ЛЕ - Мирковић: Избацили смо одличну екипу!

Зоран Мирковић, тренер Партизана, рекао је да је задовољан пролазом у плеј-оф квалификација за Лигу Европе.  Мирковић о Бешикташу: То је што је. . .  "Чека нас велика екипа", свестан је тренер Партизана тешког задатка који чека његов тим.

Фудбал 17.08.2018 | 09:45
ЛЕ - Мирковић: Избацили смо одличну екипу!
"Могу да будем задовољан резултатом и пролазом. Избацили смо одличну екипу, нисмо ушли како треба, али после тога смо били доста агресивни и радили смо оно што смо се договорили", рекао је Мирковић за ТВ Арена спорт после меча.

Партизан је у трећем колу елиминисао дански Норшелан укупним резултатом 5:3.

"Десио се тај пад у последњих 10-15 минута, али смо се можда и свесно повукли, а мало нам је и недостало снаге", казао је он.

Партизан ће у наредном колу играти против Бешикташа, који је избацио ЛАСК.

"То је што је. Имамо до четвртка време да припремимо утакмицу. Велика су екипа, али имамо времена".

Две победе Партизана против данског Нордсејланда одвеле су Партизан у плеј-оф квалификација за Лигу Европе.

После 2:1 у гостима, црно-бели су славили 3:2 код куће и обезбедили двомеч са Бешикташом.

Клуб из Турске је фаворит, међутим, намучио се да избаци аустријски ЛАСК. Тек голом у надокнади избегнута је елиминација!

Без обзира на то, Зоран Мирковић је опрезан пред долазак црно-белих из Истанбула (прва утакмица игра се идућег четвртка у Београду).

"То је што је. Имамо недељу дана да анализирамо противника и припремимо утакмицу, чека нас велика екипа", изјавио је тренер Партизана пред камером ТВ Арена Спорт и захвалио се публици на подршци против Нордсјеланда.

Претходно се осврнуо и на победу у реваншу са Данцима.

"Избацили смо једну одличну екипу, нисмо ушли у утакмицу како треба, али смо после примљеног гола били агресивни и заиграли по договору из свлачионице. Имали смо опет пад у последњих 10 минута, мало нам је и недостајало снаге", оценио је Мирковић.

Нешто опширније говорио је на конференцији за медије.

"Била је та црна рупа последњих 15 минута, што је мало забрињавајуће. Имали смо резултат, имали смо све, мислим да у тим моментима колико год да понесетаје снаге, морамо да одрегујемо другачије. Све у свему, задовољан сам, изборили смо две утакмице с Бешикташем, до четвртка имамо времена да припремимо ту утакмицу", рекао је Мирковић, а преноси Бета.

Новинаре је занимало како боље спремити екипу дуеле са турским тимом.

"Како се освежити? Ту је медицински блок, имамо до четвртка времена".

Упитан да ли види напредак свог тима, Мирковић је казао да види, али да има још много тога да се поправи.

"Играчи су концентрисани, слушају шта треба да раде и то спроводе на терену... Имају жељу и, верујте ми, радимо напорно. Види се напредак. Значи много три везане победе, није била сјајна ситуација пре 15 дана, рекао сам онда, а понављам и сада, то нам треба, стиче се самопоуздање, а онда је и игра боља и по логици ствари ту су и резутати".

Могуће одлагање утакмице против Рада

Мирковић је најавио да ће Партизан највероватније тражити од Суперлиге да се утакмица против Рада одложи за други термин, како би се црно-бели што боље спремили за меч против Бешикташа. Првобитно је планирано да се овај дуел 5. кола игра у недељу од 19 часова у Хумској улици.

Стрелац трећег поготка за црно-беле Светозар Марковић казао је да је супер осећај дати гол.

"Утисци су супер, постигао сам први гол у Европи, победили смо и што је најважније одиграли смо сви добро и прошли смо даље. Ово ми је други гол у тиму Партизана, не дајем често голове, али надам се да ћу дати још пуно", рекао је Марковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар