Добри резултати спољне трговине

Спољнотрговински промет РС је, у првом полугодишту ове године, премашио четири милијарде КМ, и то по први пут од 2007. године, потврдио је ресорни министар Предраг Глухаковић.

Република Српска 15.08.2018 | 12:31
Добри резултати спољне трговине
Министар трговине и туризма РС, након сједнице Владе РС, додао је да је та размјена повећана за 9,85 одсто у односу на првих шест мјесеци прошле године.

По његовим ријечима, извоз је повећан за готово 12 процената, а увоз је повећан за 8,2 одсто.

"Покривеност увоза извозом премашила је бројку од 70 одсто. Износи близу 73 процента", рекао је он.

Глухаковић је оцијенио да су ови резултати постигнути захваљујући доброј пословној клими.

(Независне новине)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Игор

15.08.2018 10:43

Браво индијанци само напријед . Хахаххахахахах Знаци опет мед и млијеко. Хахахахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андраш

15.08.2018 12:40

Т Е Л Е Т А Б И С.

Name

Аналитичар

15.08.2018 10:46

Бајке за малу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

15.08.2018 10:50

Овај цовјек незна јели посао или досао, о цему он????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

15.08.2018 11:35

Зна он добро куд је пошао. Својевремено је био на челу министарства трговине када је увео трговинама ограничење маржи за основне животне намирнице. Сахранио је мале трговине, истински гробар малих трговина. Наравно, та уредба владе је ишла у корист трговинских ланаца која су та ограничења маржи избјегавала на разне књиговодствене начине. Ријетко љигав лик.

Name

Било је и вријеме!

15.08.2018 10:55

Коначно је све кренуло на боље! Било је и вријеме! Повјерење поклањам на слиједећим изборима СНСД-у!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха, ха, ха

15.08.2018 11:15

Јесте боље зато што вам је Шаровић обезбједио и отворио сва врата. Што не напишете чиме сте ви конкретно допринијели да се било шта побољша?! Јад и лицемјерство СНСД-а.

Name

Ре Ха Ха Ха

15.08.2018 15:37

Цовјек је саркастицан, сали се.

Name

Синиша

15.08.2018 11:10

И да је то истина то је резултат господина Шаровића јер је он договарао извоз у Русију (гдје су ови наши мјешали јабуке из Пољске са нашим и потурали је Русима), извоз меса у Турску и млијека, млијечних производа и пилећег меса у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша БЛ

15.08.2018 11:23

ПА хоће ли ико овој власти рећи да не вара више народ. Наравно да је спољнотрговински биланс РС покривен са 70% када СКОРО СВЕ КУПУЈЕМО НА УНУТРАШЊЕМ ТРЖИШТУ ОД ФИРМИ ИЗ ФБИХ. ПРедузећа из Србије имају представништва у Сарајеву и УВОЗ се евидентира на ФБиХ а не на РС. Ове бајке за малу дјецу су превршиле све мјере. Па народе гласај за СНСД и Додика јер очито нисмо свјесни колико нам је добро. Срамота колико лажете и народ и сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ "БОСКА"

15.08.2018 12:51

Уговором је прецизирано да Влада РС-а обезбиједи пет милиона КМ за набавку хиљаду јуница, које ће удомити на "Фармаланду". Заузврат, Додикови говедари требали би сваке године Робним резервама РС-а испоручити 90 телади. Још пет милиона КМ Влада РС требала је дати за куповину и исхрану јуница. "БОЉЕ ЈЕ ДА РС ДРЖИ СТОКУ НЕГО КОНЗЕРВИРАНО МЕСО", ПОЈАСНИО ЈЕ ОВАЈ ПОСАО ГЛУХАКОВИЋ. Сама чињеница да се десет милиона марака издвојено за производњу 90 телади годишње била је скандалозна, међутим на то нико из Владе РС-а није реаговао. ГЛУХАКОВИЋА ЈЕ ОВАЈ АРАНЖМАН ПРЕПРУЧИО КАО ПОУЗДАНОГ И КООПЕРАТИВНОГ ЧЛАНА НОВЕ ВЛАДЕ РС. Глухаковић је прије пет година ставио свој параф на уговор о продаји робне куће Боска конзорцијуму Делта-Зекстра, иза којег су стајали Мирослав Мишковић и Драган Ђурић. Овим уговором већински пакет Боске је готово поклоњен двојици београдских тајкуна. Стављао је Глухаковић свој потпис гдје год се од њега то тражило. То му је заправо и била највећа препорука да поново сједне у фотељу министра трговине. Па мој народе, нисмо ништа заборавили - БИСЕРЕ ОВОГ БАЈНОГ ДОДИКОВОГ ПАЈДАША" ЗА КРИМИНАЛ И ОТИМАЧИНУ". Па нараво, народе дајмо њему и Баји поново глас на предстојечим изборима - МОЖДА ЋЕ МОЋИ ОПЕТ ПРОДАТИ "ЈОШ ЈЕДНУ БОСКУ" И СВУ ЛОВУ ДАТИ НАМА НАРОДУ. МОЖДА ЋЕ СЕ ПОПРАВИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

15.08.2018 13:27

А ста глухаковиц зна о трговинии бас нистаа ама глухаковицууу све сто си урадиооо је нулааааа а за БОСКУ би требао ста проговоритииииинула за посао који и није нула јос низеее.

Name

БОБА

15.08.2018 13:18

КОД НАС ВИШЕ НЕМА СИТНИХ ПАРА САМО МИЛИОНИ И МИЛИЈАРДЕ А СВАКИ ДАН СВЕ ВИШЕ ЉУДИ ГУРАЈУ ГЛАВЕ У КОНТЕНЕРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиромашни милионери

15.08.2018 14:04

Без обзира што су бројни милионери у власти, добро умашћених руку, опет су незасити и незадовољни колико год имају... Маса народа једва"крпи мјесец од биједних плата", они само гледају гдје ће нас закинути, преварити, уградити се, уталити, опет су јадни и већина несретни... Сиромашнији од оних са контејнера... Овај Глухаковић прича небулозе, као да му је извјестај писала она сто нам је зивот продужила.. Знамо ми већина, колико добро живимо, боље рећи једва преживљавамо, они себе перу с некаквим квази-успјесима, измишљеним статистикама, народ убједјују како нам је добро, како смо напредни, како све пуца од прогресивне привреде и неких измишљених улагања,.., маса редова за визе, са жељом да побјегну што даље од оволике доброте. На све стране лаж и обмана, љигави лицемјери..