Никола Вучевић стартни крилни центар?!

Најбољи и најплаћенији црногорски кошаркаш би у посљедњој сезони уговора са Орландом могао да добије нову улогу.

Кошарка 15.08.2018 | 10:30
Никола Вучевић стартни крилни центар?!
Никола Вучевић неће играти за Црну Гору у септембру у квалификацијама за Свјетско првенство 2019. из само њему знаних разлога, али зато ће сигурно бити члан Орланда наредне сезоне упркос томе што су “магични” покушали да га трејдују.

Орландо је желио да се отараси јаког уговора који износи 12 милиона долара и да добије врхунског бека, али та опција је пропала, па је нови тренер Стив Клифорд одлучио да промијени позицију 27-годишњем горостасу.

Орландо Сентинел спекулише да би 213 центиметара високи Црногорац наредне сезоне могао да игра крилног центра. Разлог је сљедећи: “магични” су кратки на позицији “четворке”, а конкуренција на центру је изузетна након што су млади центри Мохамед Бамба и Џонатан Ајзек одушевили током Љетње лиге.

“Вучевић је током претходне сезоне значајно поправио шут за три поена, а такође је један од центара који има највише успјешних додавања. Све то га чини зрелим лидером на терену који игра разноврсну кошару. Може да буде сјајан ментор Мамби и Ајзеку у посљедњој сезони уговора управо као крилни центар. Клифорд размишља о томе”, написао је Орландо Сентинел.

Некадашњи играч Филаделфије и Будућности улази у посљедњу годину уговора, зарадиће нешто више од 12 милиона америчких долара, а Вучевић годинама уназад истицао да жели још дуго да остане у Орланду, гдје се одомаћио током посљедњих пет сезона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар