Величковић о прелазном року...

Темељно се доводили играчи. . . Није као пре! „И ми смо били млади, па смо правили чуда“, подстиче капитен Партизана нову гарду.

Кошарка 14.08.2018 | 14:30
Величковић о прелазном року...
Уз њега најбоље стоји само једна реч. Вођа. Кад је пре неколико дана потписао нови уговор, постало је и дефинитивно јасно да ће Новица Величковић предводити нови, млади, полетни састав црно-белих и у такмичарској 2018/2019.

„Не знам ни сам која ми је ово сезона у Партизану. Претходних година сам мало касније долазио у екипу, а сада сам ту од почетка припрема. Мало ми је жао сто се лето завршило“, смеје се капитен црно-белих.

Утисци јавности у реновираном тиму Парног ваљак су углавном позитивни. Величковић тражи време да се изјасни.

„Не могу још да кажем каква је екипа, има новајлија, а ово нам је први тренинг. Не познајемо се још, али видео сам да има доста позитивне енергије. Темељно се радило на довођењу нових играча и из тога могу да произашу само добре ствари“.

Свестан је да ће му се улога мало променити, тачније, да ће у договору са људитма из клуба и тренером Ненадом Чанком мање времена проводити на терену.

„Не играм за себе. Једини циљ ми је да помогнем Партизану да побеђује и да се врати тамо где му је место. Ове године имамо доста младих играча, мораћу да радим са њима, да им помогнем да схвате шта је Партизан. Многи још тога нису свесни. Требало би да знају да подршку коју ће добити усмере на прави начин“.

Имао је Партизан и претходних сезона млади екипу, па је део навијача забринут да ли је број година заправо хендикеп у односу на конкуренте.

„И ми смо некад били млади, имали по 20 година, па смо правили чуда. Само је важно да момци добро раде и имаће ветар у леђа са трибина. Важно је да науче да буду играчи који праве разлику на терену. За почетак бих волео да уђемо у плеј-оф АБА лиге, тамо је све могуће. Такође, да у Еврокупу не буде као прошле сезоне. Мора да се зна ко је Партизан и како доводи играче. То сад делује боље“.

Прво обраћање новинарима на почетку припрема Новица Величковић је окончано блиц анализом конкуренције у АБА лиги.

„Доста клубова се „отворило“ и довело доказане играче. То ништа не мора да значи. Ја се нисам никада плашио, а играо сам против многих великих кошаркаша. Никад страх, респект увек, док се не изађе на терен“, истиче капитен.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар