Браћа Драгић у посјети Игокеи: Одушевљени смо...!

Горан и Зоран Драгић дан су провели у Лакташима као гости Игокее, а посјета је била толико успјешна да је генерални менаџер "Игоса" Игор Додик у шали истакао да би НБА ас и члан Мајами Хита каријеру могао завршити у Републици Српској.

Кошарка 14.08.2018 | 21:50
Браћа Драгић у посјети Игокеи: Одушевљени смо...!
Горан и Зоран Драгић су данас у Палати Републике у Бањалуци примили одликовања од Предсједника Републике Српске за признати рад и заслуге у хуманитарној и духовној области, а након тога су се упутили у Лакташе у планирану посјету Игокеи.

Наравно, не дешава се често да у посјету дође НБА ас, учесник прошлогодишњег НБА Ол стар меча као и МВП посљедњег Еуробаскета па је велико интересовање дјечака и дјевојчица за фотогорафију и разговор са Гораном, али и са Зораном Драгићем било очекивано.

Ипак, топли дочек и усхићење младих кошаркаша и кошаркашица је оставио посебан утисак на члана Мајами Хита.

"Ово је дивно, одушевљени смо и опет ћемо доћи", рекао је окупљеним медијима Горан Драгић док је Игор Додик у шали добацио да би након што оконча НБА каријеру посљедњу сезону као активан играч могао провести као члан Игокее.

Плејмејкер Мајамија није крио задовољство што се нашао у Бањалуци и Републици Српској одакле је и његов отац.

"Бањалука је лијеп град, добри људи, потичем одавде, а и моја жена је из Котор Вароши и често сам ту. Гледао сам и неке утакмице Игокее и стварно могу само да причам у суперлативима. Услови за дјецу су одлични, одушевљен сам поготово данас, јер сам добио орден од предсједника РС Милорада Додика. Игора Додика (првог човјека Игокее, прим. аут.) знам од раније, као и тренера Ненада Трајковића с којим сам радио кад сам био у Финикс Сансима. Игокеа има праву црту за будућност и очекујем да имају добру сезону у АБА лиги", почео је причу Горан Драгич са бањалучким новинарима.

Дао је и неколико савјета дјечацима који су шутирали на кош у дворани у Лакташима како да постану добри кошаркаши...

"Требају да слушају тренера, али и себе. Важно је играти кошарку, да се радују игри, да имају осмијех на лицу а не да су под оптерећењем. Рецимо, мени су у почецима тренери забрањивали да додајем лопту иза леђа, а за кошарку је неопходна креативност".

Неизбјежно је било и освртање на Еуробаскет 2017, гдје је са Словенијом освојио златну медаљу и био најкориснији играч (МВП) побиједивши Србију у финалу.

"Све је било на брзину, послије Еуробаскета сам одмах отишао у Мајами и имао 82 утакмице па нисам ни имао времена за славље, али било је јако лијепо посебно јер никад нисам мислио да ћемо освојити злато. Опет кажем, живот иде даље, преда мном је моја 11. НБА сезона у каријери и треба што боље да се спремим. Надам се да ћу послије опроштаја од Словеније, моћи да играм још четири-пет сезона на највишем нивоу".

Као круна каријери стигло је и учешће на НБА "Ол стару" прошле сезоне...

"То ми је једно од највећих признања, сањао сам о томе као клинац. Једном у каријери је довољно осјетити тај 'Ол стар викенд' јер то није само кошарка. Још само да освојим НБА шампионски прстен".

На питање МОНДА како сада амерички кошаркаши реагују на играче из екс-Југославије односно Европе је истакао да нема више толико поцјењивања...

"Прије кад су били Владе ДИвац, Дражен Петровић, Тони Кукоч, било је другачије, али сада је 130 или 140 играча изван САД. НБА је глобална игра, драфт је био феноменалам. Европљани имају доста битне улоге у својим тимопвима. Теодосић, Богдановић, Нуркић, Телетовић прије повреде...Доста играча из бивше Југославије. Доказали смо да можемо! Ја сам једини из Европе у Мајамију и супер су ме прихватили".

Неизбјежна су била питања и о Луки Дончићу, који ће у НБА лиги дебитовати наредне сезоне у дресу Даласа, као и о српском тренеру Игору Кокошкову, првом иностраном стручњаку у историји НБА лиге.

"Лука је био трећи пик и имаће велику минутажу. Сад је на њему иако ће у односу на Реал Мадрид бити доста другачије. Сигурно ће му требати мало времена да се навикне. Пар мјесеци, а онда ће бити лакше. Мени су у Финиксу храна и језик били проблем, али лакше ми је било због Кокошкова. Осим тога, имам браћу од стрица у том граду па сам имао 'породицу уз себе'. Али опет сваки град у САД је прича за себе. Опет, немате ни времена јер играте утакмице или путујете", закључио је Горан Драгич и истакао да Кокошкову жели стварно све најбоље.

"Имам сјајно мишљење о њему јер није само био мој тренер већ и близак пријатељ. Заслужио је да постане први европски тренер у НБА лиги. Има све што му треба да направи одличан резултат са Сансима и желим му све најбоље".

Горанов брат Зоран Драгич такође Бањалуку доживљава као "свој град"...

"Сваке године смо у Бањалуци, раније смо долазили у Зворник...Ми смо одавде, мој отац је одавде тако да волимо доћи. Жао ми је што нисам био са репрезентацијом Словеније на претходном Еуробаскету због повреде, шта ћу кад сам баксуз. Они су тада узели злато. Али сада на Свјетском првенству се надам да ћемо заједно са Гораном успјети да се попнемо на побједничко постоље. Теже је гледати, желио сам да побиједе, али с друге страни и нисам. Гледао сам све утакмице, ово се догађа једном у 100 година. Кључ успјеха је био да смо стварно сви били као породица. Сви смо једнаки у репрезентацији Словеније и то је направило разлику", рекао је ас Анадолу Ефеса.

Према његовим ријечима, испунио је сан наступом у НБА лиги бранећи боје Санса и Хита, али се због недостатка минутаже одлучио на повратак у Европу.

"Све је у НБА лиги брже него у Европи али најважније је да тамо добијеш прилику. У мом случају тако није било, па сам се вратио. Остварио сам снове, имао сам шансу да останем још годину дана, али нисам желио да вртим пешкир на клупи".

За Луку Дончића је рекао да је "чудо"...

"Узео је све што се могло узети у Европи, нешто као Дражен Петровић. Сигурам сам да ће у Даласу показати много. Имаће добру минутажу и вјерујем да ће бити лидер, баш као што желим да Кокошков, који је врхунски тренер, направи одличан успјех са Финиксом".

Игор Додик: Да Горан заврши каријеру у Игокеи

"Стварно нам је велика част и задовољство што смо угостили двојиву оваквих играча. То смо договорили кад смо се упознали, Горан и ја у Њујорку прошле године. Дошли су данас да посјете клуб, испунили су обећање, нашли су времена након што су добили признање од предсједнике Републике Српске. Посебно сам задовољан због ових дјечака који су дошли. Још само да Горан заврши каријеру у Игокеи", рекао је Додик.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар