Хит новчаница од “нула” евра

Њемачки град Трир, родно мјесто Карла Маркса, одштампао је новчаницу у апоену од нула евра са његовим ликом поводом обиљежавања 200-годишњице од Марксовог рођења, која је постала потпуни хит међу туристима.

Свијет 14.08.2018 | 14:11
Хит новчаница од “нула” евра
Цијена тог сувенира, за који нико није очекивао да ће достићи такву популарност, износи три евра, а до сада су колекционари и туристи купили више од 100.000 новчаница са ликом Маркса, преноси Спутник.

За мање од мјесец дана продато је 5.000 новчаница које су штампане поводом рођења Маркса 5. маја, рекли су у локалној туристичкој организацији тог града.

Дојче веле оцјењује да вјероватно није довођено у питање који апоен ће имати новчаница са сликом идеолога утопије друштва у којем ће “свако добијати према својим потребама”.

Иначе, ова “новчаница” има и водени жиг, металну траку, штампана је на посебном папиру и генерално – има све особине новчанице.

Град Трир је ове године препун сувенира који подсјећају на великог сина тог града, Карла Маркса, а свуда се могу купити сувенири: шоље, пенкала и постери, крпице за чишћење наочара, мале музичке кутије које, наравно, свирају Интернационалу, и магнети за фрижидере.

Издавач новчанице, како у саали напомиње ДW, није Европска централна банка, него фирма која се бави туристичким маркетингом у Триру.

(ДW)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добојлиа

14.08.2018 17:03

Ово су еури за насу Републику Српску .

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

14.08.2018 18:15

Најављују Комунизам. Ако се добро сјецам некад се уцило да је Социјализам прелазни период из Капитализма у Комунизам. Мозда долази то вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

14.08.2018 19:26

Ста ти је интелегенција од нула еура праве 3 еура. А ми од три правимо нула минус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен Глупи

15.08.2018 16:34

Свеједно и једни и други су лазни. само су у употреби док то њемацкој одговара. треба цувати некретнине, зито и злато. али без среце ниста.

ОДГОВОРИТЕ