Зидан чека Мурињов кикс у Јунајтеду!

Доскорашњи тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан замениће наредне сезоне Жозе Муриња у Манчестер Јунајтеду, тврди француски лист Екип (Л'Еqуипе).  Ексклузива из Француске: Зидан жели у Јунајтед! Л'Екип пише да троструки освајач Лиге шампиона као тренер има идеју да ради у Премијер лиги, а да су Ђаволи клуб који би одабрао.

Фудбал 16.08.2018 | 21:00
Зидан чека Мурињов кикс у Јунајтеду!
Л'ЕКИП: Зинедин Зидан у Манчестер јунајтеду! Француз ће од наредне сезоне, ако су тачне информације које долазе из земље светских првака, радити у Премијер лиги.

Зидан је после три узастопне титуле шампиона Европе са Мадриђанима жељан нових изазова, али то неће бити Јувентус, него је избор пао на Јунајтед и Премијер лигу.

Јунајтед ни са Мурињом не успева да се врати на старзе стазе, а богати амерички власници очигледно неће жалити новац.

И не само то, долазак Зидана аутоматски би значио и останак Пола Погбе.

Мурињо је овог лета често критиковао челнике Јунајтеда због слабо одрађеног прелазног рока, довео је тројицу играча, али је желео још два појачања.

У међувремену је изјавио да није менаџер већ само тренер, а неколико дана касније енглески медији су јавили да Јунајтед тражи првог спортског директора.

Зинедин Зидан је на крају прошле сезоне, недуго пошто је Реал Мадриду донео нову, трећу узастопну титулу првака Европе, одлучио да напусти "краљевски клуб".

Ова вест погодила је навијаче Реала као "гром из ведра неба". Остатак света био је прилично изненађен, питајући се где ће Француз наставити каријеру.

Убрзо су почеле и спекулације о разним преговорима богатих клубова са Зиданом, али до данас ниједна информација није потврђена. Последња новост у вези са наставком тренерске каријере Зизуа, објављена је у "Л'Екипу".

Зинедин Зидан следеће сезоне мења Жозеа Муриња на клупи Манчестер јунајтеда!

Како се наводи, Зидан је после три узастопне титуле шампиона Европе са Мадриђанима жељан нових изазова, али то неће бити Јувентус, него је избор пао на Јунајтед и Премијер лигу.

Јунајтед ни са Мурињом не успева да се врати на старзе стазе, а богати амерички власници очигледно неће жалити новац. И не само то, долазак Зидана аутоматски би значио и останак Пола Погбе.

Француски Л'Екип има ексклузиву дана - Зинедин Зидан размишља о раду у Премијер лиги, а Манчестер Јунајтед је први клуб на листи жеља!

Пошто је одабрао да напусти Реал Мадрид, француски тренер сада има жељу да ради у Премијер лиги, а Манчестер Јунајтед би могао да буде клуб у ком ће наставити каријеру. Зидан је размишљао о преузимању репрезентације Француске, али после освајања Мундијала јасно је да ће Дидије Дешан остати на кормилу Триколора.

Премијер лига је сада у фокусу Зидана са акцентом на Манчестер Јунајтеду. Можда је чак опција да преузме Ђаволе пред почетак следеће сезоне. Жозе Мурињо и Ед Вудворд имају лоше односе после овог прелазног рока, а Португалац се чак и не труди да сакрије задовољство.

Заправо, његово гледање ка Премијер лиги је прилично логично. Л'Екип то објашњава на следећи начин: У Шпанији не може да оде у Барселону. У Француској је тешко да види себе у Пари Сен Жермену јер је рођен у Марсељу. Иако има одличне односе са људима из Катара који финансирају ПСЖ.

У Италији је зицер Јувентус, али треба рећи да Масимилијано Алегри има прилично чврсто место на клупи. У Немачкој је ту једино Бајерн Минхен, чији је тренер овога лета постао Нико Ковач.

Остаје Енглеска. Маурицио Сари је преузео клупу Челсија, тако да најреалније делује да би Зидан могао на клупу Манчестера.

Л'Екип наводи и да је Енглеска генерално плодно тло за тренере који долазе из шпанске примере и ту наводи примере Гвардиоле, Муриња, Покетина, Емерија, Пелегринија, Бенитеза, Хави Гарсије, Славише Јокановића.

Има логике, а цела прича очигледно није заснована само на логици.

Манчестер Јунајтед је последњи пут првак Енглеске био 2013. године, а како све делује хаотично у трећој сезони Муриња уопште није тешко замислити да ће се Португалац и Јунајтед разићи на крају ове сезоне, посебно ако би на његово место дошао Зидан. Иако Мурињо има уговор до 2020. годне.

Зидан је по преузимању Реал Мадрида узео три узастопне титуле првака Европе. Био би прави изазов за њега када би преузео Јунајтед.

Клуб, који му по својој величини и гламуру, свакако пристаје.

Фото: Ацтион имагес

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар