ЕП: Рођена браћа однијела злато и сребро у Норвешку!

Норвешки атлетичари, браћа Јакоб и Хенрик Ингебригтсен освојили су златну и сребрну медаљу у трци на 5. 000 метара на Европском првенству у Берлину.  Дете је ЧУДО: Јакоб Ингебригтсен, бољи и од браће! Наредног месеца ће постати пунолетан, а већ око врата има ДВА европска злата.

Остали спортови 12.08.2018 | 08:00
ЕП: Рођена браћа однијела злато и сребро у Норвешку!
Јакоб Ингебригтсен, који има само 17 година, трку завршио за 13 минута, 17 секунди и шест стотинки.

Њему је ово друго злато у Берлину, пошто је био најбољи и у трци на 1.500 метара.

Његов брат Хенрик је кроз циљ прошао после 13 минута, 18 секунди и 75 стотинки. Бронзану медаљу освојио је Француз Мохад Одуњи с временом 13:19,14.

Хенрик (27) и Филип (25) су већ прославили норвешко презиме Ингебригтсен, али њихов најмлађи брат Јакоб је звезда у настајању после сјајног Европског првенства у Берлину!

Јакоб Ингебригтсен, који ће тек следећег месеца постати пунолетан, је у петак освојио златну медаљу на 1.500 метара испред Левандовског (Пољска) и Вајтмана (Велика Британија), и тако постао најмлађи шампион на Европским првенствима икада - и није се на томе зауставио.

Млади атлетичар је славио и на вечерашњој трци у знатно захтевнијој трци на 5.000 метара - тријумфовавши испред рођеног брата Хенрика!

Чинило се да ће искуснији брат, освајач неколико медаља са европских првенстава, и Морхад Амдуни бити успешнији у финишу трке, али је тада млађани Јакоб "додао" гас и поставио јуниорски рекорд с временом: 13 минута, 17 секунди и 6 стотинки.

Нема сумње, пред овим младићем је сјајна будућност и биће занимљиво видети га у конкуренцији афричких атлетичара који већ годинама доминирају овом дисциплином.

Запамтите његово име!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар