Амар Гегић: Партизан је највећи!

Репрезентативац БиХ и нови члан црно-белих каже да је свестан да је дошао у један од највећих клубова у Европи.

Кошарка 16.08.2018 | 22:30
Амар Гегић: Партизан је највећи!
Партизан је решио да направи тим који ће се упустити у отоворену борбу за освајање АБА лиге и повратак црно-белих у европску елиту, тамо где су годинама били и где свакако по величини клуба припадају.

Управа клуба решила је да сложи шампионске коцкице, а део који се уклапа у тај пројекат је и Амар Гегић.

Млади кошаркаш стигао је из Бајерна и са својих 20 година спреман је да допринесе успесима "парног ваљка". Игру Гегића многи пореде са трагично настрадалим асом Харисом Бркићем.

"Мени је част што ме пореде са таквим играчем, видећемо да ли је оправдано поређење. Надам се да ће се испоставити да јесте", поручио је момак рођен у Штутгарту.

У интервјуу за "Новости" каже да је свестан величине новог клуба.

"Може се рећи да сам дошао у један од највећих европских клубова. Супер сам прихваћен, задовољан сам организацијом и на мени је само да радим."

Корисне савете добио је и од Душка Вујошевића.

"Душко Вујошевић ми је пожелео срећу и рекао да могу да му се обратим за све што ми треба. Имам одличан однос с њим, који смо изградили у репрезентацији Босне и Херцеговине. Чуо сам се и са Гордићем, Мачваном, Лучићем... Рекли су ми да добро тренирам и да се борим за овај клуб и да резултат неће изостати. Мало су ми приближили како то све изгледа јер они најбоље знају", уз осмех наставља Гегић.

Спреман је за нови, вероватно и највећи изазов у досадашњој каријери.

"Немам трему, волим изазове. Видећу колико ћу успети да дам Партизану. Нова средина, зависи какву улогу добијем. Нисам се много одмарао током лета, спремао сам се. Играо сам до сада на позицијама и један и два, тако да од тренера зависи шта ћу покривати. Боље се осећам као плејмејкер, али могу да одговорим задатку на обе", подвкуао јеАмар Гегић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар