Младић преминуо, није било доктора

Младићу је у послијеподневним сатима у недјељу позлило на улици у Запрешићу, али је преминуо по доласку Хитне помоћи у којој су били само техничар и медицинска сестра, након што су му покушали помоћи и пролазници.

Регион 13.08.2018 | 11:31
Младић преминуо, није било доктора
У Хитној помоћи, како тврде свједоци, није било љекара, само техничар и сестра. Грађани су своје огорчење подијелили на Фацебоок страници Запрешић без цензуре.



Тврде како у запрешићком возилу Хитне помоћи које је изашло на терен није било дефибрилатора.

Запрешићка Хитна помоћ има само једног доктора и он у том тренутку није био доступан. На мјесто догађаја дошло је и друго возило Хитне помоћи из Јаске. Покушали су реанимирати младића, али безуспјешно.

Подсјетимо, успостава Хитне медицинске помоћи, који је на снази од 2011. предвиђа постојање тимова Т1 и Т2. 'Тим Т1' чине љекар специјалист хитне медицине и медицинска сестра или техничар и возач. 'Тим 2' састављен је само од медицинске сестре или техничара. Иако су морали имати специјалистичко усавршавање с подручја хитне медицинске помоћи, показало се да овакав тим у пракси све теже функцинише. Већ при увођењу новог система критичари су га сматрали неодрживим, јавља ХРТ.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЈВ

13.08.2018 12:49

Престрасно, зао ми је бас... Ово треба санкционисати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1

13.08.2018 14:09

За комплетан тим лекара који ће дежурати и бити достучан 24 часа нема новца, али зато за олују, подстицање мржње према свему српском и наступе усташе Томсона и разних удружења хосоваца, параговаца итд новца има у изобиљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре 1

13.08.2018 16:15

Свугдје је исти к..ц. Лијечимо дјецу преко СМС порука, а Проинтеру (сину Игори и Кокези) плаћамо рентање половних принтера.