ЕП: Томашевић шеста у Европи, Сандра Перковић шампионка!

Српска атлетичарка Драгана Томашевић освојила је шесто место на Европском првенству у Берлину у дисциплини бацање диска.

Остали спортови 12.08.2018 | 08:15
ЕП: Томашевић шеста у Европи, Сандра Перковић шампионка!
Српкиња је после прве серије била друга хицем од 57,19 метара и у том тренутку је само Немица Надин Милер била испред ње (63,00).

Наредне серије донеле су нашој такмичарки пад, па је после друге и хица 58,94 била четврта. Трећа серија је била слабија 58,42.

Томашевић је други део такмичења дочекала као петопласирана, да би је до краја престигла и Јапанка Дејси Осакуе, па је наша такмичарка после неколико преступа завршила на шестом месту. 

Шампионка је Хрватица Сандра Перковић којој је то пета узастопна победа. Перковић је невероватно бацила диск у петој серији 67,62 што је било довољно за златну медаљу. 

Друга је била Надин Милер (63,00), трећа Шанис Крафт (62,46), четврта Клодина Вита (61,25), а пета Дејси Осакуе (59,32). У првих десет су још биле Португалке Са Лилијана и Ирина Родригез, Румунка Александра Емилијанов и Гркиња Хрисоула Анагностопулу.

Очекивали смо да у суботњим финалима навијамо за две српске атлетичарке, али смо због одустајања повређене Иване Шпановић ипак имали прилику да гледамо само једну - бацачицу диска Драгану Томашевић.  

Она је у борби за одличја имала запажен наступ, после четири серије налазила се на петој позицији (хицем од 58,94 метра), али је ипак у преостала два покушаја била неуспешна и завршила је Европско првенство у Берлину као шеста бацачица диска на континенту.

Злато је и ове године отишло у Хрватску, где ће га однети најбоља тамошња атлетичарка, Сандра Перковић.

Загрепчанка рођена 1990. године ПЕТИ пут узастопно је постала шампионка Европе, хицем од 67,62 метра у претпоследњој, петој серији. Док је финале одмицало чекао се њен шампионски потез и догодио се у каснијој фази борбе за медаљу.

Овим успехом Перковићева је постала прва атлетичарка која је пет пута узастопно побеђивала на Европским првенствима у било којој конкуренцији.

Сребро је у Берлину припало Немици Надин Милер (63.00), а бронза њеној земљакињи, Шанис Крафт (62,46). Оне ће и на победничком постољу бити у другом плану, иза атлетичарке која у овој дисциплини влада Европом већ осам година.

До ове вечери, Перковићева је тријумфовала у Барселони 2010, Хелсинкију 2012, Цириху 2014 и Амстердаму 2016. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар