Мало сунца, а чешћи пљускови

У Републици Српској и Федерацијиа БиХ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно и мало свјежије, уз мјестимичну кишу и по који пљусак са грмљавином, чешће на истоку, наводе из ХМЗ Републике Српске.

Република Српска 15.08.2018 | 07:14
Мало сунца, а чешћи пљускови
Ујутро и пријеподне претежно облачно и суво, а мјестимичне, слабе и кишом, на југозападу Крајине и у источним крајевима.

У Херцеговини и Семберији умјерено облачно уз сунчане интервале. Током дана ће бити свјежије уз промјенљив карактер облачности, а повремене и пролазне кише ће бити углавном у централним, источним, југоисточним и јужним крајевима, гдје може бити и грмљавинских процеса са по којим пљуском.

На сјеверу и западу промјенљиво облачно уз сунчане интервале. Поподне и према вечери постојаће могућност за пролазну кишу или пљусак на сјеверозападу, те грмљавину с пљуском у Семберији.

У осталим предјелима суво. Вјетар слаб до умјерен, сјеверни и сјевероисточни, у Херцеговини умјерена бура. Највиша дневна температура ваздуха од 23°Ц до 29°Ц, на југу Херцеговине 32°Ц, наводе у ХМЗ Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар