нас све побијес!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

поусрбин

18.08.2018 12:44

Е да се нама разграничити с тобом гдје би нам био крајА овако зна се, ЕУ бјежи док још можеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

18.08.2018 12:46

Драги пријатељи Срби Босњаци Харвати и сви остали замолио би вас једну ствар ево крецем од себе од данас и у будуце хајмо да опсте не стављамо коментаре на ову будалу и мајмуна и његове глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре зворник

18.08.2018 13:17

Кад би штампа и ми сви остали само 15 дана изоставили њега из било каквих коментара човјек би се убио,гарантОн живи од млачења празне сламе и замајавања свог народа а у међувремену себи купује вилу у БГ снахи стан у БГ од 122 квадрата иииииииииииииии ми га опет бирамо;;;;;;;;,,,

Name

Нострадамус

18.08.2018 13:24

Слазем се.

Name

X

18.08.2018 15:11

Одлицан идеја, блоцк анд игноре!

Name

Геограпхy

18.08.2018 22:12

Може ли неко замислити дневник на ртрс без Додика, па тај је у свакој вијести од вијести из земље, свијета, културе, музике, спорта и на крају у временској пргнози зачини шпирке како рови кромпир.

Name

сарајлија

18.08.2018 12:47

Људи,овај човјек заиста тражи сукоб и белај.Ако неко заиста мисли да ће људи из његове странке ради математичке већине изгласати у скупштини промјену Дејтонског споразума,поништити државу Босну и Херцеговину направити кинески зид око РС...грдно се вара.Људи,суздрзите се непромишљених потеза,довољно је да неко ,ради овак их дизања тензија,убије оног другог и одосмо сви у пропаст.Почећемо се светити једни другима,полиција ће изаћи на ентитетску границу и довољна је искра да почне пуцњава.Запад једва чека још један сукоб да ријеши преко наших леђа своја срања са русима.овај сукоб би био још гори од оног прошлог јер сад сви имају оружје и искуство из оног рата.Људи,не пише нам се добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕДО

18.08.2018 16:27

Разграничите шта чекате , Бинго у Бања луци , Робот у Бања луци , Мања довози у Федерацију , Тулумовиц из Лакташа довози исто тако , Зореx Лакташи исто тако. Нико више неће хтјети сарађивати ни с ким. Чему ово води? Опет по сиротињи. Л П

Name

Кики

18.08.2018 16:39

Јооој ко вас палиии...Миле референдумас па цојк има луд да је папир..хахаха.

Name

Квази

18.08.2018 12:50

Додиче, што ове своје квазипатриотске идеје ниси износио својим менторима који су те 1998. инсталисали у власт? Тад си био дашак вјетра на балкану и могао си то тад покренути, а данас си само биједник који спашава властиту кожу отваракуци националне идеје којима ниси дорастаи. Ниси ти Обилић, Карадјордје, Обреновић, Пашић, Карадзиц. Ти си ипак Бранковић. Вук Бранковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦА

18.08.2018 12:50

Колико оно тона изборног папира фали, а ко оно штампа гласачке листиће ? Сценарио је спреман да актуелна власт побиједи са 113 %..

ОДГОВОРИТЕ
Name

федерација

18.08.2018 12:52

Поред свих тих зеља о разграницењу..српским опстина на косову имас ли јос неку музицку зељу да ти отпјевамо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација БиХ Сарајево

18.08.2018 12:58

Само Додик ста би са толиким бројем запослених у Федерацији БиХ,морацес да направис јос један веци Завод за запосљавање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2018 13:38

Срби воле своју прошлост па чине све да их њихове водје врате тамо гдје се најбоље осјећају а то је та прошлост . Заглибили су дебело тамо !

Name

Аднан

18.08.2018 13:04

Па разграничите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

18.08.2018 14:02

Прије це то бити ограницење него разграницење.

Name

Нешо

18.08.2018 14:16

Давно се он разграничио мој Аднане...ал са стварношћу..

Name

правда и истина за Српску

18.08.2018 13:06

Ова Додикова изјава " најбоље је да се разграничимо" није равна највећем лудаку из психијатријске болнице. Зашто то он потеже - па очигледно нема више зашта да се "хвата", сем за овакве глупости. Кад се неко утапа и "за сламку се хвата".Нису само ово његове "ЛУЂАЧКЕ ОПСЕСИЈЕ". Додик на свим ударним вјестим говори "ВОДИМО" преко 80% у односу на коалицију". Мора овако народ "увјеравати у свој лажни мит", јер ево одговора њему да спере љагу : " Давида Драгичевића убили су припадници МУП-а РС. Четири су главна зла власти: одгађање, подмићивање, грубост и поводљивост. Чудна је то жеља; тражити власт и изгубити слободу, или: тражити власт над другима а изгубити је над самим собом. Нема веће власти него власти над самим собом и својим слабостима.Очигледно да је ДОДИК изгубио компас у СВОЈОЈ ДОСАДАШЊОЈ ВЛАСТИ. Зато ко у бога гледа у овог љигавца Стевандића. Кад би људи били анђели, тада не би требала постојати никаква власт. Када би анђели владали људима, не би требало никакве, ни вањске нити унутрашње контроле. А при успостављању система владавине велика потешкоћа јест у сљедећем: прво морате омогућити влади да контролише оне којима влада - а затим је обавезати да контролише саму себе - ТРЕНУТНА ВЛАСТ НИШТА ОД НАВЕДЕНОГ НИЈЕ УСПЈЕЛА.Искуство нас учи да државна власт не служи баш увијек интересима цијелог народа, већ, штовише, често интересу само једног моћног сталежа. Нема власти без људи, људи без материјалних добара, материјалних добара без просперитета, нити просперитета без правде и добре политике. ШТА УЧИНИ ОВА ВЛАСТ ЗА НАРОД НА ДАВИДОВОМ ТРГУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.08.2018 13:07

Овај идиот зна да је изгубио подрску и да је тег око врата Вуцицу у односима са западом па му се увлаци у гузицу и спреман је на све па и да нас увуце у ратне игре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

калесија

18.08.2018 13:08

Неце он то сто говори Ооон. хоце само да добије изборе опет а до следецих по старом па опет кад доду нови и све тако....неби он висе стеку ронхила под миску боље са авионом и бира гдје це и то бас о васем троску драаге комсије. Зато размислите добро и одлуците по свом мисљењу а не нити поцијем друго. Позззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

18.08.2018 13:09

Добро, ако тако мислис односно мислимо, хајдмо одмах, јер ако нисте примјетили изумирамо. Ово је велика територија на којој има свега 800.000 срба. За 20 година 700.000 и то старих у просјеку 40 година. У тим се годинама нити радја нити ратује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРУМП САД И ЕЗ

18.08.2018 13:09

НАТО ТИ ЈЕ ПРОБЛЕМ ДОДИКУ.НИ АРНИ ТИ ВИСЕ НЕМОЗЕ ПОМОЦИ.ЗАПАМТИ,БИЦЕ ТИ ЗАБРАЊЕНО ПРЕД ИЗБОРЕ И СКИНУТ С ГЛАСАЊА.ТРАМП ЈЕ ТО ВЕЦ ПРИПРЕМИО.ПОЗВАЦЕ ЗЕЉКУ У БИЈЕЛУ КУЦУ И УРУЦИТИ ОДЛУКА СЛОВЕНКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.08.2018 13:15

Овај це нас сигорно да поведе у нови рат само да остане на власти. Референдуми одцјепљења разграницења и повратак у деведесете па некада поврат ак уназад и до 600 година када су биле пасе. Никако да се бави садасњости и будуцности. Цак у томе има сад подрску од оног побацаја у Србији .Подијелио Србе у Републици Српској,а сада као хоце да повезе Србе у региону како би их јос висе подијелио. Треци ентитет па за пар година имат це мо 10%терирорије БиХ насељену Србима. Сада једино изгледа да оних 100 или 200 хиљада Срба са Косова хоце да насели у РС како би опет имао сигурне гласаце сто би му омогуцило да до краја зивота остане на власти . Вјероватно да би створио услове да послије своје владавине власт мозе да преда сину Игору.Ово је вец постало опасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxит

18.08.2018 13:17

Нису сви против Срба.Срби су против свих других.Кад видис тај проблем видјецес и рјешење за исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија

18.08.2018 15:00

Ето,види ста си ти написао и како да цовјек не трази да се одвоји од таквих као ти?

Name

Ре комедија

18.08.2018 16:03

Молимо Вас процитајте Ронхилов текст у потпуности и ту ћете наћи разлог за овакав коментар.Ми сами сви против нас!?Немам проблема уопсте са људима тако да Вас коментар не стоји.

Name

Погибија

18.08.2018 13:24

Па да гледамо тудју дјецу како гинемо јер це наса отици у Милано да пију нес кафе и возају порсе. Такое преседнице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

18.08.2018 13:24

Иста фора из 2006 године. Паметном И превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.08.2018 13:25

Дјецу нам нецете висе убијати нити слати у рат. Дјубре једно. Ограници Лактасе и немој висе никад са излазис медју народ са таквим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛУЗБА

18.08.2018 18:45

ДУДА БАЊАЛУЦАНКА ХАХАХАХА

Name

Најбоље је да

18.08.2018 13:27

ти не лапрдаш више! ШТА ЗАКУВАВАШ, САДА ПРЕД КРАЈ МАНДАТА??? БОЈИШ СЕ ТИ ЗА СВОЈУ ГУ****! БОЛИ ТЕБЕ Q ЗА НАРОД! И ГОВОРИ КО ЈЕ КРИВ ЗА УБИСТВО ДИЈЕТЕТА-КОГА ШТИТИШ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мецка

18.08.2018 13:29

Не, ви Срби стварно цацкате мецку, и послије се цудите кад добијете по усима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

18.08.2018 13:30

Залосно је цути ста све овај мафијас свом народу лазе. Он није нигдје добродосао, санкционисан је са разлогом у скоро цитавом свијету. Док год буду овакви на власти, нема среце за РС. И на крају се сви цуде засто је цитав свијет против нас ?! Е бас због оваквих злоцинаца који пљацкају свој народ и ниста их друго не занима него свој лицни финансијски интерес. Он мозе полуписменима лафинати, који гледају вјерно РТРС, који немају приступ интернету. Он је веци непријатељ србима него цитава ЕУ и Ватикан и 40 Енглеза итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

18.08.2018 13:31

Ти си се давно са здравим разумом разграницио. Немој даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

18.08.2018 13:33

Е мој Додик... Дал' стан на Дедињу ил' мозда на Н. Београду питање је сад. Ма дај оба,реце предсједник.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНТЕЈНЕР

18.08.2018 13:34

СВУ МИ ХРАНУ УЗЕШЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука.

18.08.2018 13:35

Па ста цекас висе,имас све у својим рукама,ево имас и подрску српског народа само флоскула,за флоскулом а народ гладан одлази одавде,ста це ти онда све када се исели становниство,јадно и бједно ако на томе добијас гласове народе навали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кикло

18.08.2018 13:36

И да буде све као сто ти прицас, хоцемо ли зивјети боље? Сваста обецавас али нисам нигдје процитао да нецете висе красти. Како год се звала дрзава, нема нама на зелену грану са вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњо

18.08.2018 13:44

Оцес дрзаву то си мислио рец, па ако си спреман опет да ратујес прогласи је нико ти не брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.08.2018 15:05

Сигурно це РС бити независна само је питање времена! Питат цете се као сто сте се питали и кад је створена република Српска!

Name

Ре Истина

18.08.2018 21:06

Једно је друзе прицат по порталима а друго је стање на терену. Слободно стисните па прогласите независност. Ако мислис да це то бит супер весео дан гдје це те по градовима РС славит независност варас се. Бит це то дани страдања и поцетка теског рата гдје цес плакат а не смијат се.

Name

Посматрац

18.08.2018 13:51

Е .урац цу ти ја ици разграницавати,него ти фино сам са својом свитом и фамилијом па на твоје границе које си зацртао. Ја сам своју младост оставио у рову бореци се за твоје ухљебе на власти,никад висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

19.08.2018 02:23

Залосно али истинито.

Name

Миладин

18.08.2018 13:53

Све је тако само да друга или трећа страна спава или аминује ста он каже. До сада смо се увјерили у супротно...а имао је довољно времена, сада по старацке дане несто да уради, пихх.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе..

18.08.2018 13:54

Има новог савјетника Стевандица...чија висе политика ни у Дрвару не пролази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

18.08.2018 14:01

Побогу Милентије па ти се сваке изборе одцјепљујес,правис референдум,одвајас се,нисам твој фан,ал брате не знам како је... тај народ у мозак,па економију си упропастио,ко це ти остати у дрзави,млади одосе,нема нам ко радити,а ти би ратовао.Теби одговара да ти остану само ови са будзета који ти дају глас,испрани мозгови,које си јебо у здрав мозак,убијате оне који вам се супроставе,докле висе,згадио си ми се, вријеме је да одес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгубљен

18.08.2018 14:04

Разграницио си се ти с својим мозгом! Мало сто си нас вратио 1000година у риквец у односу на нормалан свјет, младост си отјерао и никад је нецес вратити, ма боли тебе к....ти си добио сто нигдје друго не би! Фуј, незнам сто губим вријеме уопце цитајуци било коју твоју глупу изјаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим Ман

18.08.2018 14:07

Који минорни народи. Каква јос јаднија улога народа балкана у економско политици свијета. А какво лагање народу. Какав јадан лидер и лидер кога? Народ им даје глас, незнам како висе, ја на фестивалима љетос, народ нема марке у дзепу за пиве и пљескавице, и то су дрзаве???? Био сам на Тјентисту, Козари ... Добра организација и без редова пред саторима који продају пиву. Треба ли да вам цртам како то изгледа на Октобер, Хулсфред, Берлин и другим фестивалима у Европи. Ето, а кад цојвек слуса и цита артикал о овом цовјеку,реко би да је предсједник Русије и Кине скупа и по броју становника и по поврсини "дрзаве" Јад јад и нажалост - јад. Запитајте се сами ово сам вам само једно поређење направио а имам их колико хоцете - само упитајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањар

18.08.2018 14:10

Будало једна, то је прича само за твоје гласаче а не за паметне људе! Није Нато на годишњем одмору па да ти правиш заједно са Вучићем рачун без крчмара! У року од 6 мјесеци Федерација би била примљена у Нато па би ми поново страдали као и 95 и доживјели прогон од којег се не би опоравили ни у наредном вијеку.Нажалост, има још будала који вјерују у ову бајку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

18.08.2018 14:14

Не могу сви бити против Срба,запитајте се засто сте ви против свих? Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сами

18.08.2018 14:15

А јел баш? Срушили сте ми све сто сам имао, на мојој сопственој земљи, протјерали ме са те исте и сад би да повлачите границе?? Само стисни смраде један. Ја ћу лицно организирати брдо тужби у Стразбуру. Само се играјте, мајмуни огавни!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија

18.08.2018 15:07

Цуј судац ако ме јос једном фаулира бум га повукел за весту. ЈА ЈА ЗА ВЕСТУ,ЈЕСТЕ ЛИ ЦУЛИ!

Name

Браво За Бн

18.08.2018 14:32

Браво председниче живио Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

18.08.2018 14:45

Миле броји ситно после избора нико те неце питати низасто осим суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

18.08.2018 14:51

Ко Милокрада зове Србином тај је будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

18.08.2018 14:53

Браво Милокраде и вријеме је да се и народ разграници са тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

18.08.2018 14:56

Бозе ти помози!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салаука

18.08.2018 15:00

Луд цовјек, хоце пониво рат па да мирно мозе да се склони са покраденим милионима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyзq

18.08.2018 15:07

Милорадове прице о неком разграницењу и о којекаквим референдумима увијек пред изборе, дотад се мирно пљацка властито племе, станови се купују, куце граде, конкурси намјестају, паре измјестају по Кипру, дјеца убијају, слуцајеви не рјесавају. Зар тај цовјек нема неку бољу прицу или стварно мисли да це му она и овај пут проци, сада када млади бјезе на све стране само да његову главурду не гледају ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

18.08.2018 15:16

Е мој народе, слушао сам прије пар година једног професора са неког факултета у Тузли, гдје фино човјек каже, једини начин да ови лопови бакир, цовиц, додик у остала братија задрзе све украдено од овог јадног напаценог народа је рат, онда долази ресет система и они се извуку без казни...само да ли је народ довољно блесав да иде гинути за идеале...овај балкански на залост јесте...да ја идем ратоват, да погинем, останем инвалид па да моје дијете ради код додиковог говеда (сина) за 300КМ...нека хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ткрајсек

18.08.2018 15:16

Гдје год се осврнес свугдје скоро па иста ситуација. У Хрватској ХДЗ све покрао и унистио. У ФБиХ Баке&Цо исто направили,у РС овај Лактаски сивоња вец 10 година продаје једну те исту маглу и супљу. Опет с друге стране Дрине Вуцко продаје своју демагогију и тако све у зацарани круг. Мрзња медју људима само расте а ови лопови из власти на тај стос само пуне своје дзепове. И на крају сто је најзанимљивије ти исти народи опет гласају за те исте лопове,а онда се питају засто нам је свима стандард сјебани зивот тезак? Па глупи народе за ста ти уопце слузи та глава? Да имас на раменима ста носати или да њоме мислис!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.08.2018 15:28

Ти се ретарду латљиви од политике разумијес једино колики проценат од ког посла требас узет. Ето ни љубавницу ниси знао сакрит колико мислис о својој породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бајина опсесија

18.08.2018 15:30

БОЉЕ БИ БИЛО ДА БАЈА НЕ ЛУПЕТА. А је л' нам то што говори? Говори, говори, како не говори! Говори нам о томе да је власт слатка, па макар и најмања била. Власт је власт, сласт је сласт, испреплетена власт и сласт - да зуби од ње трну. Јер ко се ПОНОВО ДОЧЕПА ВЛАСТИ „тај је на коњу“. И не гледа се какав је коњ, је ли пастух, или рага, је ли кљусе или пони, главно да је коњ. Па макар био и дрвени коњ. Ако нема коња, добро је и магаре, главно да се јаши. Јер, гдје се коњ ваља, тамо длаке остаје, тако мисле и снују, али ни за живу главу то не би на глас изрекли, и надају се длаци. Што нам то још говори? Говори нам да они који успију задобити власт, да су се осигурали за сљедеће четири године, све по оној некадашњој социјалистичкој: „алај волим овај режим, плаћа иде а ја лежим“ (чак се и римује). Наравно да кад би ово изречено била истина (сулудо је и помислити такво што), да би се сви они увриједили јер томе није тако, они се „дају“, „дају све од себе“, „пате“ они, „пате им фамилије“, сви пате; они „изгарају на дужности“. Да, да, није то посао као и сваки други посао, то је „дужност“, а дужност је нешто друго. Што? Нешто јако, јако озбиљно. А ДОДИКОВА ВЛАДАВИНА ПОКАЗА ВЕЛИКУ НЕОЗБИЉНОСТ, НЕЗНАЊЕ, А ЕВО ЗАВРШАВА СЕ СА ВЕЛИКИМ ЗНАКОМ ПИТАЊА - КО ЋЕ ЗА ТААКВУ ВЛАСТ ПОНОВО БИТИ ? ЈА ЗАСИГУРНО НЕЋУ ЈЕР СЕ ОГРЕШИШТЕ НЕ САМО О ДАВОРА, ВЕЋ О СВЕ КОЈИ ТРАЖЕ "ИСТИНУ И ПРАВДУ ЗА ЦИЈЕЛУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никада

18.08.2018 15:31

Битанго , Србима неце бити добро све док их буду представљали којекакви Хрвати , те док их ти са својом близом родбином , заједно са кумовима и разним тајкунима не будете престали до изнемоглости пљацкати , те све док не вратис народу опљацкано и ти и твоји разни кумови , те разне битанге као сто си и ти . Блебецес без везе и хватас се поново неког Српства , а Србин ниси . Доказао си ти своје право лице и у току стварања Републике , а и током твоје дугогодисње тираније над овим народом . Све си унистио сто се могло унистити , а све под пластом лазног патриотизма , а ницему ниси допринио приликом стварања Републике и било цега другог , колико вец терорисес овај народ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

буффало.билл.бл

18.08.2018 16:02

Најбоље да ти нестанеш након октобра. Да се ресетујемо, да почнемо изнова, да те заборавимо, да нам сване. Доста је тебе више. Ишшш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

18.08.2018 16:09

Хе, хе. Предизборно разграницење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

18.08.2018 16:09

Хахааххахахахахахххахаахаххаххахахахаххахахаахаххахаххахахахахааххаххахахагаххаххахаххаахаххахаххх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

18.08.2018 16:14

А да разграницимо плате приватни и дрзавни сектор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФW

18.08.2018 16:19

Да хоцете висе и отиц, да не гледам ове биковске фаце,

ОДГОВОРИТЕ
Name

папак

18.08.2018 16:21

Оно само ради реда знас ли ти да овисис о дијаспори која је вецином босњацка преко 100 0000 и ако сад буду паметни као ја па сви или престану долазити или искљуциво у федерацији буду исли тросити слиједи економски,трговински,социјални,политицки... хаос само тако настави друзе па цес далеко догурати с таквом памети босњаци иако су мањина али они из дијаспоре су захвални сто овдје иста ради и какву такву плату људи успији зарадити па тако и сам ти а и твоје "колеге"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наслов говори овог текста

18.08.2018 16:25

колико си ти пролупао!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сани Бој

18.08.2018 16:26

Најпаметније је да ми у Српској чувамо оно што сада загарантовано имамо, а то је извршна и законодавну власт, полиција, образовање, језик... Једино треба да се окренемо развоју економије, сузбијању корупције, криминала, непотизма, правди за сваког човјека...А приче о разграничењу, самосталности, уједињењу итд. само су илузија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2018 02:38

Да цувас оно сто одувјек имас и оно сто ти нико никада није угрозио?

Name

ре истина

18.08.2018 16:32

Ти то заборавио бобе јели? друзе та твоја РС је пред банкротом знас ли ти да сваки 3 радник овиси о дијаспори без ње зарадио би да просис по улици !!! муцни мозгом ако се отријезнис некад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Сирији нема побједника

18.08.2018 16:40

“Не треба Србима Дејтон, то је глупост. Видим да претендујете на то да то треба да ријеши дипломатија. Дипломатија ће дати печат, а решење морамо ми овде да остваримо. Дакле, уколико ми будемо имали јединствен национални консензус, да став свих органа Србије буде јединствен шта се жели по том питању, онда је то сасвим једна друга ствар“. Додик закључује да не треба оклијевати, јер „све има неко своје вријеме“. Ево ратоваћемо за тебе и Шпирића, купамо се у млијеку.. Шта да нам туђин дође за владара, остали би без таквог добра и сјајних државника. Све је јасно, глас за Додика је глас за РАТ, па коме је до тога нек подржи! Некад се питам да ли он нас (народ РС) толико мрзи па жели да нас уништи, или је уцијењен па испуњава нечије директиве или у заблуди да је стварно јачи од свих? Има ли ико разуман да утиче..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сипа

18.08.2018 16:45

Одмах хапсите Додика он има да нам укине РС са својим изјавама само питање дана кад це свету да пукне Филм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

18.08.2018 21:43

100% Си у праву

Name

Деwац

18.08.2018 16:52

Милораде делијо Врати и Крајину отидзи мало до Колинде кад си толико велики Патриота.Ста би неспомињес нигдје Крајину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марqуез

18.08.2018 17:05

Независност Републике Српске као и сваки пут прије избора..... Одмори се Миле... иза ресетака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

18.08.2018 17:18

Јел као Референдум .А уствари Анкета .Ај не Сери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.08.2018 17:19

Све је то добро Миле рецено, само да ти на том путу ниси опљацкао свој народ,а то велики дрзавници Миле не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

18.08.2018 18:11

ТАКО ЈЕ ДОДО..Свако себи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2018 06:22

Тако је, ми народи у БиХ за својим послом а Додо иза ресетака, да се разграницимо.

Name

Блуе

18.08.2018 18:12

Ова двојица преписују "вањску" политику, од како су легле паре од зграде МТЕЛ-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјече, докле..

18.08.2018 18:13

ДОКЛЕ ВИШЕ, КАКО МУ НЕ ДОСАДИ СТАЛНО ИСТА ПЛОЧА, ВРТИ ЛИ СЕ ВРТИ. ИМАЛ КОД ЊЕГА ИКАДА ИЈЕДНА РИЈЕЧ О ЗАПОШЉАВАЊУ, ЕКОНОМИЈИ, ОВИЛИКИ ЕГЗОДУС, ПОЛА МИ УЛИЦЕ ФАЛИ, А ОН СЕ УХВАТИО ИСТЕ ПРИЧЕ КАО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

18.08.2018 19:35

Нека баја казе како мисли разграницити брцко дали он зна ии његови ботови да је рс подељена на два дијела. бас због таквих какав је он није то слуцајно направљено мозда он мисли да припоји србији само истоцни дио оно тамо од брцког а нас овамо назападу да остави у босни. мислим да су то само предизборне прице ниста од велике србије без велике крви а ко је луд да ратује за додика и његове криминалце. његов син неце сигурно.

Name

Усро си се сад а

18.08.2018 20:09

НАЈБОЉЕ БИ БИЛО ДА СЕ РАЗГРАНИЦИ СВЕ ОНО СТО СИ ПОКРАО ОД НАСЕГ НАРОДА СРОЗО СИ НАСУ ОМЛАДИНУ РАДИ ТЕБЕ МАЈМУНЕ ЈЕДАН ОМЛАДИНА ОДЛАЗИ УБИЈАС НАМ ДЈЕЦУ СКОТЕ ЈЕДАН,ТИ СИ ПОСЛАТ ОД ЗАПАДА ДА НАМ СРУСИС ОВУ НАСУ ДРЗАВУ НАСУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

18.08.2018 20:11

Познајес ли ти,Гуто,оног неког сто има узрецицу,АЈ НЕ СЕРИ..који си ти токмак..и није проблем сто си ти толико неотесан,него сто те будале подрзавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.08.2018 20:14

ТЕ ПРИЧЕ НАМА НЕ ТРЕБАЈУ НАМА ТРЕБА ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВИЈЕКА АКО НАМ СВЕ ОДЕ ШТА ЋЕ ВАМ ЕНТИТЕТ БЕЗ НАРОДА.КО ОСТАЈЕ ОКРЕНИТЕ СЕ ИЗА СЕБЕ СВЕ ПАМЕТНО НАПУШТА ОВО ЗАТРОВАНО ТЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

18.08.2018 20:38

ЦОВИЈЕК ЈЕ НАПОУНИО ДЗЕПОВЕ САД ТРЕБА МАЛО ЗАГУЗВАТИ КАКО БИ СЕ ИЗВУКАО НЕКАЗЊЕН.ВЕЦЕ БУДАЛЕ,ЛОПОВЦИНЕ И ЛАЗОВЦИНЕ СРПСКИ НАРОД НИЈЕ ИМАО ОД ПОСТАНКА.ДАБОГДА СЕ ТАКАВ НИГДЈЕ ВИСЕ РОДИО.ЦОВИЈЕК БИ ООЕТ МАЛО РАТОВАЊА,А ОН БИ И ЊЕГОВА ПОРОДИЦА ОДАВДЕ БЈЕЗАНИЈА,А БУДАЛЕ ДА ГИНУ И КУСАЈУ ЦОРБУ КОЈУ ЈЕ ОН ЗАПРЗИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никтор

18.08.2018 21:10

Све је то добро али сте толико сумњиви у финансијским трансакцијама да је то језиво, и ти слуцајеви попут Драгичевића па три пута закљуцавам прозоре и браве на вратима.Језиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле манипулатор

18.08.2018 21:24

Е мој Милокраде, вијек је лос због тебе! Крадес и лазес народ. Нису други криви као сто ти коментарисес, него сте ти и твоја бахата банда криви. Не сваљивај кривице на друге! Ти си за све крив, престани да лазес. Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

18.08.2018 21:52

Разграницио си се ти одавно са мозгом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коколо

18.08.2018 22:02

Ој шака јада си умислила нешто... Пола Добоја и Теслића ради у Тешњу, Модричани у Оџаку и Градачцу..да не набрајамо даље..и ти би разграничио..нахрани сиротињу, шверцеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2018 09:47

А скоро цијело И. Сарајево у федералном Сарајеву, Фоча и Чајниче и Рогатица раде у Горажду...

