Видео - Прича: Биг Бен...

Који удара као Роки Балбоа!

Фудбал 16.08.2018 | 23:00
Видео - Прича: Биг Бен...
Тукли су га у Трнави играчи Спартака, као Аполо Крид Рокија Балбоу, али је последњи ударац био његов. Ел Фарду Биг Бен је показао своју величину. Показао да је све оно инсистирање Владана Милојевића на његовом довођењу и те како имало смисла. Био је, уз Немању Радоњића, главни архитекта Звездиног успеха овога лета у Европи.

Показао је мишиће.

А није отпочетка цела прича са Беном и Звездом ишла као по лоју. Можемо чак да кажемо да ни на једном играчу Владан Милојевић није толико инсистирао. И на довођењу, али и да га је толико чекао. Звезда га је откупила од Олимпијакоса за 500.000 евра, а момак са острва Мајоте није одмах почео да даје резултате. Било му је потребно мало времена да се навикне на Звезду и као клуб и на окружење. Било је ту лошијих утакмица, промашаја из изгледних шанси, сећамо се и оне прилике против ЦСКА…

Олакшавајућа околност му је била то што се знао са тренером из Паниониоса. И још важније, популарни Милојеје знао њега.

И сада га је дочекао у најбољем светлу.

Легао је Бен, што се каже - као ламинат.

У овим квалификацијама је на шест мечева постигао четири гола и имао је две асистенције! Против Спартака из Трнаве дао је гол на Маракани, дао је изједначујући гол у Трнави (вероватно најважнији у квалификацијама), а имао је и оно телепатско додавање до Радоњића којим је повезао брзоногог фудбалера са голом.

После меча имао је разлога да буде задовољан.

"Одиграли смо одличну утакмицу и после оваквог меча увек треба причати само о колективу. Када играмо као тим, можемо да победимо сваку екипу, то смо и доказали. Наравно да сам срећан због гола и аистенције, али најбитније је да смо се пласирали у четврто коло квалификација за Лигу шампиона. Била је ово одлична утакмица за мене и за целу екипу. Било је веома тешко на терену, али показали смо карактер и показали смо колико далеко желимо да идемо у Лиги шампиона ове године. Није било лако, али ми смо успели. Веома сам поносан на своју екипу", рекао је Бен.



Бен се показао као веома захвалан фудбалер. Растао је попут теста од првог дана свог битисања у Звезди, а сада је некако дошао у фазу да показује само оно најбоље. Милојевић га користи на чак четири позиције.

Можемо да кажемо да Бен није класичан странац, он је есенција тимског фудбалера и могао би да буде калуп или модла за довођење наредних странаца у црвено-беле редове. Поставио је Бен играма овога лета стандард коме Звезда треба да тежи када тражи страна појачања.

Показао је и психичку снагу јер није лако држати темперамент под контролом када добијаш толико удараца. Мада, свакако му миран карактер иде наруку.

"Није лако играти против екипе која наступа веома грубо и која је чврста као Спартак. Нису бољи тим од нас, то смо и доказали. Видео се наш карактер, имали смо прави одговор на њихов стил игре", рекао је Бен.

Скромни момак са маленог острва у Индијском океану показао је да је и тактички напредовао. Одлично се креће, улази између линија противника и попут ровца копа тунеле и пукотине у противничкој одбрани. И што је за Звезду можда и најбоље - делује да није још на 100 одсто својих могућности. Чак и када је у минус фази, не одустаје. Врло добро се бори са притиском.

Играч је на ког Звезда може да ослони.

Сада када је Спартак архивиран, на хоризонту црвено-белог крузера налази се Салцбург. Још једна, последња препека на путу до коначног циља. Навијачи тај меч нестрпљиво чекају из 1001 разлога, а један од занимљивијих биће потенцијални троугао Радоњић - Бен - Кафу где би новопридошли Бразилац вероватно имао улогу истуреног нападача, док би Радоњић и Бен оперисали по боку.

У та три играча Звезда ће имати громовиту брзину. Још ако се зна да ће Салцбург вероватно, за разлику од ова три досадашња кола, имати теренску иницијативу, барем на папиру када се гледа, брзина поменуте тројке могла би да буде фатална у контрама по аустријског представника.

То би могла да буде главна Звездина снага против изузетно брзог, оштрог и врло непријатног противника какав је Салцбург.

“Очекује нас одличан противник, Салцбург је прошле године далеко догурао у Лиги Европе. Знамо шта треба да урадимо и знамо да можемо то. После утакмице у Трнави још више сам уверен у пролазак даље. Борили смо се сви заједно. Заједништво ће нас довести до победе. Борбени дух и жеља за победом увек су присутни код нас. Против Салцбурга морамо да играмо као тим. Сада морамо да наставимо са истим приступом и осталим утакмицама које нас у будућности очекују", поручио је Бен.

Ако Биг Бен настави са оваквим играма, све ће ићи много лакше.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар