Инвалиди неће плаћати путарину

Влада РС наредила је Надзорном одбору и управи предузећа “Аутопутеви РС” да особе са инвалидитетом и обољеле од ријетких болести ослободе плаћања путарине, под условима прописаним правилником.

Република Српска 15.08.2018 | 15:25
Инвалиди неће плаћати путарину
Ова одлука је пала на основу иницијативе Организације ампутираца „Удас“ РС, а од плаћања путарине требало би да буду ослобођена  возила у власништву лица са инвалидитетом са 80 или више процената физичког оштећења, односно лица код којих је утврђено оштећење које за посљедицу има неспособност доњих екстремитета од 60 или више процената.

Треба подсјетити да су на подручју Федерације БиХ инвалиди, међу којима и ратни војни инвалиди из Републике Српске били ослобођени плаћања путарине и да је у више наврата, како је недавно, рекао српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић тражио од владе да се та неправда исправи и да буду ослобођени од плаћања путарина на подручју Републике Српске. 

Влада је предвидјела да ову погодност имају и удружења и савези организација лица са инвалидитетом, а која имају статус удружења од јавног интереса у РС, али и возила, којим се превозе обољели од ријетких болести у сврху лијечења.

О плаћања путарине требало би да буду ослобођена и возила Цивилне заштите, али само она са одговарајућом ознаком Цивилне заштите.

(БН ТВ/Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Циркус

15.08.2018 13:51

Инвалиди веома ријетко возе аута а скоро никако по овом јаду што га називају ауто путеви Српске. Још једно спрдање режима са најугроженијом категоријом друштва. Умјесто да им дају пристојне инвалиднине они им укидају путарину за не постојеће аутопутеве. Али овце к'о овце, опет ће гласати за секту. А и траве је све мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре циркус

15.08.2018 15:04

Ти само мислис да је мало људи са инвалидитетом.

Name

Бозе драги

15.08.2018 15:17

Па како вас није срамота,незнам докле висе ,колико нас инвалида вози аутомобил,дајте нам инвалиднине као у федерацији,у Србији ,Црној Гори ,Хрватској и цитавој европи ,па боље зиви стока него ми инвалиди у РС.

Name

ре Циркус

15.08.2018 15:19

Браво ,све лијепо рецено.

Name

Ветеран

15.08.2018 16:40

ОПЕТ НАОПАКО, ПА УВЕЦАЈТЕ ИМ ПРИМАЊА И КРАЈ. ЧУЈ ОСЛОБОЂЕНИ ПУТАРИНЕ, КОМЕ ТО ПАДЕ НА ПАМЕТ ЗНАМ БАР ПЕТОРИЦУ ИЗ КОМСИЛУКА КОЈИ ИМАЈУ БЕСПЛАТАН УВИЗ АУТА НА КОНТО ИНВАЛИДИТЕТА А НИ МЕТАК ИХ ОКРЗНУО НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

16.08.2018 16:57

Дајте ви нама насе инвалиднине да буду пристојне а ми кад нам буде потребно палатицемо ! А недавно сам се визио ауто путем 9 јануар никога нема.

ОДГОВОРИТЕ