Name

Демагогија и блеф..

18.08.2018 22:11

Ово о 'јаким лидерима' подсјети на јадно и кукавно стање у Европи апропо лидерства и 'јаких лидера'. Да су имали и да имају 'јаке лидере' гдје би само био крај вриједним Швеђанима, Данцима, Финцима и Норвежанима. Па Белгијанцима, Холандезима, Португалцима, Британцима и Ирцима. Французе и Италијане да не помињемо, Аустријанци, Словаци, Чеси, Исланђани.., туга, чемер и јад. Па ни Ангела није неки јаки и 'моћни лидер', више личи на некаквог неуморног и вриједног државног службеничког црва. Династије данашње се тотално срозале, лидерства што се тиче. Више није јасно на чему Европа стоји, нигдје на видику ни осредњег а камоли 'јаког лидера', како то се без унутаршњег везивног лидерског ткива не уруши, онако сама од себе,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

19.08.2018 04:58

Ти осјецас пулс народа увјек прије избора а толике године имаш власт и шта си направио! Срам да те буде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.08.2018 05:27

•Додик није опијен вином, јер би се прије или касније отријезнио. Прије да је опијен властољубљем. Зар ништа није научио из Милошевићевог случаја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

19.08.2018 07:04

Јос није спомено референдум , можда овај пут и стварно изгуби изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрват

19.08.2018 07:30

Поздрав из Буковице код Б Луке за Милорада , данаси прелијепо прицао али ми смо браца и ми се морамо волити

ОДГОВОРИТЕ
Name

мурија

19.08.2018 08:37

Овај је пукао 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

19.08.2018 09:00

Јадо, кога сте ви ослободили, који сте то рат ви побиједили? Додо, и други се питају....

ОДГОВОРИТЕ
Name

није проблем

19.08.2018 11:42

Ал прво се мораш разграничити са мном

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

19.08.2018 11:50

Разграницио си се ти са памецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2018 12:27

Тако је.

Name

Круг

19.08.2018 12:16

Додара о разграницењу, о Сребреници...хоце да баци кост медју народ, а он у то исто вријеме купује стан снахи у Београду. Он се нама смије и понизава нас. 50 дана пред изборе па навалио јос да нас затрује и опљацка колико се опљацкати мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам бот

19.08.2018 13:05

Овај нас је упропастио на сваки могући нацин.У рату није био,досао на власт уз помоћ запада,укинуо војску,потписао да Брцко буде дистрикт,економски са својим тајкунима нас срозао и и даље то ради.Запосљава своје гласаче на измисљена радна мјеста и задужујемо се да би они имали плате.Упропастили 2-3 банке.Изнијели милијарде из опљачканих предузећа попут борца.Фирме његових блиских кумова и фамилије све послове добијају са висеструко увецаним цијенама од трзисних И НИЈЕ МУ ДОСТА ХОЦЕ ЈОС ЈОС ЈОС,ДАЈ ДАЈ ДАААЈЈ СВЕ МЕНИ.Са милион и двјесто хиљада популацију је свео на осамсто хиљада и сад Јос Прица о разграницењима као да ми немамо вец ентитет и Дејтон цији су гарант Русија и САД.Завадја нас са свима само да одбрани свој лоповлук.Највеци непријатељ Српског народа тренутно је Милорад и његова екипа и свако ко гласа за те криминалце такодје је непријатељ ТАЦКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе,мозе

19.08.2018 15:10

Додице, ал ја у клин ти у Фоцу на 40 год.разграницења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

19.08.2018 15:33

Али, најкрвавије ми је оно кад казе:"Поново су сви против нас."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

20.08.2018 06:46

Најпогодније вријеме за изненадно разграничење је ноћу, у мукло кишно и магловито доба, негдје пред зору, тада пажња попушта, тада и најсавјесније нигхт портере зна сан преварити. А народ кад се пробуди и протрља крмељаве очи, кад оно, има шта да види - разграничење већ било, разграничили се, готова ствар, шта је ту је, вријеме се не може вратити, ни догађаји такође. А послије, нека је народу у помоћи сам свевишњи којег још нико ни видио није. На попришту остају народ и они, народ са једне а разграничавачи са друге стране, и никог километрима уоколо, празнина која бије из сваког камена, сваког сасушеног грма, пустиња и пустоловина. Па ће бити као у оном старом филму из делте Неретве, у којем сеоска луда упозорава - народе сакриј вино и жито, али сад не иде војска, већ иду разграничавачи. Народни пљачкаши.

Name

Вансте

19.08.2018 17:23

Ста и да се разграницимо, куд онда и ста, једино би могли у Србију и евентуално Црну Гору, мозда Русију путовати,ко би нас признао, пуно озбиљније земље нмг опстати а камоли нас сака јада и са МД-ом оваквим какав јесте, туго моја дузни пет милијарди, нас би будзет био мозда око 1,5 милијарди и како би га пунили кад и овако једва се крпи крај са крајем, сав бизнис дрзи пар породица (додиковици,кајици, станковици и то је то) за пола године истоцни дио би се отцијепио од западног јер би нам јос та подјела остала, онда би додик прогласио овај дио да казем западни за царевину и био цар до краја зивота, а ми би остали изигравали дворске луде, е мој милораде пробуди се, остави нас јаднике да се патимо до краја зивота а ти иди и узивај са својима у теском муком зарадјеним милионима бирај Кипар, Малдиви, Русија у Србију немој тамо се убијају знас вец ко, недај бозе крупан си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

19.08.2018 18:02

Чиме бједо да се разграничио,да се мењамо са Косовом ми на Косово сви Срби у једној земљи а Шиптари са Босанцима у Босни то би могло.Договорите са Европом да Срби буду на једном мјесту а Шиптари и муслимани заједно Хрвати у Хрватској тако да сви будемо на своме.А овако само блебећете без везе немамо ми чиме да се разграничио једино да се опашемо кинеским зидом по територији РС тешко нама с тобом јадни смо ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Унац

19.08.2018 21:22

Ти си катастрофална греска код срба.Нико висе није вредјао србе и понизавао их од твојих кадрова И цланова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

19.08.2018 21:58

Могли би ми добит санкције ускоро

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина без правде

20.08.2018 04:02

Тиси се Миле већ разграничио са својим Србима распродао си све што је ваљало Све си своје обезбедио и материјално и моралну гаранцију даје суд а материјалну свакако ,Ти. Дубоко смо се разграничио још нам требаш увести таксу и порез на рад у федерацији дали ти Миле знаш колико нас ради и живи од рада у федерацији у којој нам живот загорчава. Ти упорно хоћеш да радимо код твојих тајкуна брз плате и доприноса знашли болан да у федерацији нема посла без лекарског и без пријаве Мићемо гласати за ону државу која ми посао даје а тисе одвоји од нас Ане од наших послодаваца. Иди у манастир и њега разграничи и огради за себе. Иле знаш колико Срба из рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергеј

20.08.2018 05:45

Зашто се праце интервјуји са овим уличарем. Не знам никог ко чита и мани шта он блебеће. Лопив, лажов, преварант који нас је неповратно уништио. Ову матрицу врти већ 9 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

20.08.2018 10:20

Сад опет предизборне глупости и скупљање гласова. а случајно а нечеш бити изабран у председништво бих .А ако будеш био би вечи босанац негонАлија и сам би брисо геанице РС и био за њено укидање.Јер тебе неинтересује ништа осим твоји дебели гузова.Само жалпсно што то овај народ неводи.Него ето сад је 2018 онај мистични референдумо оцепљенку и припање Србиј нешто тишина појела маца језик .А оно кад јеељкица била у САД мали лобирала и изјавила како ке САД пријатељска земља о како је у склопу БиХ и непада им на памет оцепљење .Баја ко те незна а знају те сви ко манипулатора и шверцера лажљивца и манипулатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пасха

20.08.2018 11:44

Какве везе има миле са косовом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се..

20.08.2018 17:42

Па србин ли је или није; додик је срце српства и србије.

Name

РУЗА

20.08.2018 18:31

Најбоље разграницење тразити са тобом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАСАК ВЈЕТРА

20.08.2018 18:37

Ма ста серете по порталима дизете реп ,игнорисите,уцините несто корисно,изадјите на изборе,показите да су промјењљиви,и слефецима који додју исто тако,зато ми вас није зао поцркајте,нису марсовци досли да нам изаберу ово сто имамо,ИГНОРИСИ,УЦИНИ НЕСТО КОНКРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

20.08.2018 20:03

"Најбоље да се разграничимо" Ми од тебе и ти од нас"

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЉЕ

21.08.2018 07:12

УЗМИ СТО СИ СТЕКО-ОПРАСТАМО, САМО ИДИ И НЕ ВРАЦАЈ СЕ ИНАЦЕ ЦЕ И ХРВАТИ ДОБИТИ ТО СТО ТРАЗЕ,НАМА ЦЕ СА ТОБОМ ТАКВИМ УВЕСТИ САНКЦИЈЕ НА САНКЦИЈЕ А ВЕЦ СМО НА ИЗДИСАЈУ, ПАТРИОТО И БРАТЕ СРБИНЕ..ИДИ И НЕ ОКРЕЦИ СЕ СИНЕ И НЕ БРИНИ ПУНО ЗА НАРОД,ТВОЈА НАС БРИГА УКОПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цале!

21.08.2018 09:55

Да се разграницимо па да направис концетрациони логор од Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