Влада заобилази Чајниче

Мале, локалне заједнице као Рудо и Чајниче једва састављају крај са крајем захваљујући и маћехинском односу Владе Републике Срспке према њима и њиховим проблемима, тврди начелник општине Чајниче Горан Караџић.

Република Српска 15.08.2018 | 21:33
Влада заобилази Чајниче
Он истиче да ова општина није имала користи ни од клирнишког дуга Русије према БиХ ни у другим финансијским помоћима.

‚‚ И за она средства помоћи која су од Владе Републике Србије и предсједника Вучића била одобрена за поједине општине критерији нису реално урађени па тако руђанска и чајничка општина, које су и граничне према Србији и Црној Гори, нису упале у тај програм, наводи Караџић.

Према Караџићевим ријечима и грађани ове сиромашне општине плаћају високе цијене горива али повратка дијела средстава за то нема годинама.

`За 12 година нисмо од тога добили ни једне конвертибилне марке и лопате асфалта од Владе РС за наше путеве , ` додаје Караџић.

Највеће богаство ове мале општине су шуме под јелом, смрчом и буквом али Република и од њихове експлоатације скида кајмак а општини остају само мрвице.

``Та средства која долазе и оних десет одсто не стижу у општински буџет на вријеме и ако ова власт остане и овако се настави нашим грађанима преостаје само исељење из општине", објашњава Караџић.

Он тврди да се годишње у атарима општине исијече око 80.000 метара кубних обловине, "убере" зато око 600.000 КМ а Шумско газдинство `Вучевица` је за седам мјесеци уплатило у буџет само 120.000 КМ.

`Још о бризи Бања Луке за Чајниче. Премијерка Жељка Цвијановић за осам година никад није посјетила нашу општину да се заинтересује за њене проблеме, а предсједник Милорад Додик поготово, а министри ако дођу обиђу своје установе", наводи Караџић.

Званичници Републике Српске заобилазе у широком луку општину Чајниче али зато редовно и ванредно стижу републичке инспекције и ревизори да нађу и длаку у јајету у општинском буџету.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ролекс 12

15.08.2018 19:44

Све из разлога зато што општине Чајниче и Рудо нису под власти снсд. Тако се Зељка брине о општинама у Републици Српској које не припадају владајућој структури. 7 октобра их шаљемо у политцку прослост! ВУКОТА ДО ПОБЈЕДЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинг

15.08.2018 20:34

Па нек вас обилазе ти за које сте гласали у вецини. Морате се мало потрудити и снаци. Како Обрен Петровиц сарадјује па му се исплати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кинг

16.08.2018 02:55

Не обилазе их ни они

Name

роки

15.08.2018 22:56

Реинтеграција у БиХ је рјесење. И Срби у Сарајеву који су остали зиве боље од Срба који су напустили свој град.

ОДГОВОРИТЕ