Пеђа о Богдану, Бјелици и што Кингси прескочише Дончића...

Предраг Стојаковић, члан оперативе Сакраменто Кингса причао је о томе да ли му недостаје кошарка, Богдану, Бјелици и очекивањима од тима "Краљева".

Кошарка 16.08.2018 | 19:30
Пеђа о Богдану, Бјелици и што Кингси прескочише Дончића...
Кингси су већ дуго ван плеј-оф зоне, али су претходних година имали високе пикове јер су све карте бацили на будућност.

Део те будућности сада су и српски кошаркаши Немања Бјелица и Богдан Богдановић, са којим Стојаковић прича редовно. Током кампа "Кошарка без граница" Стојаковић је говорио између осталог и о томе да ли му фали паркет.

"Ја сам укључен у кошарку из другог угла, прошао сам ту фазу кад ми је недостајала. Био је то тежак период као и код сваког играча да из кошарке пређеш у овај 'цивилни живот'. Било је периода кад ми је недостајало и кад нисам знао шта ћу са собом али убрзо сам се снашао и осетио потребу да се вратим. Сам тај осећај, мирис дворане и лопте мени доноси ново узбуђење", каже Стојаковић и прича даље о односу који има са Богдановићем.

"Проводимо Богдан и ја доста времена и налазимо се пре тренинга и после утакмциа причамо. Он је студент игре, стално жели да учи и упија нове ствари и види се по њему као играчу. Помера границе и гледајући га ово лето како се спремао и како наставља да тренира, очекујем боље партије још".

На питање да ли покушава да му пренесе своју чувену "праћку", Пеђа каже да нема потребе.

"Има он довољно добру праћку, не треба", каже Стојаковић који објашњава да је Сакраменто креирао развојни програм како би млади играчи дошли до изражаја.

"Ради се и индивидуално са њима и логично је да се очекује неки помак", каже Стојаковић, али не спекулише бројкама за наредну сезону у погледу победа.

"Тешко је и било би глупо да обећамо неку бројку јер би то наш газда сигурно прочитао. Верујемо у рад сви, у план који смо спровели и очекујемо напредак".

Од Бјелице се такође очекује много.

"Мислим да је један од наших најталентованијих играча у овом моменту. Понекад кад се нађете у некој екипи којој не одговара твој стил игре, том систему, онда у том проналажењу изгуби се самопоуздање. Мислим да ће код нас да добије то самопоуздање имајући Богдана и имајући нас изван терена и верујем да ће пружати партије иначе пружа Немања", напомиње Стојаковић и објашњава како је дошло до доласка Бјелице у Сакраменто.

"Нико није очекивао, мислим да није ни он. У последњем тренутку је одлучио да жели да се врати у Европу, ми смо ускочили. Имали смо га у плану од почетка кад се створило то слободно тржиште. Испрва се наклонио Филаделфији, али касније кад је одлучио да се врати у Европу, имали смо разговор и успели смо да га убедимо јер верујемо да може да нам помогне".

Богдановић је уз Диерона Фокса ослонац спољне линије Сакрамента, а Стојаковић каже да ће следеће сезоне имати више лопту у рукама јер је показао да може да игра и плеја.

"Многи кажу да ми имамо најбољу екипу за будућност јер не очекујемо ништа од наших играча у следеће три, четири године, а реално гледајући ниједна од екипа нема шансе сада против Голден Стејта по неким кошаркашким параметрима, али увек постоји такмичарски мотив и стално желимо више. Не знам да ли је преласком Леброна Исток ослабио али и даље тамо има јако добрих екипа и биће занимљиво у плеј-офу, надам се да ћемо и ми бити тамо једног дана", каже Стојаковић.

Кингси су бирали Марвина Беглија ИИИ на драфту испред Луке Дончића. Задовољни су како је одрадио предсезону до сада и мислимо да ће бити ол-стар.

Стојаковић сматра да је Марвин био логичан избор испред Луке Дончића јер на спољним позицијама "Краљеви" већ имају Богдановића и Фокса, а ту је и Бади Хилд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар