Соколац: Акција ауто-мафије

Тројицу младића из Сокоца полиција је пријавила тужилаштву због сумње да су, као чланови организоване ауто-мафије, од лопова преузимали украдена возила, а затим их у шуми у околини Олова растављали, те продавали у дијеловима.

Република Српска 18.08.2018 | 10:18
Соколац: Акција ауто-мафије
"Независне" незванично сазнају да су у питању Слободан С. (30), Јовица К. (25) и Ђорђе Т. (28), а полиција их терети за укупно шест крађа, од чега три тешке.

"Слободан је већ у притвору због сличних кривичних дјела изведених у ФБиХ, док је Ђорђе у бјекству и за њим се трага", каже наш саговорник.

Тројица младића, како их сумњиче, стоје иза "касапљења" возила која су украдена на подручју које покрива Полицијска управа Добој, односно у том граду, те у Дервенти, Модричи и Броду.

"У питању су искључиво 'Волксwагенова' возила, и то углавном голфови", појашњава саговорник "Независних".

Тројица младића су, конкретно, осумњичени да су преузимали возила од лопова који су их претходно украли.

"Потом су их, како их теретимо, возили у једно село код Олова, односно у шуму. Ту живи тек неколико становника, који ништа сумњиво нису примијетили. Међутим, полицајцима је успјело да пронађу локацију, а затим и дијелове возила", појашњава извор "Независних".

Из добојске полиције у петак је потврђено да су Окружном јавном тужилаштву Добој поднијели извјештај против та три лица, а због сумње да су се о закон огријешили од 2012. до средине јуна прошле године.

"Њих су идентификовали полицајци ПУ Добој, заједно са колегама из Управе криминалистичке полиције МУП-а РС, а у сарадњи са припадницима МУП-а Зеничко-добојског кантона", рекли су из добојске полиције.

По свему судећи, идентификовањем ове тројице осумњичених није стављена тачка на ове крађе, јер је потребно утврдити ко је још у томе учествовао. Наиме, могуће је да су они имали још сарадника, а у току је истрага о томе ко је та аута крао.

Такође, могуће је да ће се утврђивати и да ли ова група стоји иза још неких кривичних дјела.

(Независне новине)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

шумска мафија

18.08.2018 09:40

Морају момци нешто радити кад им режим неда. Додиковци опљачкаше милијарде народне, а ове јаднике ћерају за ауто, балван, овцу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2018 17:32

А сто се нејависе Милораду да им д по 3 милиона да се недрогирају и краду хахахахахахахахаха

Name

Додик

18.08.2018 09:42

Само крадте, ђаво је све понио. Видимо се послије избора у апсу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

18.08.2018 20:06

Полиција не пријављује тужилаштву, веч подноси Извјестај о почињеном К/Д , полиција не терети веч у прилогу поменутог извјестаја доставља доказе о почињеном К/Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.08.2018 07:30

Исто тако је соколацка сколована полиција 2008. ухапсила 4 момка из Сокоца за крадју аута и прослиједила их у ФБиХ као наводне лопове да би дали простора правим лоповима да се склоне. Момцима одредјен притвор на основу рекла-казала иако су двојица од њих имали физицке доказе да нису били у БиХ у вријеме када су пронадјена возила украдена, док један наведен као возац уопсте није знао да вози нити је имао полозен возацки испит. “Одмарали” пар мјесеци у ЦЗ Сарајево док нису стигли резултати днк анализе и пустени из притвора уз образлозење тузитељке да је неко морао бити притворен због притиска јавности, да је јавност морала бити задовољена и да се захвале Соколацкој полицији јер су их они ознацили као лопове и послали у ФБиХ. Тек ове године, прије пар мјесеци, је подигнута оптузница за дјело које су њима стављали терет. Толико од мене о насој полицији.

ОДГОВОРИТЕ